Skúsenosti s dermatológmi
Ahoj, prosím poraďte, aké máte skúsenosti s kožnými lekármi, resp.výsledkami vyšetrení a pod..už rok trápi malého(2ročný) nejaký ekzém, alebo čo to je..drobné červené bodky po predlaktiach najmä, ale má to najnovšie už aj na nôžke..vyzerajú ako pupienky, aj sú na dotyk drsné, ale hnis v nich nie je..kožná to hneď uzavrela ako atopický ekzém, ale nič z liekov, ktoré mu nasadila, stav nezlepšilo..nepáčil sa mi jej spôsob ani komunikácie, ani liečby, lebo len skúšala čo by tak zabralo bez toho, aby sme vedeli príčinu. Tak som to konzultovala aj s našou detskou, tá nám poradila ísť niekam inam a skúsiť nasadiť bezlakt.mlieko načas, či to nepomôže..tak reku nasadím mlieko a s hľadaním nového kožného počkám..ale malý ho pije už pol roka a aj sa mi zdalo, že sa to potroche (veľmi potroche) zlepšuje, ale teraz sa mu to v dosť veľkom objavilo aj na nohe..Neviem, či ísť teda skúsiť nejakého ďalšieho kožného, lebo detská a vlastne aj kožná mi viacmenej povedali, že do 2 rokov nemá veľký význam robiť nejaké testy na alergie, lebo sú veľmi nepresné a imunita sa stále vyvíja, takže sa to môže zrazu zmeniť, alebo zmiznúť..vraveli mi, že aj leto by mohlo pomôcť (menej oblečenia, čerstvý vzduch..) spoliehala som sa na to, ale veď už aj mesiac je fajn a dá sa nosiť krátky rukáv, ale zmenu nevidím 😒ešte teraz pribudla aj tá nôžka.. bola som za detskou po cca 4mesiacoch užívania bezlakt.mlieka, nech to zhodnotí ona, lebo ja som veľké zlepšenie nepostrehla, či teda ísť ďalej kožnému, alebo nie, tak to nechala na mne, že ako si uvážim..myslím, že toto bezlakt.mlieko mlieko nemá význam a ani nechcem malého trápiť behaním po dr. a testami, ktoré teda nemajú mať aj tak veľký význam, ale takisto to nechcem podceňovať, tak prosím o vaše skúsenosti, postreh, názory..Ďakujem! Eva
Veľa zaujímavých informácií o liečení bylinkami som čítala na http://www.brigit.sk/forum/
s tými odbermi na alergie je to trošku blbosť, lebo ak má napríklad alergiu na kazeín, čo je kravská bielkovina, nachádza sa aj v mäse, z toho nevyrastie, jednoducho túto bielkovinu nevie organizmus spracovať. Ostatné alergie ako mliečny cukor, nejaké ovocie, zelenina, napr paradajka, to tiež je dôležité podchytiť a dá sa s tým pracovať, homeopati to zvládnu bez kortikoidov. Na kožu pri ekzéme je úľavou ľanový olej, fajn aj v lete na opaľovanie..:D
@mataharinka tak nasa vrastala presne na alergiu na mliecnu bielkovinu, doktorka nas upozornila, ze prave tato alergia zvykne zmiznut, aj sa tak stalo, asi po dvoch rokoch zacala dcera jest absolutne vsetko, samozrejme sme postupne pridavali a to som musela predtym citat vsetky etikety na potravinach, napr, aj parky obsahuju kazein. A dnes je uplne ok, ani atopicky ekzem, nic, samozrejme ani lieky a to mala 5rokov ked jej na to prisli a mala to dost zle, nesmeli sme absolutne nic, co len stopu mliecnej bielkoviny obsahovalo, lieky sme brali a ako sedemrocna absolutne ok.
@mataharinka to si myslim aj ja, ze ak ma ozaj na nieco alergiu a stale to dostava do tela, tak to nieje ktovieco..len ma zmiatlo, ked mi povedali, ze ak aj nieco na tych testoch vyjde, tak to neznamena, ze je to maozaj tak, lebo v tomto veku su tie testy 50:50..zato neviem, ci ozaj pockat, alebo to radsej riesit..lanovy olej skusim! mas aj osobnu skusenost s niektorymi homeopatikmi a homeopatikami?🙂 Ja ani neviem kam s nim ist..som zo Zarnovice a nemam na nikoho referencie, iba co citam na nete a toho je tu malo..ked aj Nitra, Ziar, Levice..Keby ste nahodou vedeli niekoho poradit..
