Nájdem ti niekoho kto ma dieťatko s touto diagnózou? Ďakujem.
Mali sme dvojitý palec. Operovali ho na Kramároch, ale už je tomu cca 15 rokov...
Moja dcéra sa narodila so 6 prstami na oboch rukách a nohe. Chvalabohu to nemala zarastené kosťou iba kožou. Asi ked mala 4 mesiace sme to dali na plastike odstrániť. Pekne sa to zahojilo bez komplikácií.
@sajbula často to môže byť znak nejakej genetickej mutacie, čo som poznala ľudí až na genetike prišli na to, že prst navyše bol často nejakým pridruženým znakom, ktorý sa ukázal. Riešim tuto situáciu. Určite by som zvažila pre svoj kľud genetické testy, človek radšej nech vie naisto na čom je. Lebo u nás sa to potvrdilo až v dospelosti, keby genetika sa robila skôr, mohlo sa veľa veciam predísť. Samozrejme v detstve to bolo odstránené.
@sajbula Načo ti je konkrétna diagnóza? Veď ti vravím, že ich je mnoho a, že preto by som riešila genetické testy, ktoré sú bezplatné aby som vedela naisto čo a ako. V minulosti takéto veci neboli známe. Preto odporúčam riešiť genetiku. Zistiš na com ste. U nás to bola diagnóza, ktorá na Slovensku oficiálne ani nie je okrem nás.
@sajbula poznam dieťa, ktore malo 6 prstov. Treba poradiť?