Trstinová melasa na chudokrvnosť

zuzulienuska
17. feb 2014

Ahojte chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosť s Trstinovou melasou. Som chudokrvná doktorka mi predpísala kyselinu listovú tuším na nejaké 4 mesiace nezabrala a znovu mi to predpísala a výsledok je rovnaký. Trstinovú melasu mi odporučili v jednom obchode s výživovými doplnkami. Myslíte že pomôže? Poprosím aj o iné rady ktoré by mi vedeli pomôcť. Mám malý počet aj bielych aj červených krviniek tzv. anémia ktorej mám aj príznaky: bledosť kože a slizníc, únava, spavosť, závraty, predráždenosť, studené ruky a nohy, krehké a lámavé nechty, padanie vlasov, atypické chute (na surové zemiaky, zeler, čipsy,veľký počet sladkostí olizovanie ľadu). Ďakujem za všetký dobre rady.

megika1
17. feb 2014

áno,melasa pomáha 🙂 poznám jednu maminku,s ktorou som ležala na gyn.oddelení...polievkovú lyžicu zapila vodou ,alebo rozpustila vo vode ....dostať bežne v lekárni

ellit
17. feb 2014

Čierny zázrak - Melasa

Jej zdravá varianta vzniká pri výrobe cukru cukrovej trstiny. Má tmavohnedú farbu a hustú, sirupovitú konzistenciu. Vďaka obsahu enzýmov, minerálov, vitamínov a aminokyselín dokazuje priaznivé liečiteľské výsledky. Pomáha tak udržiavať organizmus v kondícii. Výsledky preukázala pri liečení migrén, problémov s trávením, kožných ochorení ako ekzémy či psoriáza, artróze a osteoporóze a tiež pri hemeroidoch a vysokom krvnom tlaku. Výnimkou nie je ani pomoc pri gynekologickom ochorení zápalového typu. Zlepšuje i výsledky pečeňových testov. Môžeme ju zamiešať do horúcich nápojov, jogurtov, výživy, ovsenej kaše alebo müsli.

anicka87
17. feb 2014

moj maly bol anemicky, predpisane lieky mu nerobili dobre, bolelo ho brusko, mal krce, tak som nasadila melasu, kazdy den cajik s citronom a do toho lyzicka melasy a za 3 mesiace mal krasne vysledky bez liekov 🙂

siska53
17. feb 2014

@zuzulienuska trstinova melasa je fajn,urcite pomaha. Inak vela zeleza je i v kokose,cvikle,susenych marhuliach. Treba k tomu aj vitamin c,( najlepsie v prirodzenej podobe),ak jedavas maso,tak prave to,cecko vseobecne zlepsuje vyuzitelnost zeleza. Mne,ked som sa v tehu blizila k hranici chudokrvnosti,tak mi predpisali acidofolan,lebo ten nezapeka,obsahuje zelezo a kyselinu listovu.
skus zvysit prijem vyssie uvedenych potravin,plus aj tu melasu a uvidis a spytaj sa na ten acidofolan,aspon na zaciatku,kym sa ti neupravi hladina zeleza.
inak mojej babke nejak nic nepomaha,stale je chudokrvna,a to je dost masa,snazi sa i cviklu,len,ona ma ine diagnozy-cukrovku,chory pankreas,len ona ma 80r.,to je zas ina situacia..

k_a_j_k_a
17. feb 2014

@zuzulienuska z vlastnej skusenosti viem, ze pomaha. Mladsia dcerka mala zle zelezo v roku, dostali sme aj zelezo od Dr. no miesto toho som jej davala melasu. Po mesiaci mala vysledky dobre. Aj teraz jej davame melasu do mlieka (detom staci kavova lyzicka denne) a ked vidim, ze je chorlavejsia alebo zase strajkuje pri jedeni, tak ju papa castejsie. U nas to funguje 🙂

ajkapajka1
18. feb 2014

@zuzulienuska
No ja uz by som takto nevyhadzovala peniaze a skusala ci nieco zaberie alebo nie na zaklade nejakych odporucani. Treba si uvedomit, ze kazdy organizmus je iny a to co zaberie jednemu , nemusi druhemu. A co je najdolezitejsie, tam treba zistit pricinu chudokrvnosti. Ak ti mozem poradit vyskusaj jedno centrum bioregulacnej mediciny . Pracuju tam lekari, kt. sa specializuju na celostnu medicinu, ti ti urobia take specialne vysetrenie (biorezonanciu) celeho organizmu, aby ziskali obraz o celkovom fungovani organizmu no a po analyze ti aj doporucia liecbu. Robia tzv. vegetacny test, kedy ti vyskladaju kombinaciu liekov pre tvoj organizmus, je to vsetko na prirodnej baze, kedze sa tu bavime o bio medicine. Vysetrenie stoji iba 15€ a lieky to je potom individualne podla toho co ti zistia . Ak mi napises IP dam ti cislo ,kde sa mozes objednat v ramci SR. Jedno centurm je v BA a jedno v KE, ale maju aj lekarov, kt. posobia aj v inych mestach SR. Treba sa iba dohodnut a objednat.

