Detské očné oddelenie Kramáre - máte skúsenosti s hospitalizáciou?

zuzulik14
3. apr 2019

Ahojte zienky, má niektorá z Vás skusenosť s detským očným oddelením v detskej fakultnej nemocnici na Kramároch v BA? V máji idem so synčekom /1 r./ na operáciu očka. Ďakujem veľmi pekne 🙂

ciusinka
3. apr 2019

My tam chodime pravidelne uz skoro 3 roky a v maji budu 2 roky, odkedy mi tam operovali syna. Takze kludne sa pytaj, co ta zaujima 🙂

zuzulik14
autor
3. apr 2019

@ciusinka Ďakujem za odpoveď 🙂 Lekárka nám povedala ze tam budeme dokopy 3 dni/2 noci, bude operovany v celkovej anasteze, netusim ake vysetrenia nas tam budu čakať. A hlavne sa obavam, ako to tam vyzera na izbe - ci aj rodič tam ma nejake lôžko alebo ci je dobre si dat radsej nadstandard.

ciusinka
3. apr 2019

@zuzulik14 Neviem, aka konkretna operacia vas caka, moj maly bol operovany na obe ocka kvoli skuleniu..Boli sme tam tak ako pises 3 dni, 2 noci, prijali nas v stredu rano a odchadzali sme v piatok doobeda po vizite..V stredu sme najprv isli do anesteziologickej ambulancie, tam som len vyplnila dotaznik a potom sa ma tam este pytali nejake veci - ci uz bol uspavany atd, potom v ten den mu este robili rozne vysetrenia - merania, rozkvapkavania atd, to vzdy po nas prisla sestricka na izbu a povedala nam, kam mame ist..Pokial ide o izbu, urcite odporucam nadstandard, ak sa bude dat, nam sa bohuzial neusiel, lebo v ten den prijali aj chlapca na vozicku a nadstandard dali jemu..Na klasickej izbe su len postielky pre deti, stol, skrina a stolicky, matky maju narok len na rozkladacie lozko a aj to vo vymedzenom case, myslim, ze od 19:00 do 7:00. Inak maju max. stolicku..Kupelna je spolocna myslim pre 2 izby - ide sa do nej z izby, takze netreba ist na chodbu..

zuzulik14
autor
3. apr 2019

@ciusinka Nas syncek ma pod obocim taku tukovu cystu /vyzera to taky hrbolcek/ od narodenia a pomalicky sa mu to zvacsuje, tak preto nas odporucili na Kramare. Fuuha tak to s tymi izbami konkretne pre matky nie je bohvieco :-/
A co sa tyka jedla pre synčeka aj pre rodica, ako to tam maju?
Tak dobre vediet ake vysetrenia ho budu čakať.

ciusinka
3. apr 2019

@zuzulik14 Tak podla mna vy budete mat tie vysetrenia ine, kedze to meranie a rozkvapkavanie bolo kvoli tomu synovmu skuleniu, vy budete mat tych vysetreni mozno menej..Syn jedlo mal, ale v den operacie nie - tam odporucam si priniest so sebou nejake piskoty alebo bebe keksy, po operacii sa mu moze zacat davat najprv len trosku vody a potom postupne nieco taketo suche, a to vam tam nedaju, takze si treba priniest svoje..A rodicia maju vlastnu stravu, ja som si v ten prvy den priniesla z domu a na druhy den pocas synovej operacie som zbehla do bufetu a tam som si nieco nakupila..

zuzulik14
autor
3. apr 2019

@ciusinka Aha uvidime teda co mu budu vsetko vyšetrovať pred operáciou.
Fiha s tym jedlom to je tiez tam zaujimave, ale clovek sa aj tak asi musi spoliehať sam na seba a priniesť si. A je tam aspon mikrovlnka alebo kanvica?
A este ma napadlo, ten nadstandard sa musi hned pri prichode niekde nahlasit?
A ci mozem syncekovi zobrat nejake hračky tam? On ma od narodenia oblubeneho macka s ktorym chodi vsade aj zaspava...

ciusinka
4. apr 2019

@zuzulik14 Vies co ja som mikrovlnku ani kanvicu nepouzivala, takze to neviem naisto, ale myslim, ze tam bola taka mala kuchynka a tam boli taketo veci..Ja som nadstandard hlasila uz ked nas objednavali na operaciu, oni si to tam len poznacili a povedali mi, ze sa uvidi, ci bude volny, pri prijimani som tiez povedala, ze by sme chceli nadstandard, ale kedze prijimali aj toho chlapceka na vozicku, tak ho dali jemu..Syncekovi mozes zobrat hracky ake chces, ale je tam aj taka herna, kde je vela hraciek, takze zase zbytocne vela nemusis brat, ale oblubenu hracku samozrejme kludne, pripadne ja som brala aj maleho oblubene knizky a tak..

zuzulik14
autor
5. apr 2019

@ciusinka Hadam tam bude nejaka kuchynka, ide mi hlavne o tu kanvicu, aby som syncekovi mohla spravit mliecko alebo čaj. Aha dobre tak hned pri prijme nahlasim nadstandard a uvidíme /dohovie kolko ich tam majú/.
Tak hracky mu teda zoberiem, lebo moji pribuzni ma strašia ze hracky ktore donesiem tak tam zostávajú, neviem odkial nato prišli.
A este mozno taka trufala otazka, asi mi tam nedovolia nechat kočík 😀?

