Trojmesačné plne dojčené bábätko nekaká

ebi52
4. nov 2015

Ahojte, chcela by som Vas poprosit o radu, pripadne Vasu skusenost. Moja mala laska nekaka.. Predtym kakala niekolkokrat do dna a pred dvoma tyzdnami akoby utalo a ciste plienky ( len pocikane ). Pisala som dr a ta povedala, ze ak sa do 10 dni nevykaka mam pouzit rurku. Aj tak sa stalo a nic, nekakala. Ked to bolo vcera 14 dni, dr povedala, ze jej mam dat cipok. Ten nastastie zabral a vysla taka pasta, ale odvtedy zase ciste plienky, ma len take smradlave prdiky a vcera vecer pri kazdom plakala :( do vcera ju netrapilo nic. Dr povedala ze mam este skusit rurku a ked nic, tak nas posle na chirurgiu, co sa mi moc nechce. Citala som tu, ze niektore plne dojcene deti kakaju raz za dva tyzdne... Mate nejaku radu ako to podporit aby jej nezleniveli crievka a aby sme sa chirurgovi oblukom vyhli? Dakujem moc

maminkasisa
4. nov 2015

je pravda, ze plne kojene deti nemusia kakat aj 10 dni...

luba41
4. nov 2015

nemusia kakať aj 14 dní aj viac..a hlavne neriešiť rurkou a liekmi.. http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

juliet8
4. nov 2015

Ja odporucam kazdy den par lyziciek harmancekoveho cajika verim ze to zaberie u nas zabral odporucila mi to detska lekarka .

ebi52
autor
4. nov 2015

@luba41 ale ked tlaci a ma bolestive prdiky?

juliet8
4. nov 2015

Tak je potrebné aby ste pili fenyklovy caj ak dojcite alebo dat malej niekolko lyziciek to jej pomoze n a prdiky. Este inak pred kazdym kojenim si davat espumisan L a ked uz toto všetko a harmancekovy caj nepomoze tak uz neviem

luba41
4. nov 2015

@ebi52 neriešiť..vela nosiť, nech je telo v pohybe..tráviaca sústava dozrieva, tak to bude lepšie..ak vela leží, tak črevká sa tiež nejako nehýbu..hlavne nepchať čaje a lieky

ebi52
autor
4. nov 2015

@juliet8 dakujem, feniklovy caj pijem aj dvakrat denne, espumisan som skusala a ziadna reakcia.. asi treba len vydrzat
@luba41 ona sa zial nosit nechce, skusali sme satku vak aj nosice a nepacili sa jej, verim, ze pride jej cas na nosenie lebo ja by som velmi chcela
asi ostava len vydrzat, ja som to 13 dni neriesila, ale ked zacala tlacit a plakat ze ju to boli, tak na to sa nedokazem len tak prizerat

domeli
4. nov 2015

@ebi52 ak chceš byť pokojnejšia, požiadaj o radu laktačnú poradkyňu (tu v BA ich je viacero - či už tel. rada, mail alebo aj osobne dojdu).
Moja skúsenosť + veci konzultované s laktačnou poradkyňou - plne dojčené deti ozaj nemusia kakať 10 dní, ani viac, najdlhšia doba bola 21 dní. Žiadne čajíky bábu, žiadne lieky, žiadna rúrka, ak je bábo spokojné. Ak vidíš, že tlačí a nič: cvičiť s nožičkami, masírovať bruško, sledovať svoju stravu (prechádza do mliečka - prejaví sa to zhruba po 6 hodinách od konzumácie), maminka dodržiavať pitný režim.
Nie som Dr., ale návšteva chirurgie mi príde príliš unáhlená.
Verím, že sa to porieši aj bez lekárskeho zásahu.

ebi52
autor
4. nov 2015

@domeli dakuje m ... Cvicime aj masirujeme, snad sa to mojej malej bojovnicke podari vyriesit 🙂

domeli
4. nov 2015

@ebi52 verím, že hej 🙂 C
Chápem aj Vás - aj ja som prežívala každé jedno tlačenie s dcérkou a bola som "nesvoja", že jej neviem pomôcť. Ale postupne postupne sa to zlepšilo až vymizlo. Veľa naozaj múdrych a účinných informácií som sa ale dočítala na www.dojcenie.wordpress.com -. odporúčam všetkým maminám 🙂

s_b
4. nov 2015

Neriesit, aj tak nic nepomoze, len sa zbytocne stresujete. Niektore deti plne kojene to tak maju. Moja mala priblizne v rovnakom veku nekakala tusim 17 dni. Aj dr. ju chcela vidiet po tyzdni a povedala ze je to ok. Potom dlhu dobu kakala raz do tyzdna. Zlepsilo sa to po 5 mesiaci ked sme zacali viacej prikrmovat zeleninu a ovocie. Drzim palce. 🙂

ebi52
autor
4. nov 2015

@s_b a tlacila? Resp snazila sa kakat a neslo? Dik

ebi52
autor
4. nov 2015

@domeli dakujem 🙂 poznam tu stranku, citam stale ked mame problem 🙂

elje
4. nov 2015

@ebi52 Ahoj, aj ja som mala rovnaky problem.. dcera ked bola malicka tak kakala raz za 10 dni.. tiez plne dojcena.. Dr hovorila, ze to sa stava.. ze maju aj deticky co nekakaju aj 21 dni.. takze nas nikam neposielala.. Rurku nedavaj, to je trapenie dietatka aj maminy.. ani espumisan by som do malej netlacila. Skor jej urob fenyklovy cajik alebo vyvar z rasce.. alebo ked uz bude najhorsie tak skus Probio-fix kvapky, su pre najmensie deticky.. stoja sice okolo 11 eur ale vzdy pomozu.. nasa po nich kakala okamzite 😉 Hlavne hlavu hore..

pritt98
4. nov 2015

@ebi52 ani môj malý nekakal aj 14 dní...kým sa kojil...a potom ako začal papať sa to popravilo..nič to neznamená, len že strávi mliečko "bez odpadu"

cartridge
4. nov 2015

@ebi52 Netráp sa, ja som takisto bola z toho hotová, naša malá nekakala aj 15 dní ... takisto bola plne dojčená, doktorka vždy vravela, že je to v poriadku, že sa to upraví, že je to bežné, no samozrejme, že ma to trápilo, ale potom, keď sa jej "uvoľnila zátka" mali sme doslova a do písmena "ostriekané" aj steny, posteľ a aj mama bola okakaná 😀 . Ak môžeš, neláduj do dieťaťa žiadne podporné prostriedky, ono sa to upraví samo.

ebi52
autor
4. nov 2015

dakujem baby, nedavam nic, necham to na nu, snad sa nebude moc trapit 🙂

ebi52
autor
5. nov 2015

baby ona tlaci az je cervena a nic :( aj tak to nemam riesit?
@cartridge
@pritt98
@elje
@s_b
@domeli
@luba41
@juliet8

cartridge
5. nov 2015

@ebi52 Ak tlačí a je červená, možno sa čoskoro vykaká ... daj vedieť.

betunka39
5. nov 2015

@ebi52 ahoj, nám pomahalo, ked som ja zjedla sušene ,alebo aj zavarane slivky. Taktiež som davala, bud fenikovy čajik na lyžičky, alebo čistu prevarenu vodu. Doležite je ,aby si Ty ako maminka mala dosť vlakniny v mliečku. Jesť zeleninu , vela polievok.Pomohlo až, ked som začala davať prikrmy, inak kakali iba tak raz za 7-10 dni a to s plačom.

ebi52
autor
5. nov 2015

@betunka39 prave mam cerstve slivky v jogurte a kazdy den davam salku psyllia 🙂

@cartridge a do kedy ju mam nechat tlacit? takto ale tlaci dlho...

cartridge
5. nov 2015

A plače pri tom, myslíš, že má aj bolesti bruška? Ak nie, možno je len nervózna a Tebe sa to zdá ako tlačenie. Skús ju vyzliecť , masírovať bruško, pritláčaj nožičky ku brušku. Ja som nedávala žiadne lieky ani rúrku, možno som málinko "pošprtkala" s teplomerom, ale nakoniec to išlo. Takže ak nemá viditeľné bolesti, ešte počkaj.

