Ahojte, 3 rocny mal tyzden nadchu, po tyzdni zacal aj kaslat, skor suchy kasel, zacala som mu davat stoptusin. Teplota ziadna. Co by som mu este mala dat? Len mu striekam do nosa vodu a fuka nos. Isli by ste k lekarke? Zatial mi pri nadche nekaslal, tak neviem ani aky priebeh taketo choroby mavaju (ja to tiez nemavam).
treba sledovat, ci sa stav zlepsuje alebo zhorsuje. davala by som sirup na vykasliavane, napr. mucosolvan alebo ambrobene, pripadne nejake prirodne sirupy s brectanom. ulavi sa mu.
@kikahub no ta nadcha som myslela v nedelu, ze uz lepsie. ale nie, ma mozno este viac soplov (ale ja mam rovnako dlho nadchu) plus sa pridal ten kasel. Nadcha by ma netrapila, ale s kaslom u neho nemam takmer ziadnu skusenost. Ale predpokladam, se mu stekaju hlieny do hrdla, hlavne v noci. Hlavne ma stve,.ze je to ako inak pred viamocami.
Isla by som k lekárovi nech ho popočúva, či má čisté priedušky. Či mu to tam nestojí a potrebuje to dostať von.
Na vykašliavanie je dobrý aj sinupret, ten znižuje zápal na slizniciach,riedi hlieny a k tomu solmucol.
Jednoznačne Vám odporúčam navštíviť lekárku a dať dieťa vyšetriť na mykoplazmu, chlamýdie a čierny kašeľ, ktorý je rozšírený. V prípade, že sa potvrdí niektorá z diagnóz, lekár nastaví správnu liečbu antibiotikami. Píšem Vám to z vlastnej skúsenosti... Veľa zdravia prajem.