4-mesačná dcéra zareagovala na príkrm, môže byť alergik?

blontimka
9. feb 2020

Ahojte,
Dcéra má 4mesiace ( o týždeň 5m)
Kojena
Koliky/slabý reflux do 3m prítomné
Dala som jej 3 deň mrkvu a na licku také ako keby suché miesto a dnes mala koliku
Otazka: je možné, že ešte len nie pripravená na prikrm, či definitívne bude alegik? Tie ktoré mali podobnuskusenost ocenil vaše rady postrehy príbehy.
Dqkujemveľmi ocenim

margaretka_
9. feb 2020

Vobec nemusi byt alergik. Skus neskor 🙂

jaja23
9. feb 2020

@blontimka aj môj malý na mrkvu zle reagoval keď ju papal ako bábätko. Teraz v pohode. Skúste neskôr, teraz dajte napr. Zemiacik, alebo niečo iné.

mogaa
9. feb 2020

@blontimka ako ti kočky píšu, treba pár dní skúsiť niečo iné napr.zemiačik a potom po pár dčh skús kombinácia zemiačik s mrvičkou....ten červený fliačik môže súvisieť s mrkvičkou ale aj nemusí to s ňou súvisieť....jednoducho ak sa ti z niečoho vyhádže treba dávať iné a po pár dňoch to opäť skúsiť a definitívne zistíš či jej to vadí....ale vôbec to nemusí znamenať alergiu, tak malé deti sa stále vyvíjajú, telíčko sa doteraz s tým len nestretlo tak môže zareagovať....

ukulela
9. feb 2020

@blontimka moje deti - obe plne dojcene - som zacala prikrmovat az od ukonceneho 6ho. dovtedy max oliznut raz za par dni nieco ... podla mna este mesiac v pohode pockaj. inac pri prvych prikrmoch som sa snazila davat bio.

blontimka
autor
9. feb 2020

A keď mi zareaguje aj na zemiak. Môžem potom úplne prestať?

patys123
9. feb 2020

Ja odporucam ako prvy prikrm tekvicu hokaido, alebo maslovu, genialna vecicka, neutralna alebo len mierne sladka chut, potom som do toho zacala primiesavat mrvku petrzlen atd...zo zemiaku malu strasne zapekalo tak som ho este vynechala, ale kazde dieta to ma asi inak.

yanni
9. feb 2020

@blontimka plne kojene dieta ma na prikrmy este cas.

blontimka
autor
9. feb 2020

@yanni dieťa sa moze zacat prikrmovať aj v prípade, keď prejaví záujem o jedlo 😉

@patys123 ďakujem 🙂 skúsim druhú 🙂

yanni
9. feb 2020

@blontimka Ano ale pri nasich 5tich detoch ani jedno v 4roch mesiacoch nejavilo zaujem o mrkvicku a spol. Cicik nadovsetko.

blontimka
autor
12. feb 2020

@yanni Esteze je každé dieťa iné 🙂

maris5
12. feb 2020

Moj mal tiez vysypane-cervene licka. Mrkvu som potom nedavala asi 3 tyzdne. Potom som kupila v takom obchode kde mavaju zeleninu od lokalnych pestovatelov. Mrkva zababrana od hliny, taka domaca. Z tej mu nic nebolo.
Prvu zeleninu som mu davala zo zahrady od mami, len ta mrkva jej nevysla.

blontimka
autor
14. feb 2020

@maris5 ďakujem. Ja som stopla prikrm zatiaľ. Hľadám tiež pestovatelov