@maciatkolulu a do tych 5tich rokov sa to ako prejavovalo? maly maval uz do roka problemy s jedenim, nemala som mlieko, takze bol od narodenia na UM..dost sme ich vystriedali, lebo mal koliky, reflux, potom zas vsetko grckal, mal aj AR, aj HA..no a teraz sme na tomto bezlaktozovom(krabicovom), ale myslim, ze nema vyznam.. akymi testami zistuju alergiu na mliecnu bielkovinu?
@tetkaevka mala atopicky ekzem, ktory kozny v tom case liecil klasicky, nastastie sme sa ocitli na alergologii z krvi zistili intoleranciu mliecnej bielkoviny. Takze okrem ekzemu, zacala mat velke bolesti brucha, inak absolutne nic. Ale ako som spominala, uplne jej to preslo, tie dva roky bola divocina, pretoze mliec.bielkovina je skoro vsade, ale stalo to za to
no tak nas kozna rovno poslala na gastro tiez mala dcerka atopicky ekzem. zistili akurat alergiu na kravske mlieko ale...je to porucha creva cize az ked sme dali robit intolerancie potravin tam pozistovali veci...cely zoznam ale my sme mali mokvajuce rany fakt do krvi strasne cosi po celom tele. okrem mlieka aj lepk a kopec veci teraz na diete nema ekzem ak by dietu porusila ekzem sa vrati. aj do skolky nosim jedlo a nie je problem. a hlavne ma zlepsenu imunitu co mala dost zlu a teraz je zrdava. co ma kamaratky ( spolu je to 6 deti ) kazde jedno ma alergiu na mlieko + kazde jedno nemoze lepok aj ked nemame potvrdenu celiakiu nam pozitivne vysiel gliadin. cize nemozme lepok iba jedine dieta dietu nedodrzuje a uz ma astmu ( ma 7 rokov) ostatne deti nie. tot moja skusenost, vsetko je o strave, drzim palce. ps nenechaj sa odradit ak na alergu a gastre nic nezistia bud patraj a zapisuj si potraviny ktore podla teba problem sposobuju alebo daj urobit testy intolerancie ale urcite trvaj na tom gliadine nerobia to bezne lebo gluten vysiel kazdemu negativne ale ak sa potvrdi gliadin vies ze problem je lepok a to je potom jasne.
@maciatkolulu tak to som rada, ze mate s tym pokoj🙂 dufam, ze nebude mat zrovna toto, lebo si viem predstavit, ake bolo s tym jedalnickom trapenie..a pri takom jedakovi ako je ten moj..strasne ostal, ze maloco zje a keby som este aj to malo musela rredukovat..no budem dufat, ze je to nieco ine, aj ked najradsej by som vedela hlavne pricinu, aby sa to mohlo riesit.
Aj vas zaroven prosim, ak viete niekto doporucit dobreho kozneho, ci alergologa v okoli ZC, NR, LV.. Dakujem vsetkym, ktori prispeju!
@tetkaevka napr aj moja dcerka nic nechcela jest ako vtacik a ked sme nabehli na dietu co bolo ze brutal dokopy sa mi zdalo ze nic nemoze od vtedy ju volame kobylka tak sa rozpapala...v kuse len pyta jest a pribera konecne a vyzera ako normaln edieta nie vychudnuta nie ze by bola tucna ale normalne zdrave dieta takze mozno nechce jest preto ze nieco nie je v poriadku. drzim palce
@bibistec ja som si aj zacala pisat kazdy den co jedol, tak polrok dozadu, ale pisala som mozno 2 mesiace a vobec nic sa nedialo, tak som to zabalila:( ale pravda je aj to, ze som zmenila len to mlieko na bezlaktozove a chyba bude asi niekde inde.Uvedomujem si to, a dost mam taky vnut.pocit, ze to bude ta mliecna bielkovina..a to mam taky pocit este odpredtym, nez zacal byt prikrmovany uz norm. stravou, lebo ozaj chudak si uzil, bud vracal, alebo hnackoval.. len sa neviem rozhodnut, ci s nim uz riesit tie testy, ked mi teda tvrdia, ze v tomto veku su vysledky skreslene, alebo aj nepravdive..ved zato som tam doteraz ani s nim nebola. A tie intolerancie vam robili na tom gastre, ci na alergo?
@bibistec hm:( maly na to, ze si strasne vybera jest, tak je akuratny🙂 nechyba mu na vahe urcite, ma 13kg a necele 2 roky.a pritom, ked zacal prikrmy, tak jedol vsetko..nechapem, kedy sa to pokazilo, som z toho nestastna, lebo uz neviem, co mu uvarit, aby sa najedol:( ale tak to mozno ja robim niekde v chybu v stravovacom rezime. dufam, ze sa to upravi, lebo od zaciatku som si dala zalezat na strave, papal vsetku zeleninu, obilniny, strukoviny a zrazu nechce skoro nic normalne:( jedine zarucene jedlo,je lekvarovy chlieb:( akoze ved snazim sa kazdy den donho dostat aspon jedno teple jedlo,ale je to boj. Ale to som trocha odbocila od temy🙂 dakujem za podporu!
@maciatkolulu , to buď rada, pri mojom synovi to tiež tvrdili, žiaľ, keď si lámal kosti každú chvíľu, vrátane chrbtice, ako 15-ročného som ho vzala na odbery na alergológiu a alergia na kazeín nezmizla, visela tam ako damoklov meč.... prešiel v pohode na kozie mlieko, od tých čias žiadna zlomenina...
@tetkaevka , žiaľ homeopatov nepoznám, naša v Ba už nie je, odišla do zahraničia, len pátrať musíš, určite sa niekto nájde...
@mataharinka tak to je mi luto, my sme to zvladli a dufm, ze sa to uz nevrati. Aj ked podla mna aj psychika u nas zohrala ulohu.
@tetkaevka kebyze nahodou to schytate, ziadne strachy, da sa to uplne ok zvladnut, len prve tyzdne to trochu "boli"najma so zmrzkou a s takymi sme mali problemy, v skolke sa jej prisposobili, kucharky robili zvlast.
@tetkaevka no da sa aj v takom veku na potraviny tie intolerancie sme davali na sukromnej klinike teraz to uz robia kde kade treba sa na to opytat dokonca union nieco zakladne preplaca ale nie je tam gliadin, ak pojdete testovat nic mu zo stravy nevyradujte aby aj ten test vysiel. aj v lekarni sa da kupit food detective. len sa treba rozhodnut pre ktory produkt. vela lekarov to uz dnes berie do uvahy aj ked na papieri to samozrejme neuznavaju. aj nam vysiel gliadin dcerka nemoze lepok ( manzel teraz na ,,stare kolena,, zistuje ze on ma to iste) ale poistovna to neberie ze je celiaticka to znamena ze nedostaneme ziadny recept na bezlepkove produkty napriek tomu lekarka uznava ze ano dieta nemoze lepok lebo evidentne je stav zlepseny. takze drzte sa a vela trpezlivosti. to mlieko potom zistite aj sama ak ho vylucite zo stravy ale totalne aj stopove mnozstva v pecive napr a vsade to je.
@tetkaevka no ano aj dcerka zo zaciatku jedla ale potom cim bola dlhsie na lepku zacalo sa to zhorsovat postupne pomaly az po dlhom case som si vsimla ze nieco nie je v poriadku a dlho sme sa trapili. ako sa jej zacalo to crevo poskodzovat aj ked este nebolo tak poskodene ze by vyslo na gastroskopii ale stacilo to na zhorsenu imunitu. drzim velmi velmi palce
Fu, tak ako citam, mala by som to cim skor riesit, lebo ked citam, ako ste sa vytrapili vsetky.. ☹ a hlavne teda deturence ☹ dakujem vam za vas cas a ochotu podelit sa o skusenosti!

@tetkaevka ahoj, my sme na tom podobne, ale nema vyrazsticky, ale take suche miesta, nesvrbi ho to, zacal to mat nad latkom z vonkajsej strany take dva flaky a z toho akoby isli ciary a potom na predlakti tiez z vonkajsej strany a na strednom prste a tej kosticke pod prstom a jedna kozna, ze to ma zo zubkov!!!teda z rastu, samozrejme dala kortikoid, davala som dva dni a nepomohlo, isli sme po roku k druhej a ta, ze to ma z kojenia!!!! teda zamyslela som sa, ci nema tiez na nieco alergiu, co ja jem, ale ved uz to nebolo mimino, co cicia iba mlieko, no a postup liecenia ten isty, kortikoid, excipial, oilatum, kyselina mliecna, oilatum do vody, no mizne si to ako sa tomu chce, v podstate mu to ostalo na prsteku a tej kosticke, ale fakt uz nic nedavam okrem excipialu, ale aj ten az teraz, pretoze sa kupeme v bazene a tak, ale som sa zlakla, lebo na chrbte akoby som nieco zbadala, zacala som mastit excipialom a zmizlo, dalsieho lekara neriesim, nevidim v tom zmysel....a nasa detska vobec neriesila, vraj deti zvyknu mavat problemy s kozou.