• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Laryngitída. Máte niekto skúsenosti? Ako postupovať?

20. decembra 2016 
jo, odmerala som ešte jednu čajovú lyžičku, čo mi prišla pod ruku...a tá mala 4 ml! Akože ja dávam 2,5 ml, lebo naše čajové majú náhodou 2,5 ml, alebo dávam nurofenkou striekačkou- len na rozdiel od roháčky nedávam 3x denne ale iba ráno (podľa našej dr. stačí)....ale je to sila...čo ak má niekto doma len tie väčšie a cpe do dieťaťa dvojnásobnú dávku? a to nielen o kalciu, to sa môže stať predsa aj pri nejakých ATB a tam je to už podľa mňa dosť nebezpečné....
26. máj 2010 o 09:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojky, taky mam dobrou zkusenost s Preventanem Junior, davam behem chripek a docela se osvedcil.
27. jún 2010 o 11:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky chtěla bych se zeptat...,trpíme na tuhle hnusnou nemoc,bohužel obě moje moje :frowning2: je to tři dny,co začala kašlat holka a když brečí tak troubí,ale nic hrozného,jenže dneska v noci začal i kluk,sice nekašle,ale zato troubí šíleně,nejhorší je,že je takový uřvánek,takže tím si to ještě zhoršuje :unamused: ,mám doma Rectodelt čípky a chci se zeptat,zda je můžu nasadit přes den a pak dát kdyžtak jeden před spaním,.pokud by to bylo beze změn :unamused: ?
21. aug 2010 o 11:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@crca s rectodeltovymi cipkami by som bola opatrna, pokial sa dieta nekasle dusivym kaslom, ale v pohode dycha, tak by som nedavala....predsalen su to kortikoidy, ktore sa maju uzivat velmi kratku dobu....
21. aug 2010 o 11:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@latvia Díky,to si právě taky myslím,že je to jen fakt už na nejhorší chvíli,ale problém je v tom,že mě nespolkne ani prášek ani sirup,to hned natáhne a vyzvrací :unamused: takže já do něj na nějakém prvopočátku nic nedostanu,teď jim teda aspoň kapu Mucosolvan do čaje aby aspoň něco do sebe dostal.Mě třeba napadlo,že bych mu dala ten čípek večer a třeba jen 1/4,hlavní je,že mu to dám do zadečku a zabere to,protože nic nevyhodí :wink:
21. aug 2010 o 12:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@crca - rectodelt je skutočne len na akútny záchvat...ja by som určite nedávala. My tiež máme už niekoľko lar. za sebou a ja vždy s čípkom čakám dosť dlho a pozorujem malého - či dať, alebo to zvládneme aj bez neho.
21. aug 2010 o 13:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lalus Tak jsem mu dala jen kousíček do zadečku,se vzbudil teď odpoledne a sýpal jak kdyby někde pařil celou noc,prostě jsem už musela :unamused: A to nás čeká noc :frowning2: holka ta taky chrchlá tak zase mám o zábavu postaráno :pensive:
21. aug 2010 o 15:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no, ak je uz na tom tak zle, tak naša doktorka tvrdí, že dať už potom jeden celý, nech sa to uvoľní a mať pokoj...neviem, nikdy mi nenapadlo s tými liekmi "vymýšľať" a dávať polku, či kúsok čípku - na to mi prídu skutočne príliš silné :stuck_out_tongue_closed_eyes:
každopádne držím palce, nech zvládnete noc - čo aj s čípkom a zajtra už bude lepšie.
ináč Tvoji predbiehajú sezonu lar. - tá je od oktobra do apríla, my ju zatiaľ tradične otvárame i zatvárame, takže dúfam, že skôr ako v oktobri nás nedostihne
21. aug 2010 o 18:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tak jsme noc přežili :sweat_smile: sice byl dejchavičný,ale nedávala jsem mu už nic,ta čtvrtka odpoledne docela pomohla,ale stejně teda chrčí :unamused:
@lalus mě teda dr. právě říkala,že pokud by byl dýchavičný,tak mám dát aspoň půlku,jenže je to kvůli tomu,že mě Prednison nespolkne,tak aby se to prostě podchytilo,jenže jak má člověk vědět,jestli už mu ho mám dát?? :sweat_smile:
22. aug 2010 o 10:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@crca skusala si otvorit chladnicku, mrazak a podrzat ho chvilku pri nom, nech sa nadycha chladneho vlhkeho vzduchu? ako na to reagoval? ulavilo sa mu? to byva zvacsa prva pomoc a najcastejsie ucinna....v noci nechavas otvorene okno?
