Akú autosedačku pre 9 mesačného syna?

86zuzana86
2. nov 2014

Ahojte baby.Prosim vas poradte mi aku autosedacku kupit?Mam 9 mesacneho syna ma okolo cca 9 kg.Zvazujem uz v najblizsiu dobu kupu autosedacky,kedze uz mu zacinaju trcat nozky z vajicka a tiez pri dlhej ceste nevydrzi pozerat celu cestu "do sedadla" kedze vajicko musi byt otocene v protismere jazdy. Poradte prosim kvalitnu znacku a tiez na co sa zamerat pri kupe-ci kupit taku co ma mensie hmotnostne rozmedzie, ci s vacsim rozmedzim,...Moze byt aj drahsia, hlavne nech je naozaj kvalitna a bezpecna, nakolko casto cestujeme.
Dakujem vam za rady.

lucyliu
2. nov 2014

to vôbec nevadí, že mu trčia nožičky, len hlavička nesmie trčať 🙂 a za mňa - ostaňte čo najdlhšie v protismere, je to tá najbezpečnejšia poloha pre dieťatko. môj synček má vyše troch rokov sa stále sa vozí v protismere. máme cybex sironu http://cybex-online.com/en/carseats/sirona.html
a inak v týchto reboarderoch sa dieťatko nepozerá "do sedadla", nie je to ako vajko, tým že sú vysoké, tak vidí perfektne cez bočné a zadné okno. my sme max spokojní, úžasné polohovanie na spanie má tá sedačka, to otáčanie do strany pri nakladaní je fakt praktické, jediné, čo ma trošku mrzí, je to, že my máme ten úplne prvý model, teraz je trošku zmenená a cca o 10 cm vyššia, nám do 4 rokov asi nevydrží. ale tak to je problém, ktorý teraz pri kúpe nového modelu odpadá 🙂

brumka
2. nov 2014

Presne to som chcela napisat.nohy mozu trcat hlava nie.my mame romer king plus bex isifixu starsia ma romer kid fix s iso velmi sme spokojne s oboma.kvalitna firma dobre testy

marcelatje
2. nov 2014

Presne ako píšu ostatné mamičky nevadí ak nôžky trčia. Len ešte doplním že nie len že nemá trčať hlavička, ale ani pásy nemôžu ísť akoby spoza chrbátika, ale majú byť nad plieckami a samozrejmosťou je vždy ich dobre utiahnuť. Krčné svaly tak malého dieťatka sú slabučké a aj pribrzdenie ktoré dospelému nepripadá nebezpečné môže dieťatku spôsobiť problém. Ak chceš kúpiť sedačku kúp takú ktorá sa dá otočiť do protismeru (sú drahšie ale bezpečnejšie) a určite menšie váhové rozpätie.

dzejn80
2. nov 2014

My sme spokojni s roemer, mame king plus a pre starsieho kid plus ... Ja akurat riesim pre 22 mesacneho uz kid plus tiez, pretoze ma 19 kg a z king plus uz mu trci hlava ... A to je odporucana sedacka od cca 4 rokov, ale samozrejme zalezi na vyske a vahe 🙂)) tak co uz s nim, ked je taky obor 🙂))

greschnerka
2. nov 2014

ja mám tiež ROMER king autosedačku - kopovali sme ju asi tak keď mal malý 8-9 mesiacov, na začiatku sme ju mali naklonenú lebo mu tak bolo lepšie a potom už normálne, sme s ňou spokojný, keď vidím ako vyzerá táto naša po dvoch rokoch a ako vyzerá napr. lacnejšia čo má moja sestra - nedá sa to porovnať - vôbec neľutujem tu sumu čo som za to dala, 🙂) Keď budem kupovať väčšiu ostávam pri Romer-kách.

