Antibiotiká Augmentin na bolesť priedušiek v 1. trimestri

linda144
29. nov 2013

Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť. Som v 9tt a lekárka mi predpísala antibiotiká Augmentin, lebo ma dlhodobo bolia priedušky, mám zvýšené crp. Je niekto, kto ich bral v prvom trimestri a má osobnú skúsenosť? Najradšej by som ich nebrala, ale musím. Momentálne mám aj hnačku, myslí, že z nich. Ozaj sa v tomto skorom ranom štádiu môžu? Ďakujem za skúsenosti, rady, možno povzbudenie.

katkas1
29. nov 2013

@linda144 ja som brala pri druhom tehu este skor ako ty, mala som taky silny zapal predusiek ze som musela vybrat 2 krabite a kopu sirupov k tomu

farmacka
29. nov 2013

lieky jedz tesne pred jedlom, budes tak minimalizovat neziaduce ucinky v traviacej sustave..co sa tyka gravidity, ziaden liek nie je 100 percentne neskodny, alebo teda iba ozaj male percento liekov..co sa tyka augmentinu, pokusy na zvieratach nepreukazali riziko na plod..pokial vsak nie je nevyhnutne liek brat, v gravidite by sa nemal.. vacsina ochoreni dychacieho systemu je virusova.. takze podla mna je to u teba na povazenie..

linda144
autor
29. nov 2013

@farmacka tak vieš, ja nie som doktor, a neodvazim sa sama rozhodovat o tom ci ano alebo nie. a dali mi ich potom , ako mi urobili crp-cko. brala som atb aj pri malom, cca v 11tt ale ine, nepamätam sa ake, ale nebol to augmentin.

brulka
29. nov 2013

@linda144 ahoj linda, ja som brala augmentin v 7 tt presne kvoli silnemu zapalu priedusiek. penicilinovy typ antibiotik ako je aj augmentin je v tehotenstve odskusany nemusis sa bat. naopak neliecene infekcie virusove ako chripka ale i bakterialne ako angina atd v prvom trimestri mozu babatku viac ublizit. nestresuj sa 🙂

linda144
autor
29. nov 2013

@brulka dakujem pekne

siska53
29. nov 2013

@linda144 aj ja som ho brala pri malom v prvom trimestri..maly je ok.

splasenasrna
8. okt 2014

Mne to predpisali dnes. Som v 12tt, volali mi z gynekologie, ze mam zle vysledky z kontroly mocu. Tak dufam, ze vedia co mi davaju.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre