6 mesačný synček nechce piť mlieko

menatko
31. máj 2013

zdravim vsetky mamicky.
moj syncek krasne jedol, stale vypil flasu a spapal aj prikrm a teraz vymysla. rano vypije 200-220ml a potom sa stane ze na obed aj po 4 hodinach nechce vobec s jazyckom vytlaca cumel z flase, protestuje, mrnci ..niekedy ho musim uspat a potom vypije flasu v spanku.to iste dnes vecer. ..flasu vypil poobede o14:30 tiez v spanku lebo vymyslal, ked sa zobudil dala som mu este vyzivu s nastruhanou piskotou a vecer zasa nechcel jest..az ked zaspal tak vypil.
neviem co sa s nim deje predtym to nebol problem. nekojim uz od 3mesiaca. prikrmujem od 4.mesiaca. minuly piatok bol na ockovani aj mal horucku vecer potom v noci a dokonca aj v sobotu na obed. ale uz presiel tyzden tak neviem ci to ma nejaky suvis. zubky este nema prerezane vobec. nechut do jedla trva uz 6 dni.

kattrin5
31. máj 2013

A co mu este okrem toho davas ine? Mozno si sa unahlila v prikrmoch..mna doktor na toto upozornil ze skore prikrmovaniea zavadzanie viacerych jedal za den moze sposobit ze dieta zacne odmietat pprsnik resp um..ja neviem kam sa do kelu baby s tymi prikrmami ponahlate...potom tu kazda druha riesi ze jej dieta nepapa a nepije...a piskoty?? To by som ja nedavala absloutne..moja ma 8 mesiacov a ma 2 prikrmy za den inak stale moje mliecko. .nedavam jej ziadne chrumky ziadne kekse nic...na to vsetko ma kopec casu...podla mnabu Vas bude chyba v prikrmoch. .

zuzana1207
31. máj 2013

@kattrin5 je iné keď kojíš a iné umelé mlieko. Kažé dieťa je individuálne, ja som prikrmovala od 4 mesiacov a podobné problémy sme nemali.

zuzana1207
31. máj 2013

@menatko a odkedy máš tento problém. Začalo to vtedy keď mal malý horúčky?

kattrin5
31. máj 2013

@zuzana1207 mne doktor povedal ak sme na um nezacinat s prikrmami skor ako od 5 mesiaca..to je asiblen taky "paradny" zvyk prikrmovat co najskor...

linda20111
1. jún 2013

@menatko ked nechce tak naco do nho tlacis? a v spanku?to sa mi nezda dobre :( on sam vie kolko mu staci, mozno ze iba staci pockat o 20min dlhsie a vtedy mu skus dat to mliecko.. ked papa vyzivu s piskotou tak asi mu to dlhsie trva kym to stravi ako predtym ked pil iba mliecko. mozno by si mohla skusit dat mensiu davku tej vyzivy ak chces aby vypil viac mlieka.

22beba
1. jún 2013

ahojky mi sme mali ten istý problem teda začala som ho prikrmovať asi v takom 5 mesiaci .... nekojila som papal nutrilon a od toho pol roka odmietal mlieko mliečnu stravu všeobecne .... jedneho dna nechcel vobec pit grcal mi natahovalo ho z toho tak som mu dala jesť to čo som uvarila na obed a od vtedy papa všetko .. mliečko nechce a niečo predsalen papať musi .... svoje rozhodnutie som konzultovala s lekarkou ktora mi povedala že najlepšie je mliečko ale bohužial ked nechuti tak necuti ... držim palce všetko sa da zmaknuť 🙂 teraz papa jogurtiky a mliečne výrobky urobila som mu krupičku a spapal tak zase mu zacalo chutit 🙂

lilly0812
1. jún 2013

Ahoj, aj my sme si týmto prešli. Keď mal malý 6 mesiacov úplne odmietal piť mliečko( ja som kojiť nemohla , kojený nebol vôbec), dovtedy úplne v pohode papal, žiadny problém. Nám doktorka povedala, že to robia takmer všetky bábätká keď majú 6 mesiacov, že ho to prejde. Po čase ho to prešlo a mliečko znova pekne papal. Držím palce.

menatko
autor
1. jún 2013

@linda20111 problem je, ze ked mu nedam v spanku on je schopny nejest vobec a ja sa bojim aby nezacal chudnut pretoze uz teraz stagnuje s vahou..ma ju rovnaku uz skoro 3 tyzdne.

menatko
autor
1. jún 2013

@lilly0812 naozaj dufam, ze to prejde

menatko
autor
1. jún 2013

@kattrin5 prikrmovat som zacala v 4mesiaci, kedze som ho uz nekojila a zo zaciatku nebol problem...davam mu len ovocie a zeleninku ..len tie druhy, ktore moze papat.

menatko
autor
1. jún 2013

@zuzana1207 sem tam vymyslal aj predtym ale to skor vynimocne..co je normalne ale po ockovani a horuckach sa to stalo pravidlom a trva to uz tyzden ...aj dnes rano nevypil flasu. mal by vypit liter mlieka a on vypije horko-tazko 550-600ml.

linda20111
1. jún 2013

@menatko nemozes sa striktne drzat toho co by mal alebo nemal.. kazde babatko je ine.. a ak teraz ma take obdobie mozno ze mu to za par dni prejde, ved aj ty niekedy zjes viac, inokedy menej.. podla mna netlacit do nho nasilu, pokial je spokojny smeje sa a hraje, netreba ho terorizovat s flasou. no a neviem co sa tyka toho ze mu davas mlieko ked spi, potom ho ako das odgrgnut?? ci uz nedavas? mozno mu vadi vzduch a preto nechce papat dalej.

menatko
autor
1. jún 2013

@linda20111 ogrgne si ked sa zobudi.. niekedy si ani neodgrgne pouzivam flasu avent, uprimne nemyslim, ze je to vzduch pretoze nas problem spociva v tom ze rano flasu vypije a potom naobed aj 4 -5 hodinach nechce papat, ako keby nebol hladny . a tak potom skusam zasa a zasa kazdych 20min. ci sa nechyti ale vacsinou neuspesne 😖

menatko
autor
1. jún 2013

@lilly0812 napamatas si ten casovy usek ako dlho to trvalo kym sa to upravilo ??

78lenka
2. jún 2013

@menatko ani moja mala od 4mes nepije mlieko,ale papa vsetko ostatne ,dr.povedala že je to ok ked papa všetko,teraz ma 17m a je v poriadku

marcelatje
2. jún 2013

@linda20111 papanie "v spánku" je v poriadku. Aj pri kojení ak dieťa odmieta prsník odporúča sa kojiť práve "v spánku" vtedy deti neprotestujú a lepšie sa prisávajú. Hovorí sa im aj nočné deti, potvrdí to každá laktačná 🙂 Neviem ako je to pri UM dojčené deti si však odgrgnúť nemusia.

menatko
autor
2. jún 2013

@marcelatje ano ked som este kojila tak vacsinou v spanku ..v noci sa nikdy uplne neprebudil, len sa prehadzoval a mrvil a tak som vedela, ze uz je cas jest 😵

lilly0812
3. jún 2013

@menatko presne uz nie