Alergia - príznaky u trojročného

3petka
3. máj 2019

Ahojte, chcem sa opýtať. Môj syn 3 roky je alergik. Teraz je akurát obdobie púpav a teda má ako keby plný nos sem tam niečo vytečie. Kde tu sucho zakašle. Chcem sa opýtať aké príznaky majú iné deti či je tak povediac "ok" alebo ísť k dr. má na to zyrtek. Tie soplíky sú také nažltlé ale aj číre.

Ide mi aj o to že pred dvoma týždňami mal pozitívny nález na streptokoka, mal na to atb, potom bol bez sopla a teraz začal sopliť. Ked mal koka tak mal take zelenkaste zhluky v nošteku. Tak neviem či ísť radšej na pretestovanie, len to sa bojím že ma dr pošle už do riti. Lebo viac menej sa aj na alergiu aj na koka prišlo vďaka tomu že som si všetko nakázala sama nasilu aj alergo aj výteri z nosu.

Preto sa chcem uistiť či len počkať čo a ako, že či je to tak ok a či môže do školky? Doktorku mením určite po lete.

3petka
autor
3. máj 2019

.

katren
3. máj 2019

@3petka zlte sople nie su z alergie....

3petka
autor
3. máj 2019

Dávam aj foto, lebo moja Dr my hovorí že je to ok a ja už som fakt naprasky z nej lebo neviem čo a ako. Ospravedlňujem ak je to niekomu nechcutne

katren
3. máj 2019

@3petka si z nej na prasky, tak naco cakas po lete na vymenu? Vymen hned a hotovo...

3petka
autor
3. máj 2019

@katren asi ten mám nám to svoje dôvody keď som to tak napísala. Tak ak nemáš nič k téme chod sa navázat prezmenu do niekoho iného v inej téme. Dik

mkado
3. máj 2019

@3petka nam na alergo dr povedala, ze zlte sople nemusia ihned znamenat alergiu. Vraj staci, ze trosku postoja v dutinach a uz sa mozu sfarbit do zlta. Lebo ze dutinky su este tenke a v procese vyvoja.

3petka
autor
3. máj 2019

@mkado no my ju máme potvrdenú a akonáhle sa ukázala púpava tak katastrofa. Dnes som skúsila že sme doma a je bez soplov akurát má zatiahnuté dutiny a počuť že tam niečo je, presne že mu to tam stojí. A teraz sme šli na chvilku von a pustil sa mu soplik ale bol číry. Len som sa bála aby sa mu nevrátil ten streptokok.

sta0
4. máj 2019

@3petka moj syn je tiez alergik a je na zyrtecu, do nosa mame sprej nasonex, ten mu celkom pomaha, ale iba ak su sople cire, akonahle sa sfarbia tak uz to vacsinou znamena ze sa k tomu pridaka aj infekcia. Ja som ho vzdy ked mal akutnu alergiu nechavala doma zo skolky, pretoze ked ma oslabene sliznice staci ze niekto v skolke bude s virozou a syn to hned chytil. Nam velmi pomoho cucoriedkovy narosan, je aj na podporu imunity aj na zmiernenie alergie a na uvolnenie nosteka tymianovy krem.

mkado
4. máj 2019

@3petka to je hrozne tie alergie. U nas panuje celorocna alergicka nadcha. Krv neukazala alergiu na nic, tak ideme na testy. Nam sa velmi osvedcili forever produkty. Na posilnenie imunity a hlavne v boji proti bacilom v nose.

3petka
autor
5. máj 2019

No my sme už vyskúšali prípravkov na imunitu a nič nezabralo. Ale už mu je lepšie, pomohlo že je tri dni pod mrakom a celkom čistý vzduch. Skúsim sa asi tiež opýtať aj na niečo do nosa i keď mi pripadá ako keby Dr poznala len zyrtek.

deniska14
5. máj 2019

Ahoj moja dcerka ma alergiu na pupavu a timotejku....zacalo jej to ked mala 3,5r. Ked jej zacne alergia ma opuchnute oci ciry soplik, kycha a svrbia ju oci....taky mierne zlkasty soplik ma ale po nocnom spani...cez den vodnaty ciry.....ked jej zacnu priznaky davam Aerius, cmulaciu tabletku spiromon a obcas do oci podla potreby allergocrom....trva to cca mesiac pokial to prejde

sta0
5. máj 2019

@3petka my sme tiez vyskusali vsetko mozne na imunitu, vitaminy, colostrum, isoprinosin, od imunologicky sme mali dva druhy liekov, bola to katastrofa, sym bol vzdy 2 dni v skolke a potom 2 tyzdne doma :( nas ten narosan zachranil. Este je na alergiu skvela solna jaskyna, ak mate v okoli, tak odporucam, my ked zacneme mat priznaky alergie hned sme tam - najprv 4-5x za sebou a potom tak raz do tyzdna, vyrazne sa mu zlepsil stav a mne tiez ;)

3petka
autor
5. máj 2019

@sta0 len sa bojím toho narosanu lebo má peľovú zložku v sebe aby sa mu ešte neprihorsilo nahodou

sta0
5. máj 2019

@3petka áno, tento čučoriedkový má aj peľovú zložku, má hyposenzibilizačný účinok pri inhalačných alergiách, teda sa do organizmu dostávajú určité dávky alergénov.

Ak sa obávaš reakcie, tak na podporu imunity môžeš skúsiť narosan pomarančový alebo tropic. Pomarančový je teraz dokonca dostupný vo forme gumených "cukríkov". Pre bližšie info, kľudne napíš IP.

deniska14
5. máj 2019

Nam sa u starsej na imunitu osvedcilo Arko Defens😉

3petka
autor
6. máj 2019

@sta0 a chcem sa opýtať ako dlho davkujes zyrtek či len keď má príznaky alebo nonstop.

sta0
6. máj 2019

@3petka syn berie zyrtec od 3 rokov každý deň, ráno aj večer. Keď sme boli na prvom vyšetrení u alergológa, tak nám doktor povedal, že zyrtec môže užívať aj celý život, že mu to nijako neuškodí.

3petka
autor
6. máj 2019

@sta0 Aha lebo mne alergo vlastne nič nepredpísala akurát moja dr.. A to bolo také že ona mu to vždy dávala len keď bol chorý. A ako sa prišlo na to že to má z alergie tak mi len povedala že ako to že mu to nedávam (veď mi to nik nepovedal že mám dávať) a zvozila ma a vlastne mi povedala že len dva krát do dňa ale či nejak stále alebo len keď má prejavy som nevedela a nejak ma to nenapadlo sa spýtať lebo som z nej bola celá nesvoja.

sta0
6. máj 2019

@3petka s tým zyrtecom je to tak, že môžeš ho dávať aj celoročne, alebo len keď vieš, že ide peľová sezóna a bude mať problémy, nič s tým nepokazíš ;) My sme mávali aj často laryngitídy, takže aj vtedy nám ten zyrtec pomohol.

3petka
autor
6. máj 2019

@sta0 aha no super aspoň tu sám dozviem potrebné informácie. Dakjem