Bolesti nôh - vitamín D verzus Vigantol

janullikle
5. máj 2016

Trosku som sa rozpisala 😀
Co dala dr. detom pri deficite vitaminu D?
U nas Vigantol 2kvapky v tyzdni vikend pauza po dobu 3 mesiacov. Potom znova odber krvy..

Nasa skusenost..
Syn /2r 8m/ sa cca mesiac sustavne stazoval na bolest noh hlavne ku koncu dna. Najprv som tomu nevenovala pozornost - myslela som ze si vymysla ze je to z unavy. Obcas v noci pocas spanku stonal akoby bolestou tak som to zacala brat vaznejsie. Stalo sa aj ze ked mi cez den nespal a boli sme podvecer este vonku tak"nedosiel" domov po vlastnych, uz ho nozky nechceli niest. Potom som co to nadtudovala tu na mk a ked som sa docitala ze za bolestami noh sa mozu skryvat ine zavaznejsie ochorenia /aj leukemia/ tak som sa zlakla ukoncila studovanie na nete.. Na druhy den som sa vybrala k dr. Pri vysetreni zistila ze ho tie nozky fakt bolia a ze ked sa dieta stazuje na bolest urcite za tym nieco je. Usudila ze "rastove bolesti". No do istoty vzala krv. Krvny obraz, zapalove faktory a pecen v poriadku. Zistila ze ma mierny deficit vitaminu D..

loginexistuje
5. máj 2016

@janullikle mojmu dala tri kvapky denne mame hypovitaminozu vit. D. Takmer 8 rocny chlapec

lorela
5. máj 2016

@janullikle Zaraď tiež do stravy pravidelne tvrdé syry a sardinky - tiež bohaté zdroje vit. D.
A tieto bolesti zvyknú byť aj pri plochých nožičkách, resp. nesprávnej chôdzi - polohe. Na ortopedické vyšetrenie by som sa pýtala tiež.

liaka
5. máj 2016

My davame 4 kvapky denne (2,5rocny) -ma problemy s nohami, potkyna sa, nosi ortezy...

bibistec
6. máj 2016

no v zahranici sa dava d cko az do 18tich rokov a presne to co popisujes a hlavne vecer je ano rastove bolesti to d cko podla mnozstva tak ako lekarka radi ono podla krvi je to tak ze je urcena hranica co je normal ale vo viacerych studiach som sa docitala ze aj to je nedostatocne mnozstvo ze viac dvitaminu by sme potrebovali cize davaj ako dr povedala
my tiez davame bez prestavky inac su bolesti a aj ked mala dostatok tak boli bolesti a potom sme zvysili davku a ok ( po konzultacii s dr)