Mlieko pri alergii na bielkovinu kravského mlieka a intolerancii laktózy

viktoria293
27. máj 2017

Dobrý deň. Mám 10mesačného bračeka, ktorý má alergiu na bielkoviny kravského mlieka a intoleranciu laktózy. Na gastro nám predpísali Nitrillon alergy care, ale nachádza sa tam laktóza a odmieta to piť. keď sme volali na gastro odmietli nám predpísať niečo iné. Hľadala som na internete mlieka a našla som Alfaré, Humana Sineall a Neocate. Používali ste to ? Vedeli by ste prosím poradiť? Ďakujem vám za oodpoveď.

janickacrazy
27. máj 2017

@viktoria293 No Neocate stojí bez predpisu okolo 60-70 eur, takže to fakt jedine na predpis. Ono tieto mlieka chutia dosť odporne, takže možno odmieta Nutrilon allergy care aj preto, lebo mu nechutí. My sme skončili na Humana SL, je to sojové UM, lebo tiež na gastre mi nechceli predpísať iné a malý bol z Nutrilonu allergy care stále hladný a často sa budil v noci, čo predtým vobec nerobil.

viktoria293
autor
27. máj 2017

@janickacrazy ste si istá, že je to sojové? pretože sme chceli objednať ale môj brat má alergiu aj na sóju. Po Nutrilone alergy care mal zlú stolicu bohužiaľ.

janickacrazy
27. máj 2017

@viktoria293 Humana SL je sojové UM, Humana sineall je na báze aminokyselín, ale tá stojí tiež okolo 60 eur bez predpisu, čiže treba presvedčiť lekárov, nech vám ju dajú na predpis, inak sa nedoplatíte.

emi16
27. máj 2017

Ak ma dieta alergiu na laktozu a BKM tak je citlive na modifikovanu soju
Ta sa v tele sprava ako kravske mlieko.
Jedine nemodifikovana soja je pre ml. alergikou prijatelna. Ta sa ale uz velmi tazko ba az neni mozne ju zohnat. Tak mi to vysvetlila prdiatricka.
Chodte za pediatrom. Ak ma dieta potvrdenu alergiu aj pediater do 1 roku dietata moze predpisovat UM. Co znamena, ze neplatite plnu sumu a on by mal mat prehlad kt. Ml. Co obsahuje.

evyka
27. máj 2017

Aj naša Tatianka má alergií na bielkovinu kravského mlieka. My papame Altheru, dopláca sa na mi v lekárni 7 eur. my ho mame na predpis, iné mliecko nemôžeme papať.

viktoria293
autor
27. máj 2017

@emi16 Pani doktorka z gastro nám predpísala schválne mlieko s laktózou aj keď vie, že je naň môj brat alergický. Keď som jej volala, že môj brat má kvôli tomu zlú stolicu povedala, že mlieko nám už predpísala a že keď nechceme mu ho dávať tak nemusíme a zložila. Trvalo nám 2 mesiace, kým sme presvedčili obvodnú aby nám dala výmenný aspoň na to gastro.

@evyka vaša dcéra má tiež také alergie ako môj brat ?

emi16
27. máj 2017

Z akeho mesta ste?
A kde mate gastro?

emi16
27. máj 2017

Neskusali ste volat na ine gastro ci by vas nezobrali? Lebo z gastra mate narok na recepty do 3 rokov co setri kopec penazi
A neskor tiez budete potrebovat komunikovat s gastro ked bude mat nastup do skolky, lebo tam by mu mali potvrdit specialnu stravu, nedajboze, ze by mu vybehla dalsia alergia.
A ak sa mu bude podavat alergen moze skoncit s hnackami na kapackach v nemocnici.

emi16
27. máj 2017

A to co mate za obvodnu
Raz ma dieta problem treba ho riesit
Ja by som ich vymenila obe

evyka
28. máj 2017

@viktoria293 áno, ale tue hodnoty v testoch nemala vysoké.

kristianka2255
28. máj 2017

keby mam taku neochotnu pediatricku okamzite by som vymenila, co vas u nej drzi aj sa smiem opytat? a aj to gastro by som zvolila v inom meste.Ved to babatko trpi kvoli ich neochote.

viktoria293
autor
28. máj 2017

Sme z Košíc. K tej obvodnej chodíme už dlhé roky Ja moja sestra a teraz aj braček. Ja mám 16 a chodím k nej už od narodenia. Už som hovorila make nech ideme k inej ale ona z nejakého dôvodu nechce. Na gastro chodíme na KVP lebo ostatne gastro nám chceli dávať termín niekedy až v júly a mne aj mojej setre už pomohla tak sme dúfali, že pomôže aj bratovi. Objednali sme včera Alfaré, tak dúfam, že to pomôže. Jedna pani mi posielala spravu, čo by sme mohli robiť, ale neviem či bude mamka súhlasiť. Predpísala nám na gastro lekárka také mlieko lebo hovorila, že si brat musí zvyknúť. Ale mamka je na pochybách.