letasi
18. feb 2014

mesala je fajn ,alebo sirup cucoriedkovy od nahrin(http://www.justnahrin.sk/podla-pouzitia/stavy-a...) alebo flavan ,stoji sice okolo 40eur ale je to zarucene my pouzivame cela rodina len toto (http://www.flavonmax.sk/sk/flavonmax/zlozenie) a na biele krvinky mne pomohlo colostrum ,to mi posilnilo aj imunitu a nebola som uz tak casto chora a unavena 😉

dewyn
18. feb 2014

mne osobne melala pomohla. ked som bola tehotna bola som chudokrvna nasadila som 3x denne po jednej lyzicke a o mesiac som mala dobre vysledky.
velmi dobre su cervene potraviny - cvikla, hovadzie maso. a vyvar z hovadzich kosti ale musis ho varit 8 az 10 hodin. mne ten vyvar velmi pomohol ani som nechcela verit.

iwesska
18. feb 2014

Mne homeopatka akurat teraz poradila http://www.mikomenergy.sk/index.php?page=shop.p.... Je to v tele sa prirodzene vyskytujuca latka, je to bezpecne pre deti, tehotne...Ma to za ulohu nastartovat bunky aby vstrebavali co najviac zeleza z potravy. Som tehotna a mam miernu anemiu. Tak si davam toto - denne tak 3-4tbl. + k tomu do vody rozpustit denne lyzicku melasy s citronom. Uzivam to len par dni a uz mi prestalo krvacat z nosa, co bolo v poslednom case denne. Prestalo mi aj busenie srdca spojene s anemiou, takze urcite to nieco robi.

mamazem
22. feb 2014

Melasa je výborná, určite odporúčam. Z ďalších prírodných prípravkov je veľmi dobrý napríklad BETAVIT (obsahuje cviklu a žihľavu) alebo tinktúra Žihľava.

maca283
2. mar 2014

Ja na chudokrvnost mozem odporucit Cučoriedkovi narosan pre tehotne a aj pre deti Chutovo je velmi dobry a ani deti ho nemaju problem papat Vysledok po jednej flasticke zarucujem vlastna skusenosť

martinka285
12. jún 2014

Ahojte ako sa ma spravne uzivat trstinova melasa?Treba sucasne uzivat aj cecko?Syncek ma malo zeleza,davam mu melasu asi mesiac,ale.vysledky sa zatial nezlepsili.Asi mu ju zle davkujem.Rano som mu davala mliecko,potom kasu s melasou ale.ze by sa zelezo nemalo uzivat tesne po mlieku a pred mliekom,aby sa vstrebalo.Dakujem za rady.

jonki
12. jún 2014

cokolvek s obsahom zelezao brat v kombinacii s niecim co obsahuje vit C (nemusi tos nutne byt liekova forma) hoci zapit cerstvou citrusovou stavou.
nam pomohla melasa. kamoska mi odporucala sirup ferrofortis B od finclub a teraz dalsia znama vravela ze uz ich strasia infuzkami koli nizkemu zelezu...syn vybral jednu flasku sirupu narosan od Justu....a zelezo stuplo neuveritelne do uplne ukazkovych hodnot. Stoji sice dost vela ale ked to ma dieta ochranit od zbytocnej hospitalizacie myslim ze nie je co riesit.

titititi
20. aug 2014

@ajkapajka1 ahoj prosím Ťa dala by si aj mne tú adresu? ďakujem

nutrimas
21. nov 2015

Okrem trstinovej melasy, ktr. mame taktiez v nasej ponuke, je bohata na prirodne zelezo jedna zo znamych Zelenych potravin - Spirulina. Okrem toho ma vela dalsich vit. a mineralov, predovsetkym vit. skup.B. Viac o jej ucinkoch sa docitate bud na nasej stranke alebo v PROshope tu na MK:
https://www.modrykonik.sk/market/vyzivove-dopln...

menoruze
26. jún 2016

.

darina5
3. júl 2023

@anicka87 ahoj melasu si davala nalemu lyzicku malu alebo velku dajujem

anicka87
3. júl 2023

@darina5 ahoj. Už si to vôbec nepamatam, to sú roky. Treba sa popýtať v obchode alebo pozrieť dávkovanie na nete.