Bolesť brucha 5 ročného dieťaťa

peta1510
8. feb 2013

Moj syn ma laktozovu intoleranciu.Naposledy,v oktobri,nam na gastre povedala,ze vysledky su hranicne a mozme pomaly zavadzat mliecnu stravu.Kedze chodi do skolky,riesim to stale tak,ze ranajky ma bezlaktozove a obed,kedze je prevareny,normalny. Neviem,ci to ale s tym suvisi,ale syn sa mi uz zo dva,tri mesiace priebezne stazuje na bolest brucha.Vobec neviem odsledovat,s cim to moze suvisiet.Boli ho brusko,ked ho napriklad rano zobudim a vstavame.V priebehu dna,pritom ani v danom case nepapa,alebo vecer,ked ma ist spat.Namastim mu brusko Pupikom a staci mu to,spi normalne celu noc.Neviem vobec posudit,ci to je stresove,nechce momentalne chodit do skolky,ale dnes rano vedel,ze nejde a aj tak zas vravel,ze ho boli brusko.Niekedy mam pocit,ze je to skor z hladu,ale ked sa ho spytam,ci nechce papat,tak sa rozculuje,ze to nema z hladu.Dva tyzdne dozadu sme boli na vyter,stolicu do labaku posielali,vysledky mal ok.Netusim uz,co by to mohlo byt,popripade,co mu dat este vysterit.Nemate s tym niektora skusenost?Aj s papanim mu to ide horise,ale tiez zalezi,ci dane jedlo lubi,alebo nie,vtedy papa normalne.Dlhodobu mu davam probiotika a stolica je normalna,pravidelna a tuha.Tak co to je?

xlucia
8. feb 2013

@peta1510 ake probiotika?

peta1510
autor
8. feb 2013

@xlucia Infants Dophilus plus.Mali sme dlho BioGaia,ale tie nam zrejme uz nezaberali.Pri tychto Dophilus sa mi zdalo chvilku,ze ok. Ale aj teraz,boli ma brucho,spapal roztek so sunkou a je ticho. 😒 A takto sa nacvicujeme stale.

xlucia
8. feb 2013

@peta1510 skuste probio fix. nam ten konecne zabral

peta1510
autor
8. feb 2013

@xlucia tiez mavate taketo stavy?

peta1510
autor
8. feb 2013

@xlucia ale pozeram,ze tam je v zlozeni odstredene susene mlieko,cize pre nas pase:(

dadkaa
8. feb 2013

ahoj neviem ci ti poradim ale mozem povedat ze u nas to je skoro kazdy den a tiez neviem ci je to pravda alebo si vymysla. Ide o to ze minuly rok ju bolievalo brusko kazde rano ked mala ist do skolky... vobec tam nechcela chodit a plakavala mi a hovorila ze ju boli brusko, vsetci vraveli treba vydrzat to prejde ked si zvykne ... nezvykla si nechcela tam chodit a chodila velmi malo lebo bola stale chora, nakoniec jej v marci zistili reflux a zacali sme dodrziavat GER dietu a brusko prestalo bolet. mam pocit ze kedze vtedy som brala velmi vazne tu jej bolest bruska tak teraz si niekedy tak trosku vymysla alebo ma stres vtedy tiez boli hlavne po placi, a to jej vzdy poviem no vidis keby si neplakala tak by ta nebolelo a snazim sa nevsimat si to a neupozornovat a prejde bolenie. tym nechcem povedat zeby ju nebolelo ale semtam deti vymyslaju hlavne ked vedia ze vzbudia pozornost tak to riesim takto, no vtedy pred rokom ju to bolelo z toho reluxu skus si pozriet aj dalsie priznaky ktore potvrdzuju reflux , nechutenstvo je tiez jednym z priznakov.
https://www.modrykonik.cz/diskuse/detske-chorob... skus pozriet tam hned na zaciatku su tie priznaky rozpisane.

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peta1510
autor
8. feb 2013

Nie,praveze on kaka stale normalne,minimalne raz za den,a stolica je normalna,tuha,ziadne hnacky,nic.

peta1510
autor
8. feb 2013

@dadkaa My chodime pravidelne na to gastro a vzdy mu tam robi sono,uz by cosi videla hadam,ci?

peta1510
autor
8. feb 2013

@helencek Nie,praveze on kaka stale normalne,minimalne raz za den,a stolica je normalna,tuha,ziadne hnacky,nic

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peta1510
autor
8. feb 2013

@helencek Celiakiu sme mali viackrat zistovanu z krvi,tam to bolo ok a fakt,ze nehnackuje.Na nervy som uz z neho.

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peta1510
autor
8. feb 2013

@helencek Fuuu,tak na to by som teda odvahu nemala.

