Popíšte skúsenosti s gastroskopiou

bubon556
9. jún 2019

Ahoj mam ist na gastroskopiu a bojim sa ake to je? Bude ma napinat ?

lilitela
9. jún 2019

@bubon556 Bude

tatiana269
9. jún 2019

Je to v celku v pohode. Da sa to prežiť. Bola som už 2x. A vlastne ten 2x som sa už vôbec nebála.

monkabohdalova
9. jún 2019

@bubon556 ahoj napísať ťa bude isto, ale je to také vyšetrenie, že minútu po ani nebudeš vedieť že sa niečo dialo 🙂 ja som si povedala, že v živote by som na to nešla a o dva týždne idem na to 3. krát 😀

nikpa
9. jún 2019

@bubon556 napínat ťa bude takže buď nalačno ale neboli to. Robili mi to dvakrát, pokazde iný doktor, jeden lepšie druhý horšie, takže aj na tom záleží. Ale hlavne v kľude lež a dychaj, ja som prvýkrát chytila paniku, zle som dýchala a veľmi ma napínalo. Druhýkrát som si na dýchanie dávala pozor a bolo to oveľa znesiteľnejšie. Ziadny strach ;)

miriam439
9. jún 2019

@bubon556
Ja som bola nedávno a dokonca som si nedala streknúť ani sprej na umrtvenie hrdla a bolo to celkom OK. Riskla som to teraz bez umŕtvovacieho spreja, lebo predtým mi u zubára po tom spreji riadne stŕplo hrdlo a začala som sa dusiť, ale ja mám zrejme alergiu na lokálne anestetika.
Naozaj je dôležité dýchanie, keď už cítiš, že ťa naťahuje, povedz si, že sa nič nedeje a riadne dýchaj. A hlavne sa nesnaž prehltat sliny, bo ti môže zabehnúť. Budeš ležať na boku, tak ich nechaj vytekať von.
Prežiješ to v pohode, neboj sa. Lepšie ako sa trápiť dlhodobo so žalúdočnými alebo žlčníkovymi problémami.

opi14
10. jún 2019

Ak sa strašne bojíš, priplat si oblbovak - dormikum.
Ja som bola viackrát, prvý krát som nevedela do čoho idem, robila mi to ešte detská doktorka, len sprej na znecitlivenie. Dalo sa to zvládnuť, je to len neprijemne 😔 potom som asi ešte 2 krát bola a vždy to bolo horšie keď som vedela čo ma čaká.
Teraz keď chodím už teda doktor pre dospelých pár rokov 😂 tak si dam vždy dormikum. Raz som sa zobudila o 12 poobede a myslela som že som ráno zaspala a nebola som 😂 nič si nepamätám 🤷‍♀️ Ale to na každého účinkuje inak.

ninusqa_25
18. júl 2019

Ja som bola dnes. Mam panickou poruchou, strach. Doktorka pochopila, bola milá, ústretová. Pichla mi Aplazolam a pamatam si iba to ako som vypluvala hlieny a vyzvracala trocha slín nakonci.