domeli
5. nov 2015

@ebi52 a ako dlho to trvá?
my sme to mávali napr. každé ráno polľhoďku +/-, niekedy sa iba pučila, celá červená ako Ty, sem-tam zaplakala (či skôr vydávala pri tom zvuky), nie vždy sa vykakala. Pocvičili sme, pomasírovali bruško, ešte ma napadlo cez uterák teplý vzduch fénom fúkať na bruško (to sme tiež robili) - pozor ale, aby to nebolo horúce (budeš masírovať pri tom rukou bruško, tak budeš cítiť, či to nie je príliš horúce), Pupík mastičku sme mali a masírovali bruško. Aj z DM sme mali také vrecúško s kôstkami, ktoré sme nahriali v mikrovlnke a priložili na bruško v príjemnej teplote - uvoľnilo prdy. Rovnakú službu Ti urobí aj stará ponožka naplnená ryžou - to inak zvyknem teraz deckám dávať aj pri hlienovitom kašli na krk na zopár minút také teplé (ale to kvapkou 31 bylín od Justu).
Ono to bábo pije raz hltavo, niekedy nasaje veľa vzduchu, črievka sa to učia spracovávať, býva to normálne, len si tým treba prejsť, nosiť v polohe, v ktorá jej vyhovuje, túliť sa...
Je pravda, že každé dieťa je ideálne. Pri dcérke sme to mali, pri synovi už nie, ale je pravda, že som natrafila na tento článok o kolike a snažila sa dojčiť podľa neho.
https://dojcenie.wordpress.com/?s=kolika

s_b
5. nov 2015

Este ma teraz napadlo, ze nam sa vzdy vykakala, ked sme ju dali do autosedacky. Nejak sa jej tam lepsie tlacilo. 🙂

elje
5. nov 2015

@ebi52 Skus jej uvarit ten odvar z rasce (par zrniecok do Lucky).. nic tym nepokazis a nie je to chemia 😉

bibistec
6. nov 2015

a ty co papas? lebo to moze byt z tvojho mlieka, ty jedz take prehanajuce jedla a mozno sa ulavi

ebi52
autor
6. nov 2015

@bibistec ovocie zleneinu ryby masko psylium navyse na vlakninu jogurty a tak... Nic aom v listku nezmenila .. :(

erikanezbedna
7. nov 2015

@ebi52 ahoj mozno ze aj poradim ..aj ja som tak mala s dietatom ze ako sa uz narodil tak nevedel kakat spociatku som nevedela ako na neho stale som chodila po doktorov ale ked uz mal 3 mesiace tak .sama som nato prisla ze ako pomoct dietatu ked sa neda stolica...skus postruhane jablko ale ak je este babo tak staci len tri male lyzice ale cukor tam musi byt ...a ked to nepomoze ale na 100%bi malo pomoct lebo mam stim uz skusenosti .banan vimiesat s postruhanim jablkom a cukor netreba...az do dnes tak pouzivam a stale pomaha len vtedy sa vikaka ked mu to dam a dieta..uz bude mat stiri roky a stale ma problemi so stolicou a nesmie sa davat vobec cokolady alebo nieco co sa tika cokoladove veci..neviem ci tato rada bude dobra ale nam to pomaha a velmi ..dietatu..

marikagalisova
24. nov 2015

Nám doktorka povedala, že bábätko môže kakať aj raz za 10 dní. Dôležité je či je spokojné, dostatočne ciká a priberá. Ak máte len prdíky, prípadne malú často nafukuje my používame Coliprev kvapky, ktoré mojej malej pomohli aj pri bolestiach bruška aj nadúvaní. Držte sa.

spuntikmathiasko
24. nov 2015

@ebi52 Ziadny chirurg. Moja mala nepamatam si presne obdobie, ale medzi 4-5 mesiacom kakala v 12 dnovych intervaloch. Potom zase kakala castejsie. Plne dojcene dietatko nemusi kakat kazdy den. Mne ked raz tahalo na 14 den odporucila abz som si ja dala probiotika, ale ja som zjedla slivkovu presnidavku, vypila Acidko a mala sa vykakala na 13 den. Jedine co babatko musi tak musi prdkat aby bolo jasne, ze crievka funguju.