Dokedy dávať dieťaťu piť pred spaním?

lubinka9
13. jún 2011

Mam takmer 16mes. syna, pred spankom mi vypije cca 120-150ml UM. Zaujimalo by ma dokedy ste davali detom pit pred spanim. UM, caj, vodu,..
Ak ma dostatocny a pravidelny prijem tekutin pocas dna a budem ho chciet casom oducat od plienok aj na noc, ako to riesit?

sisaha
13. jún 2011

ja mam 23 mesacnu dceru a este stale pije pred spanim mlieko. Este sme sa nezacali oducat ani od dennych plienok, kedze o to nema zaujem a nedozrela na to, takze so spanim to bude ovela neskor. pri starsej dcere som to robila tak, ze ak isla spat povedme o 20:00 hod, tak este o 22:00 hod som ju polospiacu posadila na nocnik a ona sa vycikala. Potom uz do rana vydrzala.

alexandra
13. jún 2011

Mam 4.5 rocneho syna a 3 rocnu dceru, a pit im davam vzdy ked si vypytaju. Ak toho vypiju viac (300ml tesne pred spanim), v noci vstanem a dam ich vycikat.. Ja som ako dieta dostavala pit tiez vzdy ked som si povedala a rozhodne svojim detom v tom nebudem branit.

ginger_fox
13. jún 2011

Nemyslim si, ze je nutne oberat dieta o vecerne mlieko pod ruskom prestania pouzivania plienok v noci. Ked bude dietatko pripravene na zrusenie nocnej plienky, tak to bude aj bez vplyvu pitia, ci nepitia vecerneho mlieka. Syn vypije kazdy vecer 2-3dcl mlieka a v noci nepoziva plienku od cca 19 mesiacov(zhruba v tych 17-18mesiacoch sa zacal prestavat v noci pocikavat).

benne
13. jún 2011

Dcéra pila na večer 250ml mlieka aj ked sa odúčala od plienok.. dávala som ju na nočník predtým, než som šla ja spať.. nemalo to súvis pri odúčaní... sama na odplienkovanie dozrela

estanis
13. jún 2011

aj ja mam podobne ako alexandra 4.5 rocku dcerku. Vzdy, ked si vypita pit, tak jej to doprajem, velakrat uz lezi 10 min. v posteli a krici, ze je smadna. Tak jej donesiem cistej vodicky. Niekedy si da len glg, niekedy sa napije poriadne. No tekutiny jej neodopieram.

maryanna
13. jún 2011

môj pije pred spaním 200 mlieka, a asi dlho bude (zvyk, rituál, smed, hlad), a tiež už sa odúčame, keď vypije mlieko dávam ho na nočník, ale podľa mňa to s tým nesúvisí, pretože od roka bola plienka po noci suchá a to pl večer mlieko aj ráno okolo pol 6. Odplienkovanie je o tom, že dieťa vie udržať ten moč a nepustiť, alebo sa vypýtať, nezávsí to od množstva vypitého mlieka.