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadkaa
8. feb 2013

@peta1510 no neviem niesom lekar nam robili RTG doktorka vravela ze ona preferuje lebo je presnejsi. ale ak nema tie priznaky ine tak potom by to malo byt ok, ale ak ma nejaky priznak z tych ostatnych mozno by som o tom popremyslala. pri refluxe je zakazane pit a jest 1-2 hod pred spanim, skus ci to pomoze ci ho vecer bude boliet.

peta1510
autor
8. feb 2013

@dadkaa Ale on sa mi v noci vobec nebudi,on spi krasne celu noc,pred spanim vypije mliecko,namastime brucho a spi ako dudok🙂

peta1510
autor
8. feb 2013

@helencek Ja to tiez s nimi tak vsetko prezivam,stale si myslim,ci to nema suvis aj s tou skolkou,lebo ma z nej stres,v noci aj zubkami skripe,len ma myli,ked mi to povie aj v den,ked sme doma.

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadkaa
8. feb 2013

@peta1510 tak potom neviem... rozmyslam ci moja sa budila pred zistenim refluxu ale nepamatam sa... tiez sme pijavali mliecko pred spanim. no od urcenia diagnozy sme to zrusili, a mlieko uz nepijeme skoro vobec, sem tam do bielej kavy. u nas boli priznaky casto grgala, ckala strasne hlavne po paradajkovej omacke alebo polievke, a zapaly priedusiek, slintala hlavne v noci vankus uplne mokry. no duam ze na to pridete, my sme raz mali velke bolesti bruska s horuckami a zistili ze mala mala zacpu a ku tomu asi zapal obliciek alebo zapal moc.ciest blizsie mi to neurcili (kidney inection zijeme v zahranici). vraj z toho tiez boli brucho

dadkaa
8. feb 2013

no este aj skripanie zubam i a prezuvanie v noci je priznak ku refluxu

dadkaa
8. feb 2013

@peta1510 este som chcela to sono mu robili konkretne na reflux alebo na nieco ine... tam sa musi vypit nejaka tekutina pred vysetrenim sa mi zda, pred RTG sa pije taka kontrastna latka tekutina.

peta1510
autor
8. feb 2013

@helencek presne aj moj,v pondelok sa ma spyta,ci su zajtra prazdniny🙂) Moone male,ja som z toho nestastna a neviem sa potom v praci plne sustredit,ked viem,ze je niekde,kde musi a je tam nespokojny:(

peta1510
autor
8. feb 2013

@dadkaa ona mu robi sono kazdu navsetevu u nej na gastre.Neviem,ci konkretne reflux pozerala.A reflux sa da casom ziskat,ci to mas stale?Ale keby ma reflux,stazoval by sa na brusko hlavne po jedle,ci nie?Lebo on aj hned rano,ked ho zobudim,povie,ze ho boli brusko.A to ani nic nezje a keby ho nezobudim,spi dalej.

mummy01
8. feb 2013

@peta1510 podla mna by to mlieko pit nemal.Ak vecer vypije mlieko a rano ho boli brusko tak je to z mlieka.

peta1510
autor
8. feb 2013

Aj ked je to mlieko bezlaktozove?

peta1510
autor
8. feb 2013

@mummy01 Aj ked je to mlieko bezlaktozove?

peta1510
autor
10. feb 2013

@mummy01 A napriklad vcera vecer ho nepil vobec,mal cajik a rano zas vravel,ze ho boli.Ci to on neberie ten pocit hladu ako bolest.Lebo on tak priebezne,ako ho napadne,povie,ze ho boli brucho,aj hlava,aj hrdlo a pritom ma hrdlo uplne ciste.

mami.sk
13. feb 2013

@peta1510 ,@dadkaa my máme tiež problémy s bolesťou bruška 😒 b
dcérka má 4 roky, druhý rok chodí do škôlky. teraz asi 2 týždne sa sťažuje na bolesť bruška. bola som s ňou u lekára, urobili nám odbery a výtery a všetko bolo v poriadku 😕
teraz máme ešte ísť na odbery kvôli intolerancii na nejaké potraviny 😔 už jej odbery raz robili ale labák nespracoval výsledky - doteraz som nepochopila prečo a tak musím ísť na odber znovu 😝
asi pred 3 mesiacmi sme mali komplet vyšetrenie na alergológii - žiadna alergia sa nepotvrdila...absolútne žiadna...
viete mi poradiť ako sa prejavuje intolerancia keď nemá žiadne prejavy - stolica v poriadku, výsledky tiež ???

peta1510
autor
13. feb 2013

@mami.sk A intoleranciu na potraviny jej zistuju ako,z krvi? Ta intolrancia sa moze prave prejavit bolenim bruska.Potom hnackami,ale to myslim uz v tom vyssom stadiu.Ja som sa teraz vratila u syna zas k bezlaktozovej strave a kupila mu vlakninu v prasku a uvidim,Na gastro mame ist v maji.Lebo tiez sme mali stolicu a vytery ok.A malu kedy brusko boli?