Sprengelova deformita. Máte s tým skúsenosti?

hanculka
8. nov 2007

ma niekto s tým skusenosti?

veronika13
8. nov 2007

môžeš o tom napísať viac?, lebo to počujem prvýkrát

nenka83
8. nov 2007

co to je?

hanculka
autor
8. nov 2007

neviem presne čo to je , ale to je niečo s lopatkami to ma moje krsna

bibula
9. nov 2007

myslim,ze rhb moze poriadne pomoct,len to netreba zanedbat

hermana
9. nov 2007

Ahoj Hanculka.Mame dietatko takisto so sprengelovou deformitou.mate aj vy?velmi rada by som o niekom vedela kto ma s tym skusenosti.

emjee
18. aug 2008

danci27 • Včera o 21:11
ahojte.viem ze tato tema uz bola rozoberana ani k nicomu som sa nedopatrala.moja dcera to ma vrodene a nepoznam nikoho s touto deformitou.mate niektore aj vy tento problem ako my?

danina14
3. apr 2013

@emjee Dobry den, mam 1 rocnu dcerku a taktiez nam lekarka urcila, ze mala ma pravdepodobne Sprengelovu deformitu, chcela by som vediet nieco viac, a ako ste to liecili? cvicili ste, alebo ako ste na tom teraz?

emjee
3. apr 2013

@danina14 ahoj, ja som len ako admin skopirovala prispevok od @danci27 z jednej temy do tejto

danina14
4. apr 2013

danci 27 ahoj, chcela by som sa opytat, ako ste dopadli s Sprengelovou deformitou....

danina14
4. apr 2013

@hermana ahoj, tiez mame dievcatko, ktore ma Sprengelovu deformitu, ma 1 rocik, ale zatial sa s tym nic nerobi, mozem sa opytat ako ste to liecili a ako to dopadlo?

cptprice
2. júl 2013

Dobry den Sprengelovu deformitu nieje mozne ako vam doktory tvrdia riesit rehabilitaciou alebo cviceniami mozno v rannom veku ked sa dieta vyvija ale velmi o tom pochybujem, ja som napriklad ziskal tuto deformitu urazom jej riesenie je vsak jedine vo vsetkych pripadoch a to:Princípom operácie je extraperiostálne uvoľnenie šľachových začiatkov, upínajúcich sa na lopatku, resekcia supraspinatnej časti lopatky a repozície lopatky do správneho postavenia.az potom mozte zacat z rehabilitaciou 🙂

marustom
27. aug 2013

Ahojte, dnes nam zdelili že nas 6 mesacny syncek ma s najvacsou pravdepodobnostou tuto deformitu,.. byvame v čr a preto nas ortoped odporucil na konzultacie do brna s tym, že s najvacsou pravdepodobnostou pojdeme na operaciu,... boli ste vy alebo vase deti s touto defomitou na operacii? ako vam pomohla?

espeo
13. jan 2016

@emjee môj syn 4,5 má tiež sprengla. Doteraz len Zlahka cvicenie, plavanie,... Nic intenzivne. Práve riešime, co ďalej. Denne sanatorium, vodoliecba, kúpele? Operacia zatial nebola odporucana. V slovencine Nie su Ziadne informacie. Možno ti pomôžu skúsenosti ludi z experienceproject. Com.

emjee
14. jan 2016

@espeo ahoj, ja som len ako admin skopirovala prispevok od @danci27 z jednej temy do tejto

danduka1
14. aug 2016

@cptprice chcela by som sa opytat ako to prebiehalo po operacii? dcerka je po operacii,stav sa urcite zlepsil,ale ma este poskracovane svaliky, myslite ze sa to da rehabilitaciami do poriadku?

espeo
13. sep 2016

@danduka1 Ahoj. Tak z tvojho stroheho prispevku to vyzera dobre. Ja by som sa chcela spytat, ako to prebiehalo pred operaciou, kde ste boli, kto to robil? Takmer ziadni ludia, ktori s tym maju prakticke skusenosti.

stana74
22. aug 2017

Dobry den, nase dcerka (nyni 5 a pul roku) ma vrozenou sprengelovu deformitu, tedy nesestoupenou lopatku, ktera je mensi, rameno ma tedy vys nez druhe. Mame jit v zime na operaci. Ale bojime se komplikaci, predevsim parezy ruky. Mate nekdo tuto vadu odoperovanou? Predem moc dekuji za informace!

espeo
17. sep 2017

Tak sme sa so synom (6 r.) posunuli. Diagnoza "sprengelova deformita" potvrdena. Operacia odporucena. Nasli sme v CR doktora, ktory ma s tym skusenosti a Sprengla robi 1-2 krat do roka. Naklady by mali byt cca 60 tis. ceskych korun, vratane vyberu operatera, z toho cca 40 by mala slovenska poistovna preplatit.

Nechcem znevazovat nikoho pracu ani nic podobne, avsak z lekarskych kruhov mam odporucenie, aby sme sa vyhli operacii v SR. Ked uz, jedine Zilina. Ludia so SR vraj chodia s takymito zriedkavymi diagnozami do Brna alebo do Viedne. V SR maju vraj operateri len minimalne skusenosti.

Zatial nemame velmi konkretne info. Len vieme, ze syn bude musiet mat fixovanu ruku cca 4 tyzdne a nasledne minimalne 6 tyzdnov intenzivne rehabilitacie.

Syn si tuto vadu uvedomuje, vidi ostatne decka pri cviceni, pri plavani, pri hrach. Tak uz je oboznameny s tym, ze budeme mat narocnejsie obdobie a bude to aj boliet. Vzdy bol co sa tyka fyzickej bolesti statocny, tak verim, ze to zvladne. Verime, ze operacia bude mat ocakavany efekt, teda ze syn nebude mat tak velmi asimetricke ramena a zlepsi sa mu rozsah pohybu, ruku teraz zdvihne tak do polovice - vobec nevzpazi.

danduka1
19. apr 2018

Dcérka bola operované v 2 rokoch, teraz má 6, myslím si, že operácia sa podarila, má trošičku poskracovane svaly, ale rúčkou Hybe normálne, je to vidieť iba minimálne, teraz už iba cvičíme skrátené svaly, chodíme na liečenia do Kovacovej