Syndróm náhleho úmrtia novorodenca pred narodením - počuli ste už o tom?

tatianaba
8. aug 2018

Bola som dnes na vysetreni po porode a bavila som sa s doktorom o tom,preco nam zomrelo babo,ked uz ostaval len den do terminu. A on povedal,ze kludne to mohol byt aj syndrom nahleho umrtia. Tak som sa ho opytala,ci sa to nestava len novorodencom a on povedal,ze bohuzial nie... Uz ste taketo nieco niekedy poculi? Cestou domov som hned zhavila google,ale nic take som nenasla.

janickacrazy
8. aug 2018

@tatianaba O tom som teda nepočula, ale mojej mame tiež tak zomrelo bábatko v brušku pár dní pred termínom, je to veľmi ťažké a prajem ti úprimnú sústrasť. Príčina sa asi vždy nedá zistiť. 😒

pininka
8. aug 2018

Aj mojej babke zomrelo babo par dni pred narodeniem a stale nam prizvukovala aby sme na konci tehotenstva nesedeli dlho, ale skor naklonene na bok, resp lezali. Ale ci to malo nejaky vplyv neviem, ale ze vraj je babo bolo velmi pritlacene. Ktovie.... Kazdopadne je to tazka zivotna situacia a drzim palce aby si to prekonala cim skor.

deti95060810
8. aug 2018

nepočula....sesternici tak zomrelo tiež tesne pred narodením...Prestalo biť srdce a už vedela že ide porodiť mŕtve dieťa...

didi35
8. aug 2018

Podľa mna by Vám mali zistiť príčinu... pitnou... mne sa to stalo v 2 trimestri. Úprimnú sústrasť

didi35
8. aug 2018

Pitvou

malzeville
8. aug 2018

Aj Zuzke Haasovej zomrelo druhé dieťa krátko pred pôrodom :(

majka99999
8. aug 2018

Ja som lezala pred 6 rokmi takto na porodnici s jednou mamickou, prve babatko jej tiez zomrelo par dni pred terminom. Toto druhe uz mala v poriadku, nic sa nezistilo.

ikonica
8. aug 2018

aj ja poznam jednu taku maminku... ona mala aj par potratov predtym.... a problem bol v jej krvi.... mala nieco so zrazanlivostou ale neviem co presne... mala aj liecbu a aj tak sa to stalo par dni pred terminom....

zafir01
8. aug 2018

@tatianaba uprimnu sustrast ☹ ano stalo sa nam to iste v 39 tt . pricina nezistena, ani pitva neodhalila pricinu, nasa dcerka mala omotanu pupocnikovu snuru okolo krku, ale ta z fyzio hladiska nebola pricinou, kazde druhe dieta ju ma omotanu pri porode, a v tehotenstve sa do nej namota a odmotava prakticky stale, a tak lekar povedal, ze mnozstvo veci sa vysetrit ani pitvou neda, mala zrazeninka, ktora sa nenajde, alebo " len " obycajna zastava srdiecka . neviem ci priamo syndom nahleho umria bol u na spricinou, kedze ja som mala priznaky par dni pred smrtou dcerky, mala som opakovane zle ktg ( tachykardiu ) a sama som sa citila nervozna a volala som lekarovi, vraj ak ma z nemocnice poslali domov, mam im doverovat, a krasnu velku noc zela . na velkonocny piatok vecer to bolo posledny krat co si pamatam pohyby. a na velkonocny pondelok som po 3 dnovych vyvolavackam konecne porodila nadherneho anjelika . posielam objatie, pretoze mna to ani po 2 rokoch neprestalo boliet a to, ze mam dcerku pochovanu niekde v zemi, ma privadza do sialenstva

soldi
8. aug 2018

co viem, tak najcastejsie byva pricinou prave ta zrazanlivost krvi ako spomina aj
@ikonica .

staci ked ma mamicka hranicne vysledky, ktore sa v podstate ani nesleduju ani nekontroluju a nestastie je na svete.

mam susedku, ktorej prve babatko takto umrelo, druhe muselo byt dlho sledovane na kardiologii po porode (pat rokov myslim), tretie sa narodilo s DS (nie s vrodenou formou ale mozaikovou) a az ked bola stvrty krat tehotna, tak jej dr napadlo ci za to nemoze ta zrazanlivost. daj jej na cele tehotenstvo injekcie, aj ked vysledky boli hranicne a posledne dieta mala uplne zdrave a tehotenstvo konecne bezproblemove.