divozienka26
4. nov 2014

Ak chces co najbezpecnejsiu sedacku tak popozeraj sedacky v protismere. Ako vies ze ho nebavi pozerat do sedacky? Mrnkat Ti moze aj v smere jazdy. Pozri si crash testy, protismer je jednoznacne najbezpecnejsi.

https://www.youtube.com/watch?v=YDTFRi5Y_5M
maslenka47
4. nov 2014

Nechapem zienky, preco hned spochybnujete, ze dieta nebavi pozerat sa do sedacky.. Vas by to snad bavilo? Aj nas bol omnoho spokojnesi od 8 mesiacov v sedacke v smere jazdy. Kup taku, co sa da naklonit, aby bol aspon zo zaciatku co najviac v lahu. Urcite len jednu velkost, kombinovane sedacky nie su idealne ani pre jendu z kombinovnaych hmotnostnych kategorii. A ak chces, aby cestoval aj pohodlne, nie len "bezpecne", tak idealne taku, co nema v predu ten pult, spoza ktoreho nie je dieta poriadne ani vidiet. My sme mali aj mame Romerku, presny typ neviem.

Navyse, 9 mesacne zdrave dieta uz ma krcne svaly dostatocne pevne na to, aby si drzalo same hlavu, takze tie kecy o brzdeni mi pridu smiesne. Nehovoriac o tom, ze s autom sa aj rozbiehate a vtedy idu sily presne opacnym smerom :x Samozrejme, ze v oboch pripadoch treba jazdit adekvatne tomu, ze v aute mate dieta a potom nebudete musiet brzdit jak sialenci.

cenculinka
8. nov 2014

Aj bas bol od 10.mesiacov v normalnej sedacke.mali sme vajco do 13 kg,este dnes sa don zmesti,ale kedze chodime casto na cca 350 km cesty,tak sme kupili Romer king,da sa aj naklopit trochu do lahu,pre mna boli dolezite crash testy...maly si v bej rychlo zvykol,prvu jazdu prereval a odvtedy bolo dobre 😉 nie je velmi dobre kupovat take tie od narodenia pomaly do 4 rokov,to je ani ryba,ani rak...my sme ju kupili uz po 1 dietati a teda bola o vyse polovicu lacnejsia ako nova 😉 funkcna je uplne rovnako 😉 prajem prijemne nakupovanie a dlllllhe spokojne vozenie

wewe22
8. nov 2014

ak chces sedacku po smere jazdy kup sedacku s pultikom ja mam CBX obe su super detom nikdy nepada hlavka ulozia sa na pultik a su spokojne 😉

nenabaja
16. nov 2014

Nas syn sa vo vajicku vozil do 13 mesiacov, i ked uz teda ku koncu mu bolo trochu tesne 🙂 Okrem toho, co radia ostatne mamicky, rozhoduj sa aj podla pohodlia dietata. Zober ho do obchodu a vyskusaj ho posadit do viacerych. Je mozne, ze tvoj vyber mu nebude vyhovovat, ako sa to stalo nam pri cbx. Predajca mi spominal, ze v kategorii 9 - 18kg isofix nie je taky dolezity z hladiska bezpecnosti ako pri vajickach otocenych v protismere jazdy. Ale zase manipulacia je jednoduchsia, ak budete castejsie prenasat sedacku z auta do auta. V tomto pripade by som odporucila Concord Absorber XT. Ak zapinanie na pasy, velmi dobre su uz spominane Romerky (napr King II), alebo aj Chicco Xpace je komfortna, da sa nastavit vela poloh.

rozinka11
18. nov 2014

Ahojte my sme kupovali autosedačku http://www.biboc.eu/produkty/52/chiplolino-domi...
Sme s ňou veľmi spokojní. Je pohodlná, bezpečná, mäkučká, a vydrží nám až do konca, pretože sa dá oddeliť spodná časť a zostáva len podložka. Zo začiatku je veľmi dobrá aj zužujúca vložka, ktorú sme neskôr už nepotrebovali.