Narodilo sa mi dieťa s jednou obličkou

danvil
20. aug 2017

Nedavno sa mi narodila dcerka s agenezou oblicky. V prvom momente po oznameni o jej stave som bola v soku, dnes to uz beriem viac v pohode. Je tu niekto, kto ma tiez dietatko s touto diagnozou? Co nas caka, na co sa mam pripravit? Absolvovali sme uz nejake vysetrenia, ale informacii moc nemame. Dakujem.

monik87
20. aug 2017

Ahoj moj brat ma len jednu oblicku,zistili mu to neskoro az v puberte.teraz ma cez tridsat a zatial ziadne problemy

sendy1977
20. aug 2017

@danvil svokor má 76 r, a to že má jednu obličku prišli až v 70 r pri preventívke ho poslali aj na ultrazvuk. Nemá žiadne obmedzenia.

zero1
20. aug 2017

jedna oblička bez problémov plní funkciu dvoch.. ona sa aj zväčší na tento účel.. preto môžu ľudia jednu darovať bez následkov

elenita
21. aug 2017

@danvil Ahoj, moj krstny syncek ma len jednu oblicku. Zistili to uz v porodnici. Zije normalny zivot bez obmedzeni, len teda cisto teoreticky nemoze sa profesijne venovat nejakemu kontaktnemu sportu, kedze je tam vyssie riziko zranenia, a pri horuckach musi niest moc na rozbor k detskej dr. Naozaj sa nemusis bat. Ale chapem, ze clovek sa v prvom okamihu zlakne, ked Ti nieco take oznamia. Drzim Vam palce 😉

kristina345
21. aug 2017

Normálny život, akurát raz za cas kontrola navyše a zvýšená opatrnosť pri úrazoch v tej časti. Ak máš konkrétne otázky, kľudne napíš IP.

lucita2707
21. aug 2017

Ahoj. Mojmu synovi vyberali oblicku ktora mu bohuzial fungovala len na 4%...ale klop klop nemame ziadne problemy. A to mu ju vyberali ked mal 8mesiacov.