7,5 mesačnému dieťaťu lekárka ešte nebrala krv
Mojej dcerke este dr. Vobec nebrala krv a to aj napriek tomu ze ako 2 mesacna mala nadchu viac ako mesiac, a ma uz cca 3 mesiace zleho bacila v črievkach co by nemala mat, a lieci to probiotykami. A ma bacila v hrdle ale ten ze je dobry bacil. Mala nadchu 2 tyzdne, A este ma sprdne ze malu som nedala na plienku ale na jej podlozku ze su tam bacile, tak nech to dezinfikuju ni? Ako som to mala urobyt ked som malu drzala, kabelku, papiere a jej veci :D Nemam ist k druhej dr?
jezisi kriste, uz si sa tu na to pytala, tak odpoved poznas, alebo si z nas robis dobry den!
@vera1605 ked chces zmenit zmen, ked nechces zmenit nemen.
ked chces nejake vysetrenia, poziadaj o ne doktorku, ziadala si o odber krvi? asi nie.
ak len trosku soplikuje a obcas zle kaka riesila by som to zmenou stravy a otuzovanim.
ak sa ti to javi ako vazne, naco cakas tych x mesiacov, hned si mala ziadat odbery a odborne vysetrenia, ved je to tvoje dieta, ak sa ti postup lekarky nepaci, tak s nou komunikuj, alebo k nej nechod.
@katarinamarkova ano ziadala som o vysetrenie kvy, povedala ze netreba, a to ja som mala streptokoka a nevedela som sa sneho vyliecit a to malu kojim. A ziadala som aj o vyter zo stolici a ani to jej nezobrala, az potom ked sme prisly znovu ze ma bolesti. Tak nie ja neviem ako maju postupovat dr.
@vera1605 ak sa ti postup lekarky nezda, zmen ju a hotovo, co riesis? ved bude mat na starosti zdravie tvojho dietata min. 18r.
a skutocne, preco brali tomu chudatku miminku 3 krat krv, len tak bezdovodne? to ti kamratka vysvetlila? to je druhy extrem....tak ako je extrem aj to, ked lekar ani na poziadanie nespravi potrebne vysetrenia.
mimochodom streptokok je bakteria pritomna uz vsade a pomaly u kazdeho, problem nastane len ak mas znizenu imunitu, vtedy to je zle.....inak s nim telo dokaze zit aj x rokov, bez vaznejsich komplikacii, nehovorim ze netreba preliecit, ale uz vidim ako miminku co nic ine ako materske mlieko a nejake prikrmy do seba nedostane pchas nechutne antibiotika, co mu mozu v konecnom dosledku viac ublizit ako pomoct, ked nemala vaznejsie problemy ako sopliky a problem obcas s kakanim tak by som to asi riesila ako tvoja doktorka.
@vera1605 este otazocka, aj pocas kojenia si liecila toho svojho strepotokoka? niektore lieky ublizia mimcu viac ako bacilko od maminky, ake lieky si brala, ake mali vedlajsie ucinky?
@fidka79 Tak to ja tiez neviem, zato som sa pytala, kedze mojmu nebrala, tak mne to nevadi ze jej nebrala, dost ju trapily z ockovanim. Ked vravela ze jej netreba tak jej asi netreba, ale tak mala som pochybnosti ked tej kamoskynej brala uz krv 3x na dake vysetrenia. Ale ona ma inu dr, tak asi ta ma iný postut.
no moja má 22mesiacov a teraz jej brali krv druhý krát ale len preto lebo nevedia či mala alergickú reakciu na antibiotika ...nikdy by mi nenapadlo sa sťažovať že jej málo berú krv....tak akurát ...brať preventívne krv 5 mesačnému bábätku už 3 krát je podľa mňa riadne svinstvo
@katarinamarkova Tak to je dobre si ma upokojila 🙂 no ja nevim preco jej uz tolko krat braly krv ked je zdrava, zato som ja mala pochybnosti ze jej este vobec. Ked som sa jej pytala tak mi odpovedala ze bezne vysetrenia, zato som sa cudovala, ale ona ma inu dr, ako my. Neviem vobec ☹ mojej ani jrv neberu a ked vidi dr. Tak namna kukne a hned otoci gambicku a to jej nic vazne nerobily. Co to chuda musi robyt u dr.
krv sa malym detom bez priciny neberie... tazko im zobrat kedze nemaju este viditelne zilky, malym detom beru vacsinou z hlavicky alebo ho dopichaju na viacerych miestach!? tuzite po tomto??? a to ze malej vasej kamaratky brali a vam nie, mi pride akoby ona mala bazen a vy nie!? sa chcete pretekat alebo co? moj syn ma 2roky a dodnes neviem ani jeho krvnu skupinu. detom sa zistuju zapaly a rozne veci vacsinou z mocu... ten brali vasmu dietatu???
@vera1605 nemyslim si, ze by jej mala brat krv. Ked ma zleho bacila v crevach, asi jej brala vyter, ked ma dobreho v krku, tiez jej brala vyter z hrdla. To, ze lieci creva probiotikami robi dobru vec, asi berie Bio gaiu... to davaju mensim detom.
Ked chces, aby jej zobrali krv, navrhni to sama.
tak mojim robi CRP alebo berie krv len ked treba, zaidne pre istotu.
@vera1605 a to ju chces trapit odberom???
Ked,nech jej spravi opakovane vytery z nosa,hrdla..vzorku stolice...a maximalne crp..
Mojmu brali,ked mal cca 2,5roka kvoli tomu,ze zacal vracat po mlieku.. No to boli ine jatky,jak sa branil!
Malej brali teraz v 2,5roku kvoli tomu,ze ju v lete skrabla ciganka,tak jej museli brat po nejakom case krv,ci sa daco od nej nechytila..ona sa sice nemetala,ale bol problem najst zilku,sestricka sla naslepo..mala mala slusnu modrinu..ak to nie je nutne,som proti...kamoskin musel od utleho babatka kvoli stitnej chodit na odbery pravidelne,pre oboch stresujuca zalezitost..teraz sa vytesieva,ze mala je v poriadku,ze s nou nemusi absolvovat to,co so synom.
Ale ked chces,porad sa s inym pediatrom...ja pediater nie som..len teda vidiet,ako hladaju zilku,otazka - strafia sa?nestrafia sa? Nic moc...
Pánečku,tá gramatika ma dostala..
ale k veci,tá kamoška to určite nejak skomolila,načo by brali len tak bezdovodne krv 5 mesačnému bábatku už 3krát?

Moja ma 2 a pol roka a tiez jej este nebola brana krv (teda okrem toho co som ja chcela a aj som si to zaplatila na pohotovosti a to bolo CRP lebo jej vyskocila vysoka teplota nesla zrazit a okrem teploty jej nic nebolo) myslim si ze je to ok. A aj my sme si mali nosit svoju plienku alebo prebalovaciu podlozku.