Opakovaný zápal močových ciest u dievčatka

janullikle
9. júl 2017

Zdravim.
Citala som prispevky o zapaloch moc.ciest ale nikde som sa nedocitale zeby niekto podstupil kontrolu mocovej trubice respektive operaciu zuzenej mocovej trubice - to nam doporucuju, je to v plnej narkoze... Mam z toho obavy...
Moja 1x absolvovala zapal mocovych ciest ked mala 2 roky. Bola odplienkovana aj v noci sa budila na cikanie. Na bolest sa nestazovala spozorovala som to podla toho ze sa zacala pocikavat a moc zapachal. Vzdy vybrala biseptol. Potom kazdy rok pred letom teraz ma 5 rokov. Cize uz 3x a znova sa mi to nepozdava prave dnes citim zapach z mocu. Nikdy sa nestazovala na bolest mala iba zvysenu teplotu vzdy som to zistila len podla zapachajuceho mocu. Je sledovana na urologii oblicky a vsetky vysetrenia su v poriadku bez anomalii. Inac nema problem s cikanim vela pije je spokojna. V letnom obdobi sa vela poti tak je jeden z mala pripadov /to povedala detska urologicka/ co vela vyluci potom a menej mocenim - viedli sme mikcny dennik ci akosa to vola, prijem a vydaj tekutit.
V moci sa vzdy naslo nespocetne mnozstvo bielkovin, hnisu a bakterii. Hospitalizovana nebola zatial sme to vzdy zvladli doma. Brusnicovy sirup, caje, sedave kupele a antibiotika + probiotika a vitaminy.
Podstupil niekto s dietatkom tento zakrok, co nasledovalo po zakroku a ci to vobec pomohlo..neopakoval sa uz zapal?
Momentalne som sa docitala o 3 mesacnej liecbe URO VAXOMno neviem ci je to vhodne pre dieta a vraj na tento problem ako prevencia je dobra aj KAPUCINKA VACSIA..
Ak by ste mali trosku cas budem vdacna za vase skusenosti a rady. Dakujem

pininka
9. júl 2017

@janullikle neviem o tejto moznosti, resp mne ju nikto neponukol a pritom od detstva mavam tieto zapaly. No mna to vzdy stipalo a mala som nutkania ist stale na wc. Ked bol zapal horsi mala som az krv v moci. Tiez mi tam vzdy nasli vsetko mozne a vacsinou to skoncilo atb. Ked som sa pytala ako to riesit,tak mi urolog a nie len on povedal ze sa to neda vyliecit. Ze tam mam bakteriu ktora sa stale aktivuje ked napr budem dlhsie v chladnom prostredi. A ja som sa naucila tomu predchadzat tak ze nikdy nechodim bosa,ani pri horucavach, doma mam vzdy ponozky,vacsinou aj na noc. A samozrejme doma mame koberce, lebo od studenej podlahy je to najhorsie.

pininka
9. júl 2017

Skutocne odkedy si davam takto pozor a som vzdy odspodu v teple sa to omnoho zlepsilo. A pravidelne pit urologicky caj s domacimi brusnicami vo vnutri

sissy27
9. júl 2017

@janullikle ja som podstúpila rozšírenie močovej trubice, tiež opakované zápaly močových ciest - pomohlo, odvtedy žiadny problém a to je už je 17 rokov. Tieto zápaly nie sú len z prechladnutia, u mňa bola príčina v tom, že mi po vymočení zostávalo stále trochu moču v mechúri.
Samotný zákrok je v podstate rutina, nepríjemná bola potom cievka 24hod, po odstránení žiadny problém.

janullikle
autor
9. júl 2017

@sissy27 v akom veku vam to robili? Kolko krat rocne ste mali zapal?

sissy27
9. júl 2017

@janullikle 20 rokov som mala, zápal vtedy cca 3-4x po sebe. Našťastie urológ hneď pátral po príčine opakovaných zápalov, nie len striedať atb a robiť pokusy, za čo som mu veľmi vďačná. Tieto problémy môžu neskôr viesť až k neplodnosti, resp. veľmi ľahko prejsť z akútneho štádia do chronického. Ja som od operácie nemala zápal ani raz.
Po zákroku nie sú žiadne jazvy, bolesti ani obmedzenia. Radšej dva dni v nemocnici ako sa zvyšok života trápiť so zápalom a len striehnuť, čo všetko sa nedá.