vrabciatko
5. apr 2019

@ciusinka ahoj. Na buduci stvrtok caka mojho uz 7 rocneho syna operacia ociek kvoli skuleniu. Samozrejme ze ma uz chyta sialenstvo kedze on ma velky strach z lekarov a zase o to ako to zvladneme. Chcem sa spytat ako mu pomohla operacia a ci ho operovali len raz. Kolko musel mat prelepene ocka a ako zvladal anestezu. Velmi pekne dakujem.

ciusinka
7. apr 2019

@zuzulik14 Tá kanvica tam bude určite a nadštandard tam majú len jednu izbu,takze to je podľa mňa o náhode,či ho dostanete,asi ako všade,keďže väčšinou sa nedá vopred objednať..A kočík určite nie,ten tam ani nie je kde dať,takže ten nechajte doma 🙂

zuzulik14
autor
7. apr 2019

@ciusinka Skoda veru ze maju iba jeden nadstandard, ale tak uvidime ci sa usmeje stastie alebo nie.
Dobre kocik neberieme teda.
A este som sa chcela spytat, asi kolko hodin /resp. posledne jedlo/ pred operaciou syncek moze nieco zjesť pripadne piť?

24lenicka
5. aug 2019

zuzulik14 môžem sa opytat ako ste tivzvladli na tych Kramároch. My mame ist v septembri s dvojrocnou a mam z toho velke obavy. Mame niečo podobné ako vy.

24lenicka
27. aug 2019

@zuzulik14 písala som spravu

ledka87
25. máj 2020

@24lenicka prosim Vas, boli ste v tom septembri? Ja idem buduci tyzden s 2 rocnym synom, tak by som Vas chcela poprosit o nejake info, ak by som smela.

24lenicka
26. máj 2020

@ledka87 áno boli sme síce až v novembri a co by ste potrebovali

ledka87
26. máj 2020

@24lenicka napisem spravu

jaja001
24. júl 2020

Ahojte, prosím vás boli ste niekto teraz na operácii očiek na Kramároch? ako to tam funguje? My ideme v pondelok s dvojročnou dcérkou na operáciu strabizmu. Strašne sa toho bojím

24lenicka
28. júl 2020

@jaja001 napíš správu co by ta zaujmalo

martina019
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
2danculik
30. nov 2020

Ahojte, my pôjdeme na skleroplastiku. Ako to tam je potom cez deň s rodičom,keďže nemajú izbu? Tie veci si nosíte celé dni so sebou alebo ako? Máme si zobrat aj školské veci,tak neviem kde to tam dám...🤔

maculik38
13. máj 2021

Neviete ako to je teraz na ocnom? Zajtra by sme mali byť hospitalizovaný a absolútne neviem co mam čakať

2danculik
13. máj 2021

@maculik38 boli sme v marci tohto roku a o pár týždňov ideme zas. Dopredu sa informujte aké testy treba,nám najprv povedali PCR dieťa aj doprovod,ale nakoniec stačili 2-dnove AG testy. Posteľ som mala normálnu za 10 e na den, alebo bola ešte v ponuke skladacia, ktorú máte len na noc za cca3 e- na výber je len podľa aktuálnej obsadenosti odd. Ak je veľa detí,matky majú len skladaciu posteľ. Obedy sa dajú objednať, ale deti dostávajú také obrovské porcie, že sa z toho naje aj mama, alebo dolu sú bufety,kde sa dá jedlo kúpiť. Personál je veľmi milý, mama potrebuje aj domáce oblečenie,lebo tam nemôžeme behať v tom čo sme prišli,a zrkadlo- to tam nikde nenájdete🙈. Izby sú po dve spojené s wc a sprchou. Nadštandard sa nedá objednať dopredu,len priamo na mieste a podľa obsadenosti odd.

maculik38
13. máj 2021

@2danculik ďakujem krásne za informaciu a ešte 9tazka je tam chladnička a mikrovlnka? A potrebujem svoj príbor a pohár alebo tam majú?

2danculik
13. máj 2021

@maculik38 príbor a hrnček, ale ak aj zabudnete,tak Vám požičajú,mikrovlnka tam je aj chladnička, len treba označovať potraviny menom. A ozaj dostali sme hygienicky balíček, wc papier,kefka, mini pasta,mydlo a šampón 😉také hotelové maličké balenia.

maculik38
13. máj 2021

@2danculik ďakujem pekne ešte raz aspoň viem co mam ešte zbaliť 😊

2danculik
13. máj 2021

@maculik38 a je tam veľmi milá pani učiteľka aj pani vychovávateľka, postarajú sa o detičky,aby sa nenudili 😉

maculik38
13. máj 2021

Tak to je super

loryana
20. máj 2021

Dobry den ..viete mi napisat tel.cislo ktore naozaj funguje na ocnu ambulanciu ...potrebujem syna objednat na vysetrenie a uz tyzden sa tam nemozem dovolat.
Dakujem