Ako dostať 2 ročného synčeka kakať na záchod?

mina66
6. júl 2011

Ahojte , neviete mi niekto poradiť ako dostať 2 ročného synčeka kakať na záchod? Krásne ciká do záchodu aj sa pýta a dokonca aj v noci sa zobudí na cikanie, ale kakať je jeho veľký problém. Len do plienky.Už som bezmocná.Dnes som skryla plienky aby videl, že už niesú. Ale od rána bojujeme s kakaním.CHCE SA MU, ALE AKO NAHLE PRIDEME KU ZACHODU TAK ODMIETA KAKAT: Už som skúšala aj krikom aj po dobrotky, no nejde to.V septembri ide do škôlky.Poraďte mi čo mám robiť? Dať mu znova plienku? A do nočníka taktiež nechce kakať.

iinuska
6. júl 2011

@mina66 u nas je to podobne. Plienky uz mavame len na spanie, cez den sa pekne pyta cikat, a s kakanim caka vzdy na plienku. Bud to stihne este rano v postielke, alebo vecer kym zaspi musime este prebalovat. Vysvetlujem mu dokola, ale nezabera. S krikom nic nevyriesis. Asi potrebuju este cas.

kuratko
6. júl 2011

ja tiez maleho ucim na zachod. treba skusat vsetko mozne. dat mu do ruky nejake hracky, rozpravat mu, malemu sa paci ze na zachod chodime aj my. ze je ako dospelak 🙂 skus mu to zdoraznit ze iba babatka kakaju do plienky... asi treba len skusat skusat.. na kazde dieta plati nieco ine.. drzim palceky

anjelicek26
6. júl 2011

Tak bude kakat doma boze taky problem to nie je, Saska dodnes v skole nekaka, no a? Rano alebo vecer si to odbavi 😅 Skolka nie je dovod na neho tlacit.

Maminy by ti tu vedeli rozpravat, aky je s kakanim problem, ako deti zadrziavaju stolicu, ake su s tym place, bloky, mesiace by aj dusu dali keby sa to dieta aspon do tej plienky vykaka bez bolesti a "strachu". Mne Saska v tom veku kakala na nocnik a za zavesom, sama, hrala sa tam, mala knizky ci kukala spoza zavesu rozpravku. U nas som ju na zachod dostala sprejom na osviezovanie vzduchu - ked zasmradila, mohla streknut. Mala normalne z toho zazitok. Potom chcela uz len na zachod.

A ano, ak si pyta na kakanie plienku - daj mu ju. Fakt nic horsieho, ako problemy z vyprazdnovanim psychickeho razu :(

traktor
6. júl 2011

matko prednedavnom tiez kakal len do plienky..pisat uz vedel aj do zachoda,nocnika, vonku..len kakat nechcel..preco?neviem, nikdy nemal s kakanim problem, kaka pravidelne kazdy den..len skratka nechcel, chcel len do plienky..tak som skusala vselico mozne /nikdy som nekricala, podla mna to len problem zhorsi/..schovala som plienky, ze uz nemame..tak prvy den ich pytal, hladal..nechcel kakat a druhy den som mu povedala, ze ho lubim, ak chce , ze ho budem silno drzat za rucicky , objímem ho a nech skusi kakat do nocnika..tak sme skusili, dvaja v objati a on sa vykakal..na druhy den to zas skusil, stacilo , ze ma len zavolal * mamka drzat rucky*..drzala som ho a zas sa uspech dostavil..dalsi den ma uz nevolal, sadol a vykakal sa sam 🙂 ..sme uplne bez plienky..cize ja by som skusala a plienku by som uz nedala, ked si uvedomuje,, ze potrebu treba konat, ked nema problem zo stolicou..treba skusat rôzne finty..

katuska26
6. júl 2011

v prvom rade vôbec nie krikom, do septembra ešte času, išla by som na to opačne....prestala by som to riešiť.... on ťa prekvapí zo dňa na deň 😉 No a ešte ma napadá že sa hambí keďže cikať ciká do záchodu, nechaj to týždeň tak a potom vyskúšaj že mu vysvetlíš že keď bude chcieť kakať môže aj do záchoda že ten je na to určený a spraviť mu intimčo, možno to sa mu na tom kakaní do plienky páči že nikto nevie kedy presne... deťom treba len vysvetlovať oni to pochopia i keď možno nie na prvý raz ale lepšie ako krikom alebo odmenami 😉

mina66
autor
6. júl 2011

Ďakujem za rady, budem skúšať ešte do večera, ak sa napapá trochu ho potlačí a možno to pôjde rýchlo.No ak nie, tak mu dám znova plienočku. Bože je to hrozné.Strašne pri tom plače a hovorí, že ho bolí ritka.Ale keď mu dám plienku, tak je tam hovienko ako pasta.Takže neviem prečo to hovorí.

kanana
31. mar 2012

@mina66 Ahoj ako sa to u vás nakoniec poriešilo? Ja mám teraz rovnaký problém s 3 r. synom, od sept. ho vzali do škôlky a kadiť chce len do plienky, presne vie kedy, nadrzo si ju vypýta...☹

mina66
autor
2. apr 2012

Ahoj, kúpili sme mu sedátko , tak si na ňom posedkal,ale nevykakal sa.Trvalo to asi týždeň. Nakoniec to prišlo nejako samo. Stále sme ho dávali sedieť na to sedátko a potom keď si pýtal plienku , tak sme mu ju dali. O týždeň som mu povedala, že už plienky nemáme,skryla som ich, išiel sa pozrieť, že naozaj nie sú tam kde bývali a tak sa dva dni nevykakal a potom som mu dala slivkovú šťavu aby ho podurilo a nakoniec sa vykakal do záchodu.

sisaha
2. apr 2012

@kanana my sme mali doteraz tiez tento problem. Skryla som plienky, chodila niekolkokrat kontrolovat. 3 dni to zadrziavala. Trosku som jej dala lactecon na zmäkcenie stolice a slivkovu vyzivu. A ked uz zacala stepovat, ze kakat, tak som jej povedala, ze plienocky nemame a musime do zachoda, ze budem pri nej...no len co som ju posadila, hned to z nej liezlo. Chvilu bola z toho vyplasena, ale potom sme zacali tlieskat a okolo wc tanečky... Proste divadlo, ale jej to pomohlo. Uvidim ake budu dalsie dni. Ale som rozhodnuta uz plienku nedat.

kanana
2. apr 2012

Díky baby, ale plienky skryť u nás nepomohlo, nekakal 3 dni a nakoniec vydržal aj hodinu revať na nočníku a opakovať, že to nejde, proste skúška nervov, sa divím, že susedia nevolali sociálku🙂 asi tomu ešte nechám voľný priebeh a snáď mu nečakane dopne..aj s cikaním a cumlom to bolo podobné- zrazu to prišlo samo, tak mi len ostáva dúfať, že to do sept. stihneme...🙂

luciferkax
2. apr 2012

ahoj. u nás nepomohlo nič, môj drobec má skoro štyri roky a kakať do záchoda začal len pred pár mesiacmi. Nechcela som ho nútiť, celkovo ho dosť často trápila zápcha a tým,ž e som ho "nútila" isť na wc alebo do nočníka, nechcel kakať vôbec. Pomohlo nám dávať ssušené slivky, lanové semienka, že vlastne stíhal to "len tak tak" :D :D a nemal a výber, len čo si sadol, hned sa vykakal :D teraz začla chodiť do škôlky, tam sa nepýta ani za pána, tak bud to stihnev ečer doma, alebo potom po pár dnoch doma ide na wc, ale zas sa bojí......