Kŕče od narodenia

ebima
20. máj 2016

Ahojte, potrebovala by som niekoho, kto mal možno podobný problém ako ja. Synček sa mi narodil v januári a hneď druhy deň po narodení mal prvý krát kŕče. Ide o stiahnutie celého telíčka: nožičky stiahne spolu s k telíčku, ručičky dá do tvaru písmena L, zastaví dýchanie, očervenie a úplne stuhne. trvá to niekedy 3 a niekedy aj 10 sekúnd. Niekedy to pekne len rozdýcha, ale niekedy potom začne plakať. Nikdy však kŕče nemá vo vodorovnej polohe, len na rukách ked je.
Teraz máme skoro 4 mesiace a kŕče má stále. najčastejšie ked sa obliekame, tak sa úplne vynervuje a potom ked idem s nim pešo po schodoch dole, tak dostane kŕče- 2-3 za sebou. Alebo sa mi vonku v kočíku zobudí, začne plakať, kým prídem domov, tak je vynervovaný a ked ho nesiam po schodoch zase hore, tak kŕče. Niekedy ani nemusíme isť po schodoch a dostane mi krče v náručí. Ale ked ho počas kŕču nahnem do vodorovnej polohy, tak to prestane a uvoľní sa.
Lekárke som sa to snažila natočiť, ale nebolo to veľmi vidno. povedala, že sú to bolesti bruška a asi reflux a mal by vyrásť z toho. Boli sme aj na neurológií a našťastie sme v poriadku, na EEG nic nebolo. Teraz skúšam vynechat z mojej stravy mlieko a mliečne výrobky, či to nie je alergia na mliečnu bielkovinu, lebo synček je len kojený.
Dávam mu proti bolestiam Espumisan a skúšala som obmedzovať aj rôzne druhy jedál, bola som na kurzoch masírovania detičiek a tam som sa naučila proti kolikovú masáž, ale ani to nepomohlo.
Tak ak máte niekto podobnú skúsenosť, dajte mi vedieť. Skúsim ho odfotit a potom sem pridať.

janinah
20. máj 2016

dcéra mala krče z nedostatku vápnika

ebima
autor
20. máj 2016

@janinah ano? a ako sa to prejavovalo? Zabudla som napísať, že syn pekne rastie a priberá na váhe.

janinah
20. máj 2016

@ebima to bolo len po narodení v porodnici,lekári to zistili a dodali vápnik,potom bolo už dobre...

zuzulik236
20. máj 2016

my sme tiez mali espumisan na koliku a este vselico ine bolo to hrozne.. ked sme vymenili za babycalm je to cisto na prirodnej baze bez obsahu akychkolvek chem.lieciv akoby utalo... kolika zmizla v priebehu dna a viac nebola... tiez som iba kojila a v zufalstve som uz iba jedla cistu ryzu... zrazu bolo po probleme a ja som sa po niekol.mesiacoch mohla znova najest ale hlavne vyspat... davala som vzdy pred krmenim podla navodu uz si presne nepamatam (mala ma 2r) ale ozaj to pomohlo... nakolko je to cisto prirodny produkt mozu ho aj najmensie deticky...

sulky
3. jún 2020

@ebima ahoj ebima, prosim ta ako to s vami nakoniec dopadlo? Sestra riesi presne ot iste s dvojmesacnym babatkom :(