Je v poriadku, keď sa dcére púšťa často krv z nosa?

jagatko
28. mar 2020

Ahojtw, dcere sa v poslednej dome casto pusta krv z nosa. Mozno tak 3x tyzdenne. Volala som s lekarkou a vobec nic mi na to neporadila. Neviete co s tym?

kittykat22
28. mar 2020

@jagatko a pusta sa jej krv z jednej dierky alebo z dvoch naraz?

jagatko
autor
28. mar 2020

@kittykat22 z jednej

kittykat22
28. mar 2020

@jagatko 👍 to je super. To je poskodena cievka 🙂 Nic vazne. Potrebujes z lekarne - hmm hladam to online. Je to material ktory das do nosa ked sa zacne krvacanie na par minut. A on sa rozpusti a zalepi cievku. Kup aj ascorutin. Pockaj hladam to online ako sa to vola - mali sme to doma minuly rok od ORL. Keby to neprestalo, tak musis na ORL (staci ked zavolas, nepotrebujes odporucanie) a pani doktorka cievku zalepi - neboli to. Da si na spachtlu nejaku vec, pritlaci trosku na ranku a idete dom. Je to uplne v pohode. A krv uz nebude tiect.

jagatko
autor
28. mar 2020

@kittykat22 dakujem🙂

kittykat22
28. mar 2020

@jagatko mam. mali sme inu znacku, ale to je ono. Odsmaknes kusok, das do nosteka a krv sa zastavi 🙂 lebo sa zalepi cievka.

jagatko
autor
28. mar 2020
janage
28. mar 2020

@jagatko mojej tiez nejaku dobu, boli sme aj orl nic sa nezistilo. Pustilo sa jej aj v noci v spanku. Potom mi poradili C vit. Tak kazdy den dostala 250mg celaskonu a bol pokoj. Ked sa jej to obcas vrati hned nasadim C.
Mala ovladala presne co ma robit ak sa to vstane v skole, ci na ihrisku v druzine, ci treningu. Ta krv sa spustala niekolko rokov od minuleho leta tento rok len cca 3,4x.
Poradila mi min.rok v lete znama, ze to mala ako dieta ked jej kleslo C.
Neverila som tomu velmi lebo mala je vela ovocia a,zeleniny, testy krvne ok. Ale teda vysledok uzasny.

jagatko
autor
29. mar 2020

@janage dakujem

mtsl
29. mar 2020

Na rýchlu pomoc pri zastavovaní postačí Sanorin (nie iné kvapky - kôli zloženiu) nakvapkaný na tampónik a vsunutý do dierky + pritlačiť.
@kittykat22 vďaka za info, to som nevedela