Riziko rázštepu vyšlo 1:90

kofola45
24. okt 2018

AHojte vyšlo nám takéto riziko rázštepu, je to niekto taký kto mal podobné riziko a napriek tomu sa mu narodilo zdravé dieťa?
Plus poslala ma mudr k doktorke Barosovej, ta vsak neberie telefon a neviem sa dostat ani k jej ordinacnym hodinam, nemate niekto info?
Dakujem

linda03
24. okt 2018

@kofola45 ahoj, musis skusat u mudr. Barosovej.. alebo skus tam zajst.. myslim ze od 7dmej ordinuje.. vela stastia!

vierka_z
24. okt 2018

Tak podla mna to je male riziko. Z akych testov ti to vyslo??? Ak by si chcela mat istotu, este je tu moznost dat si spravit odber plodovej vody

bobsent
24. okt 2018

@kofola45 mne vyšlo 1:50...
amnio som odmietla, vzhľadom na to, že som otehotnela po skoro 10 ročnom čakaní. na žiadanke mi zle vypísali týždeň teh. aj to ovplyvňuje výsledok. a výsledok je iba mom, štatistická pravdepodobnosť že z toľko a toľko žien s takou výškou a váhou, v rovnakom týždni teh, v rovnakom veku má šancu 1 ku...mať tento postih.
bola som na kvalitnom morfo sone u Čunderlíka,lebo rázštep sa na sone dá zistiť. Nič nevidel, dieťa zdravé. akurát som mala vysokú haldinu myslím aft ,ak somnezabudla názov a to môže znamenať problém s placentou vo vyššom štádiu-a aj bol, dostala som preeklampsiu.
držím palce.

ivkazba
24. okt 2018

To ti vyšlo riziko z tripple testu? Poznám ženy, ktorým vyšlo riziko na rázštep či downa pod 1:10 a majú zdravé deti. To je iba štatistický ukazovateľ.

kofola45
autor
24. okt 2018

@ivkazba netusim vobec, bol to krvny test v 16 tyzdni mi ho robila a predchvilou mi volala sestricka.
trosku ste ma upokojili ale pokojnejsia budem asi az po vysetreni, medzi casom som sa konecne dopatrala k adrese a otvaracim hodim dr barosovej. Tak skusim zajtra zavolat.

ivkazba
24. okt 2018

@kofola45 tak potom je to tripple test ak v 16tt, ten výsledok je úplne v poriadku. A sestrička je riadna p**a, keď ona ako sestra telefonicky telefonicky toto oznamuje a neinformuje, čo to znamená. Toto sestra nemá čo komunikovať. Akurát tak stres ti urobila a to kvôli testu, ktorý sa v mnohých krajinách EU ani nerobí kvôli vysokému % falošných výsledkov. Ten výsledok je normálny, takže sa nestresuj.

chiara_elle
24. okt 2018

@bobsent Ahoj, v ktorom tyzdni si bola prosim ta u Cenderlika ked ti zistil tu vysoku hladinu spominanych aft co moze viest k preeklampsii?

Pytam sa kvoli tomu, ze ja som tiez mala preeklampsiu a potom som nasledne citala, ze je mozne zistit v predstihu (podla nejakych indikatorov) ze sa z toho vyvynie preeklampsia.
A vraj sa da potom tej preeklampsii zabranit, tym, ze beries nejake lieky/vitaminy - len to musi byt zistene v skorom tyzdni.

Vraj sa zvykne preeklampsia opakovat (u mna to malo velke dosledky), tak by som sa chcela tomu vyhnut pri dalsom tehotenstve.

janinque
24. okt 2018

@kofola45 Mne vysiel 1:33... preplakala som par noci a potom som si povedala, ze aj tak s tym nespravim nic... a maly sa narodil zdravy 🙂

kiristinka1
24. okt 2018

Ja by som tieto vysetrenia uplne zakazala..ze mas “zly” vysledok neznamena,ze budes mat chore dieta a naopak dobry nezaruci,ze je vsetko ok.mne uplne pokazili prve tehotenstvo a maly zdravy.pri druhom som odmietla vsetky tieto testy a isla som len na dobry morfo ultrazvuk a hotovo.

jankaga
24. okt 2018

J som mala riziko 1:2. Na amnio nemusíš. Markre na razstep vidiet pekne na utz kvalitnom. Msm zdraveho syna👌☺️

kofola45
autor
24. okt 2018

@janinque
@jankaga potesili ste ma dievcata. Dakujem. Dufam ze bude vsetko dobre.

potvora1
24. okt 2018

@kofola45 ahoj, všetky baby Ti tu dobre radia, toto je štatistický ukazovateľ a myslím že e aj dobrý biznis na euráče🙄

meluela
24. okt 2018

@kofola45 v tomto pripade by som to nechala dobre vysetrit .. ci uz poriadne sono alebo mozno aj amnio ... razstep sa v niektorych priapadoch da operovat este v tehotenstve (v zahranici, ale uz aj zo slovenska som citala minimalne o jednom pripade co boli na tom)

kofola45
autor
24. okt 2018

@meluela razstep pery ci nervovej trubice?

meluela
24. okt 2018

@kofola45 nervovej trubice .. kvoli pere by neriskovali taky zakrok .. skusim to pohladat ak niekde najdem ... ale neviem ci som to nepocuvala v radiu

meluela
24. okt 2018

@kofola45 nasla som to .. okrem tohto pripadu co boli vo svajciarsku som aj tu na koniku videla dalsich co boli v juznej amerike
https://www.postoj.sk/34327/keby-som-nestretla-...

Drzim palce ... ale pri 1:90 je velmi velka sanca ze babo je uplne zdrave.

kikiz
24. okt 2018

@kofola45 Ahoj.Mne vyslo 1:12 a mam zdraveho syna.2krat som absolvovala geneticky ultrazvuk.Bolo to stresujuce,ale na sono vsetko ok.Ide len o "riziko", nie je to konecny verdikt..ake tiez som sa strasne bala.

katesocka
24. okt 2018

Mne vyslo 1:4, bola som aj na amnio (kvoli inym vysledkom, kvoli razstepu je amnio zbytocne), vysledky neboli stale dobre, zvysene AFP, potom som bola na morfologickom ultrazvuku u MUDr. Cunderlika, podla neho je maly zdravy 😊 Rodit budem az v januari.

bobsent
25. okt 2018

@chiara_elle to bolo dávno ale myslím, že tak okolo 20t.t. afp mi brali ešte s trip. testami

kofola45
autor
25. okt 2018

@meluela super tak tym si mi dala nadej ze aj keby nahodou, tak je nejaka moznost ako ten stav zlepsit 🙂 dakujem

bobricek1979
25. okt 2018

@ivkazba ahoj tie afp testy aká má byť norma fakt ak je to zvýšené môže byť problém s placentou

lenka369
25. okt 2018

ja som mala 1:35,riziko raštepu. z vysledkov 16, tyzdni. Sono to nakoniec vylucilo ale do poslednej chvili som sa bala, aby bolo vsetko vporiadku, a aj je, mam zdraveho chlapceka. drzim prsty nech do dobre dopadne

ivkazba
25. okt 2018

@bobricek1979 asi niekoho iného si chcela označiť, lebo iná kočka písala o afp, nie ja 😉

gennara
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kofola45
autor
25. okt 2018

@gennara to ma mrzi velmi ☹

lindusss2016
31. okt 2018

@gennara no len presne o tom ta pravdepodobnost je, ze niekto s 1:3 ma stale dvojtretinovu sancu, ze dieta bude zdrave a naozaj aj je a potom ma niekto roziko ako ty, ale presne schytas toho cierneho petra 😢 v kazdom pripade ma to velmi mrzi.
@kofola45 pri tvojom riziku je velmi velka sanca, ze sa dietatko narodi zdrave, no potvrdit ti to tu nikto nemoze, ale dozvies sa na morfologickom sobe

spajky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
spajky
14. nov 2018

No chod ak tak na velky ultrazvuk.ja som naopak mala pri synovy dobre tripple aj ultrzvujy nic a narodil sa s najtahsim stupnom razstepu chrbtice je to vsak bojovnik a ako jeden z mala deti operovanych po narodeni podotykam normalny porod je v postate zdravy az na troaku mensiu vydrz na nozkach tato diagnoza nieje.koniec sveta niekedy su deticky na voziku ale inak su veeelmi sikovne a.krasne aksa to podchti vcasa ked to vies a potvrdia tito je moznost v zahranici operovat este v brusku tusim v 25tt tehu a tam riziko poskodenia vyrazne klesa

sashenka09
21. mar 2019

@gennara a v tom 17tt ked vam to zistili ste nerobili morfologicky ultrazvuk? Az v tom 20?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre