Poraďte: SloniQ alebo Eye q u detí pri ADHD, poruchách mozgu a reči?

lenicka1121
11. okt 2019

Dobry den mamičky, prosím ktorý vyzivovy doplatok je lepší, resp.z ktorym máte lepšie skusenosti u deti z ADHD, poruchami pozornosti, pamäti, poruchy mozgu, reci ? Konkrétne SloniQ vs. Eye q.

Syn užíval minulý rok Esprico no účinok ziadny, skor sa zdalo, ze bol po nom este zivší, koncentrácia, pozornosť, pamäť ani reč sa nijako nezlepsili. Na doporucenie psychologicky, ku ktorej chodí syn na stacionar sme prešli na SloniQ no neurologicka synovi teraz doporucila vzhľadom na vek a váhu Eye q. Z Eye q skusenosti nemáme, neviem ako by požul tie zuvacie tablety. Aké máte skúsenosti?

lenull103
11. okt 2019

@lenicka1121 My mame Eye q,ale sirup..maly s ním nemá problém,ale nejaké extra pokroky nevidime..trochu sa rozbehol v reči,ale to skôr pripisujeme špeci pedagogičke..

saurian
11. okt 2019

Nášmu Espcico pomohlo, ale nie na reč bral ho ako skolak už (ADHD a dys-ky + snvr), mal ho v 1.a2.rocniku tak cca od apríla. Pri eye q sme zmeny nevideli, a keďže sa mu "chuťovo" dosť bridilo, prestali sme. Keď bo menší (a reč ešte slabá), bral podobne ae iné doplnky, ale neviem posúdiť ci mu pomohli na reč. Okrem toho treba dávať pozor, pri tomto druhu doplnkov veľa detí priberá. U mladšieho (DA) na reč z tohto veľmi nepomohlo nič, naozaj len čas, vývoj a sústavna práca. Je tiež dosť hyperakt. +problémy s pozornosťou, u toho nám pomohli hodne prípravky od naturopaticky, ktoré boli primárne na stabilizovanie nervovej sústavy.

saurian
11. okt 2019

Inak skus v skupinách logopedicke detičky a ADHD poruchy učenia... Tam sa to z casu na cas prediskutovava...

rachel36a
18. okt 2019

Nas mal uz kadeco, ale zazraky necakaj...po tychto doplnkoch je viac podrazdeny ako sustredeny