Je nutné brať antibiotiká, keď je výter čistý?

evuoli
29. júl 2024

Prosim o radu, v piatok synovi predpisali atb nakolko mal horucky a bolave hrdlo, urobili vyter ze vysledky budu v pondelok a hned dali aj atb na 10 dni, v sobotu sa mu spravili afty vzadu pri mandliach. Druhy syn v nedelu to iste - horucky hrdlo a afty, sli sme na pohotovost a ze udajne herpangina, uzivat len vitaminy B a C, kedze je to virus atb sa nedava. Dnes som volala za vysledky z piatku a vraj vyter cisty, pytala som sa ci musi teda uzivat tie atb a sestricka vravi ze uzivat ich musi minimalne 4 dni ked uz zacal. Ma ale strasny problem ich jest, ma 3 roky nechce si dat vysvetlit ze mu pomozu na hrdielko, bojujeme polhodinu 3x denne aby si ich dal, mate prosim vedomost/skusenost ci skutocne je to nutne douzivat 4 dni ked ziadnu bakteriu nema??

ssimusska
29. júl 2024

@evuoli Tak poviem za seba, vždy som antibiotiká doužívala celé a ani mi nenapadlo ich vysadiť 😄 aj keď mi už nič nebolo.

evuoli
autor
29. júl 2024

@ssimusska ja tiez aj detom vzdy. Len ide o to ze mu z vyteru nevysla bakteria, podla vsetkeho ma virusove ochorenie

maminabobo
29. júl 2024

ja by som ich vysadila, zbytočne mu ničia črevnú floru. Malo by sa hned odpichávať crp a vyhlo by sa zbytočnému užívaniu antibiotik.

sunshine_18
29. júl 2024

Ano treba dobrat , inak nabuduce ak naozaj budu potrebne uz nemusia zabrat

evuoli
autor
29. júl 2024

@sunshine_18 dakujem. Uz to dobojujeme snad, cakaju nas 3 davky z toho jedna v noci, budem verit ze bude spolupracovat.