22. aug 2010 o 10:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ono to chcanie znie fakt desne a zle sa na to pozera, ja by som ten cipok dala len ak by popri chrcani bolo jasne vidiet ze sa mu zle dycha ....tazko takto povedat na dialku :unamused:
22. aug 2010 o 10:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@crca , tie čípky sme dávali len keď malý dostal záchvat, prevratíl očkami a vobec nevnímal. Radšej si ich šetri, laryngitida sa može kedykoľvek zopakovať. Inak ako písala latvia.
22. aug 2010 o 10:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
my dávame čípok až ked modrá kolo pier, prípadne naberá astmatické dýchanie (malá je astmatička a často aj pri laryngitíde má aj obštrukčnú bronchitídu) hlavne ma prekvapuje, že dávate len tak polku, štvrťku...mne povedala doktorka, že ked sa už nasadí, tak treba dávať celé to balenie 4 čípky - pri záchvate, potom ráno/večer (ked je záchvat v noci) a ešte ráno, aby sa to vysadzovalo postupne. rovnako ako sa postupne má vysadzovať Ventolin aj spiropent sirup :confused:
22. aug 2010 o 10:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
cairka, no vidíš, čo lekár to iná rada...ja viem tak, že dávať len pri záchvate a max. 2 večery...t.j. dať vtedy keď je to potrebné a potom už len maximálne druhý večer, ak zlepšenie nie je dostatočné. no ale ak netreba, tak zostať len pri tom jednom čípku - čo sa väčšinou vďaka Bohu aj darí.
No je ale pravda, že tie naše lar. asi nie sú až také brutus aj s komplikáciami ako máte podľa popisu vy :confounded:
22. aug 2010 o 11:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@latvia Okno jsem nechávala otevřené na dnešek,jenže ještě ve 23.00hod nám hned pod okny jezdily kombajny a traktory,a budili se,tak jsem ho zavřela,ale když jsem k nim vždycky šla,tak jsem jim aspoň vyvětrala :sweat_smile: Ten mraažák jsem nezkoušela......,já jen,že před Vánoci jsme jeli ve dvě ráno rychlou do špitálu a prostě se toho už děsím,kor když jsem byla teď přes noc sama a s dvojčata :confounded: Holky tak teda to máte pevné nervy když čekáte až jí modraj rtíky,nebo se mu protáčej očička :wink: Když jí poprvé chytla holka tak jsme jen nasadili Prednison a za 2 dny byla o.k,protože ten prášek krásně spolkla,ale u něj je v tomhle prostě boj,proto se mu to taky vždycky dostane do těch horších variant....Ale myslím si,že dneska už je na tom líp,sice teda sýpe,ale je slyšet,že se mu to uvolňuje :wink: Nám,vždycky hrozně pomohly ty parní přístroje na dýchání s něčím,dala jsem mu to k puse,sice řval ale o to líp to zafungovalo :sweat_smile:
22. aug 2010 o 14:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@crca verim,aj nam pod oknom vrcia auta :rolling_eyes: na taketo stavy je chladny vlhky vzduch najlepsi, tak to obcas skus ten mrazak alebo chladnicku,ci sa ulavi...a mozes dat mast na krk a zabalit,to tiez pomaha (zober klasicku damsku vlozku cistu a natri na nu mast -bravcovu,kacacu,aku mas alebo jemne ohriaty klasicky olej a priloz na krk a zabal satkou...vlozka neprepusti mastnotu takze vsetko neomasti :wink: )
22. aug 2010 o 14:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@crca ,no ono ide o ten vlhký a studený vzduch, takže včera v noci by ani okno asi moc nepomohlo. Ten mraziak by mohol. Ale pozerám, že ešte sú maličkí, ak ich máš v klasickej postieľke - mne v nemocnici poradili prehodiť vlhkú plienku nad hlavou cez postieľku - naozaj to pomáha :wink:
22. aug 2010 o 14:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@latvia
@cairka Holky díky za rady,jo,tu plínku dávám a ten zábal...no na něj jsem úplně zapoměla,teda ne,že bych si nevzpoměla,ale dát mu ho večer :sweat_smile: No,uvidíme,ale dneska už byl trošku lepší,vypil dost čaje s tím Mucosolvanem :slight_smile: No a s tou ledničkou...tak jsem ho tam zkusila nacpat aby dejchal a on se otáčel pořád na druhou stranu :sweat_smile: ale dneska jsem tak nějak klidnější :slight_smile: Děkuji za rady a podporu :dizzy_face:
22. aug 2010 o 20:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
aj môj malý máva tieto hnusné laryngitídy :confounded: boli sme už 2 krát v nemocnici, než sa dostal z najhoršieho...
crca drž sa :wink:
1. sep 2010 o 14:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak my :unamused: mame od vcera laryngitdu
14. okt 2010 o 13:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katecameron No a ni to ani neříkej,já se toho zase začínám bát taky kdy nás to překvapí :angry: Ať jste co nejdřív fit :wink:
14. okt 2010 o 20:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Moj maly ma 3,5 roka vyrastie z toho?Co mozem urobit aby nemaval zachvaty a aby to preslo.Sestra s detmi zacala chodit kazdy rok ku moru a pomaha to trochu,aspon neskoncia vzdy v nemocnici.
14. okt 2010 o 21:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mel23 aj my by sme chodili k moru ale kto to zaplati mame 3deticky ja som na neplatenej predlzenej materskej niet z coho ist k moru moj ma 6rokov a stale sa trapime s laryng. my mame doma inhalator a to je super zachranuje nas to od nemocnice
15. okt 2010 o 11:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@crca no prave dnes som volala na krcne tak ma zas moraxellu my sa jej nevieme zbavit stale to ma stale to preliecuju atb.ale vracia to to po nejakej dobe niekedy skor niekedy neskor :unamused: ja uz neviem co s nim chudakom
15. okt 2010 o 11:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katecameron Co to je ta Moraxella :confused: ?My jsme jeli rychlou jen jednou a to poprvé,loni před Vánocema,od té doby tak nějak už vím a tuším,že se to chystá,tak hned jsem v pozornosti a když se mě to už nelíbí tak šoupnu čípek Rectodeltu :sweat_smile:
@mel23 Mě říkali,že to mz toho vyroste,ale trvá to i do 7-8 let,tak jsem fakt nadšená,ještě že holka to měla jen jednou-naštěstí a zvládá to líp,ta aspoň spolkne v pohodě ten Prednison,tak to podchytím včas a v pohodě,jenže kluk mě všechno zvrací,jakmile má spolknout kousíček prášku.Mě vyzvrací i ten blbej sirup na teploty Panadol :unamused:
15. okt 2010 o 11:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
moraxella je bacil ktoreho sa uz roky nevieme zbavit a ked ma dieta larzng.je smrtelne nebezpecne zvracanie pozor nato aj ja som mojemeu musela dat rectodelt moj nenavidi ked mu davam cipky je strasne haklivy na svoju ritusku :grinning: a potom mi strasne place
15. okt 2010 o 11:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katecameron ježíšmarjá a jak vám na to přišli?
16. okt 2010 o 11:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@crca vyter z nosa a stale mame zlte huste sople
16. okt 2010 o 13:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@katecameron no to je hrozný :frowning2: to jsi mi zase nasadila brouka do hlavy :sweat_smile: my teda rýmu většinou u laryny nemáme,jen mě začne štěkat,pak troubit a to už jsem v pozoru,hned nasazuju aspoň Jitrocelový sirup a v noci jsem na nervy co se z toho vyvrbí :rolling_eyes: Zatím teda držíme :zipper_mouth:
16. okt 2010 o 15:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj holky, tak je tu zas podzim a máme za sebou první bezesné noci. Zase měla malá laryngitidu, ale musím konstatovat, že čím je starší, tím je průběh mírnější. Jinak máme doma Ventoline a ten zabírá, taky nám pomáhá otevřené okno, zvýšená poloha hlavy a studený zábal na krk. Na kašel máme Stoptusine a dáváme ještě Fenistil kapky.
16. okt 2010 o 15:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok