Môžu kiahne ohroziť plod?

miladkaa
21. jún 2012

Prosím Vás mamičky. Sú ovčie kiahne tak nebezpečné, pre plod vo mne? som v 4.mes. a prišla som do styku s dieťaťom, ktoré deň na to, dostalo kiahne. Deň predtým som bola s tým dieťatom v kontakte a na druhý deň sa dieťa vyhádzalo. Môže to nejak ohrozovať moje dieťaťko, ktoré čakám, keďže ja som už v destve ovčie kniahne mala? ďakujem. M.

boska79
21. jún 2012

Ked si uz mala kiahne, tak to nevadi, horsie by bolo ak by si nemala

vefi89
21. jún 2012

ak si kiahne mala, nevidím problém.... dieťatko je vyživované tvojou placentou a ty máš v sebe protilátky

lucka1987
21. jún 2012

pokila si ich mala, tak mas automaticky v tele protilatky a tym pokial je tvoje dieta v tebe je chranene.. Tiez som bola v styku s ovcimi kiahnami. doki mi povedal aby som sa nabuduce tomu radsej vyvarovala, no povedal mi aj o tom, ze dieta je chranene mojimi protilatkami, kedze som ich uz mala..

ajca123
21. jún 2012

Môžeš byt rada že si ich mala.... Napr. moj druhy syn bol ockovany na MMR a ja som bola tehu a nas syn po očkovani dostal osypky :(... Tak som patrala čo to je po Česky a volala mojej bývalej detskej lekarke či som ich mala lebo moj syn ich dostal a ja som tehu. Lekárka ma ukludnila a povedala že som ako dieťa prekonala osypky lebo v tedy sa deti na MMR neockovali 🙂
Tak mám vše za sebou

emily3
21. jún 2012

Ahoj, pokial si uz kiahne mala, tak by si mala byt v pohode, ja som cakala stvrte dieta a bola som v 8mesiaci, ked nase tri ratolesti dostali kiahne, bola som v priamom kontakte, musela som sa o nich postarat, a babo to prezilo bez urazu. horsie by bolo keby mala bola uz na svete, a potom by dostali kiahne. takze v pohode, nemusis panikarit a mozes si uzivat tehulkovanie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre