Škôlka a častá choroba

lienkavax
19. okt 2023

Ahojte maminy. Synček prvák v škôlke je neustále chorý. 3 dni v škôlke, 5 dní doma chorý 😔. Sopel, kašel...Viem, že u malých detí to je 'normálne' ked nastúpia do škôlky, že sú choré, ale zas takto často 🤷‍♀️? Je to normálne ? Dávame vitamíny C, D, Imunoglukan. Máte niečo overené na posilnenie imunity ? Už som z toho na nervy...
Prosím poradte 🙏. Vďaka 🤗

zorkahorka
20. okt 2023

@mima172 aj ja ostavam kvoli chorobam doma. Zeny pri nastupe deti do skolky by mali mat este moznost byt na materskej 🤔

lienkavax
autor
23. okt 2023

Maminy, ďakujem za vaše skúsenosti, rady 🤗. Prajem vám aj vašim deťúrencom pevné zdravie 🙏🍀. Držte sa 😉.

maciatkolulu
23. okt 2023

@zorkahorka však v pohode môžu,nikto ich do práce nenahana,kľudne aj do 18.rokov. detičky si robili dobrovolne,ak majú na to,tak nech sa páči. Štát snáď nebude živit ženy do xy rokov. Nuž a keď tu tak človek číta,že ATB každý mesiac a múdry doktor povedal,že dieťa musí byť choré,aby bolo neskôr zdravé.... tak ja a moje okolie sme zvláštni. Ani jedno dieťa nemuselo prejsť chorobami,aby bolo zdravé. ATB mal 10rocnu ,presne raz,vitamínové doplnky nejdeme,iba občas c a tak. Keď som mala doma malé bábo,nepchala som staršie do škôlky a nefnukala potom..... všade inde vo svete chodia deti do skolkok,jaslí oveľa mladšie l,rodicak ani neexistuje a tí ľudia žijú,neriešia toľko sople a kašeľ v škôlke,neriešia vlastne skoro nič a čuduj sa svete ono to funguje. Zvláštne....

mima172
23. okt 2023

@zorkahorka Zo svojho okolia vidím, že veľa pomôžu často babky, tety, tí bohatší si zaplatia opatrovateľku. My, žiaľ, možnosť pomoci rodiny nemáme (jedna babka ešte pracuje, druhá býva ďalej a už si na 3r dieťa netrúfa), tak sme sa s mužom dohodli, že to proste zopár mesiacov musíme vydržať s jedným príjmom. Dcéra je na prvom mieste, tak veríme, že bude čoskoro lepšie a začneme normálne fungovať 🙂
Myslím, že keby štát platil ešte dlhšie rodičák "len taky", tak by sa našlo kopec špekulantiek, ktoré by to len zneužívali.

zorkahorka
23. okt 2023

@maciatkolulu ano, mas pravdu. Keby maminy a ucitelky neriesili kazdy soplik, tak nemam doma decko zakazdym po 3 dnoch. Zeny i zamestnavatela caste ocr zbytocne stresuju.
Ja som v detstve bola za cely skolky rok doma 3x s vysokou horuckou a chripkou dokopy, sopliky nikto neriesil. Tak ako to neriesia ani v inych krajinach, ked tak citam a pocuvam. Velmi zle nastavene to dnes mame...
Mam moznost byt doma, tak to vyuzivam. Pomozem si aspon na 1 rok

zorkahorka
23. okt 2023

@mima172 moja svokra ma 6 vnucat, kebyze kazdy z nas za nou zakazdym pride s chorym deckom, asi by ju piclo. Moji rodicia byvaju od ruky, svagrina je na materskej a asi by tiez nebola nadsena, kebyze k jej zdravemu dietatu supnem svoje chore.
Skratka nechcem kazde 3 dni riesit, kde zasa dam svoje dieta. Okrem toho, ja mam deti dve...
Aspon rok to poriesime takto. Tiez sme sa s muzom dohodli, ze toto bude najlepsie riesenie.