Máte skúsenosti s intoleranciou na mlieko?

lennafashionsk
12. feb 2016

Mala som problémy s črevami, zlým trávením, nevedela som prísť na to z čoho to je. Každý deň mi bolo zle, je jedno ako zdravo som jedla. Úplne som vysadila vločky, chlieb lebo som mala podozrenie, že je to z toho. Nepomohlo tak som stravu úplne zmenila znovu. Nejem žiadne mliečne výrobky, každé ráno a večer si dávam psyllium vlákninu a probiotiká. Dva týždne sa cítim dobre, dúfam že mi to vydrží. Plánujem ísť ešte na testy na intoleranciu na mlieko, aby som si moje podozrenie potvrdila. Máte niekto podobné problémy? Môžeme si poradiť.
Ešte by ma zaujímalo, aké rastlinné mlieka kupujete ako náhradu, prípadne či si ich robíte doma a či máte nejaké recepty.

dreamer8
12. feb 2016

Riesi sa to v inych temach, ale strucne, existuje viac rozsirena intolerancia na laktozu, vtedy je mozne pit nizkotucne mlieka, jest syry, niektore jogurty a pod.,,potom je menej rozsirena alergia na mliecnu bielkovinu, vtedy sa nesmie nic s obsahom mlieka, napr. ani mliecna dokolada, rozne sladkosti, zmrzlina, niektore druhy peciva, mlieko je skoro vsade. Tiez je mozna kombinacia s inymi alergiami, u mna napr. s vajciami. Takze urcite odporucam si zistit ci ide len o intoleranciu na laktozu alebo alergiu.

Ja som mlieko uplne vylucil, vlastne nemusi byt tak zdrave, pre dospeleho cloveka ako sa hovori, pozor na soju a sojove mlieko, soja je taktiez alergen a netreba to s nou prehanat, su rozne ovsene a ine nahrady mlieka, aj kokosove, takze odporucam to kombinovat.

pasikavamacka
12. feb 2016

Ja som si kupila domaci test na potravinovu intoleranciu Food Detective, vysla mi intolerancia na vajicka a mlieko, co som aj tusila. Mala som slabsiu reakciu na ine potraviny, tie jem pomenej. Vajicka som uplne vylucila a mliecne vyrobky si kupujem kozie a ovcie (jogurty, syry). Mlieko nepouzivam ziadne. Kokosovu smotanu na "mliecne" polievky

pasikavamacka
12. feb 2016

Alergiu nemam ziadnu, to my zistovala imunologicka

matkakovacova
13. feb 2016
Používateľ matkakovacova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od matkakovacova.

Mlieko fakt nie je nič moc - niektoré veci môžu byť prehnané, ale podstata ostáva pravdivá: www.mojavyziva.sk/pravda-o-mlieku-pohlad-z-opacnej-strany/

- k tomu mlieku, tak ja zvyknem kupovať od alpro (ale len 2 -3 krát mesačne), ináč som mlieko vylúčila zo všetkého a dokonca som sa naučila piť kávu bez smotany/mlieka. 😉