tatianaba
autor
8. aug 2018

@didi35 Na vysledky cakame uz styri mesiace.

ikonica
8. aug 2018

@soldi ta moja znama mala liecbu, vedela o diagnoze a aj tak sa to stale... ale ona to tusim mala skombinovane aj s preeklampsiou ci cim.. neviem, to len od jej mamky som pocula utrzky...

tatianaba
autor
8. aug 2018

@zafir01 Velmi podobne nasmu pripadu,velmi. :(

ikonica
8. aug 2018

skus poziadat o hematologicke vysetrenie... skor ako sa zacnete snazit o dalsie babo....

tatianaba
autor
8. aug 2018

@ikonica Na plane je hematologia,diabetologia,endokrinologia aj genetika. Kazdopadne moj novy doktor chce vysledky tej pitvy najprv.

kikulienkadd
8. aug 2018

@tatianaba v roku 2014 sa nám narodil v 35tt mŕtvy synček,bol strašne omotany pupočnou šnúrou,otočil sa,zatiahol a udusil sa ňou. Pitva to potvrdila,inak bol zdravý. Bolo to možno pre moju zvýšenú zrazanlivost krvi... bola som na hematologii,kde mi vrodenu nezistili,ale v tehotenstve musim byt sledovaná a riedit si krv (clexane). U mňa to zafungovalo,mám mesačného synčeka.
Prajem vám veľa sil,úprimnú sústrasť a verím,že aj u vás časom "zasvieti slnko".

frantiseklotrinsky
14. okt 2020

@zafir01 mne sa to stalo min tyzden, 3 dni pred porodom

frantiseklotrinsky
14. okt 2020

@soldi ja som si pichala tiez proti zrazanlivosti a aj tak umrelo 3 dni pred porodom

kikulienkadd
15. okt 2020

@tatianaba dobrý deň, pozrela som si túto staršiu diskusiu a dnes aj váš profil. Blahoželám k synčekovi, veľká radosť!!! 😊🍀❤

lavender21
15. okt 2020

@frantiseklotrinsky to mi je úprimne ľúto, musí to byť strašne ☹ veľa sily do ďalších dní prajem...

frantiseklotrinsky
22. okt 2020

@tatianaba ja som mala tiez vsetko OK, aj tak mi zomrelo babo pred 2 tyz., 3 dni pred terminom a to som bola den predtym v poradni s dobrymi vysledkami, prietokom, sono.
Jedno co im neodpustim, je ze na nedali na monitor. Mam 40r., predchadzajuce rizik.teh. aj teraz som bola sledovana, no nie dostatocne!!!
Podala som ziadost o presetrenie na UpDnZS

frantiseklotrinsky
22. okt 2020

Inac nechapem, ako nemoze patolog nic najst a okomentovat ze pricina nezistena. Vsetko sa da zistit. Inac aj mne napisal do spravy len, ze Intrauterinna Asfyxia, ze to je standard!
A ze nevie co sa stalo, dieta malo snuru okolo nôh zrejme to bola pricina. Ale ze preco sa to neda zistit naisto, neviem. Ale sorry, nie som patolog, ale ci sa dieta udusilo, ci zlyhalo srdce, to by zistil aj skolkar

tatianaba
autor
22. okt 2020

@frantiseklotrinsky No ved asfyxia je udusenie. Ale preco sa to stalo sa v podstate nezisti. Ked som sa o tom bavila s jednym doktorom, povedal, ze staci par minut, aby sa dieta napriklad zle otocilo, priskrtilo si pupocnu snuru a je koniec. A to sa vraj zistit spätne neda.

frantiseklotrinsky
1. nov 2020

@tatianaba
Najviac ma boli to ,ze sa uz mala narodit a nie zomriet. Preco sa to stalo posledny deň. Nedava mi to zmysel. Som z toho ba prášky a riadne smutná, rúti sa mi vztah a toto sa nemalo stat. Kolko som vytrpela cely rok. Bajprv korona,debilny gynekolog,tato nam bol 4 mesiace kvoli korone v nemecku, bola som bez pomoci a to este mam 12 mesacne dieta. Vsetko som robila sama, lekari, kontroly aj s prvou dcerou zo sebou atd....,vytrapila som sa, nakoniec mala prist ako odmena malicke dievcatko a este aj to mi zomrie uplne na konci tehotenstva. Je to uz moc. Je to uz moc a neodpustim to nikomu!!!

jeliz59
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jeliz59
Autor odpoveď zmazal
Zobraz