Detskí urológovia v Bratislave - sťahovanie predkožky

andaluzia
22. feb 2014

Ahojte, detska lekarka mi odporucila ist s 3rocnym synom na urologiu. Priamo ma odkazala na Kramare. Ale este pred tym, nez tam pojdeme, chcela by som sa spytat tych, co ste boli so synmi u urologa kvoli predkozke, ze sa neda stiahnut. Napisete mi, prosim, ze u ktoreho urologa ste boli, a co Vam doporucil ten lekar (stiahnutie, pomale postupne stahovanie, liecba kortikoidnou mastou, pockat kym sa to samo neupravi...)? Dakujem

beboo
22. feb 2014

@andaluzia ak ti mozem uprimne poradit tak na ziadnu urologiu nechod. my sme pri starsom synovi tiez dostali v 3. rokoch odporucanie na urologiu, neslo mu stiahnut vobec. po znamosti sme si vybavili vysetrenie prednostne priamo na oddeleni, myslim ze lekarka sa volala Slebodnikova. maleho pozrela, nic nerobila nasilu len skonstatovala ze toto uz nikdy stiahnut nepojde, treba celkovu obriezku a hned nam isla davat termin operacie. odisli sme ze si to premyslime, moj znamy chirurg mi povedal ze do 6 rokov by take cosi nikdy dietatu robit nedal lebo je to zbytocne, ono sa to urobi same a je len mizive percento deti ktore operaciu naozaj potrebuju. samozrejme mal pravdu, v 5 rokoch sme zacali troska stahovat postupne, pomaly a do 3 tyzdnov to bolo uplne v poriadku a ide to uz bez problemov. mam aj mladsieho syna a zatial neriesime, ma 3,5 roka. nedaj si stresovat dieta a pockajte ak mozete este ma maly casu dost..

maginka1
23. feb 2014

Ahoj Andaluzia, moj syn mal tiez tento problem a detska lekarka mi odporucila kupele vo vlaznom harmanceku a ked bola predkozka vymocena tak sme ju skusali pretiahnut, nie nasilu lebo by mohla sa natrhnut a vznikla by infekcia. Mocili sme sa v lavori 2x tyzdenne a asi na treti tyzden hop a bolo to. Syn mal vtedy 3 roky a bral to ako hru. Dnes ma 31 a ja som babka 4 rocnej vnucky. Udrzuj cistotu pipika a verim ze trpezlivym pristupom sa dopracujete k vysledku. Drzim palce.

andaluzia
autor
23. feb 2014

@beboo
@maginka1
Nuz ja osobne by som to najradsej nechala na prirodu a nejaky bylinkovy kupel atd. Preto ma moja detska lekarka trochu prekvapila, ked zahlasila, ze na urologii nam pravdepodobne predpisu kortikoidne maste. A potom, ked som brusila po internete, som citala, ze este stale pobehuju po svete aj taki lekari, ktori dokazu bez varovania stiahnut predkozku nasilu... Az mi zle prislo. Tak teraz neviem. Na tu urologiu asi zajdeme aspon sa popytat, len neviem kam, lebo nechcem syna zaviest k nejakemu masiarovi.