Zaostávanie vo vývine

slniecko87
20. apr 2018

Ahojte maminky. Môj syn má 2 roky a 9 mesiacov. Vnímam ze je pozadu. Neurologicka hovorí že do 3 rokov je to v norme ale mne sa to nezda. Nevie utekať ani skákať. Celkovo je taký ťarboško, ako keby pri chôdzy ani kolienka nezohýnal.
Tiež malo rozpráva. Iba jednoslovne (auto, mama, tato, starký...atď ) Žiadne myšlienkové mapy...môj synovec je o 6m mladsi a uz opakuje, spieva si, spája slová a náš nič ☹

deti95060810
20. apr 2018

každé dieťa je iné. nie je troška ťažší? To by vysvetľovalo že nevie skákať...

siska53
20. apr 2018

@slniecko87 tak kazde dieta je ine..moj muz do 3r.nerozpraval.. Dcera a podla mna ani syn v tom veku este skakat nevedeli,to odlepenie noh od zeme detom trva dlhsie! Behanie,no zavisi od povahy..starsi ani necjhodil,skor behal a nebyt jeho,mladsia by tolko nebehala..

Nema vas slabsi svalovy tonus? Neskusali ste plavanie ci cvicenie pre deti?

siska53
20. apr 2018

@slniecko87 a hlavne..neporovnavaj deti!!!!

pribinak
20. apr 2018

a chodis s nim niekde, aby sa rozvijal? nejaky pohybovy kruzok? mozno by mu pomohlo plávanie.

druha vec je, ze ako sa vyjadrila neurologicka, neodporucila nejake rehabilitácie, nema oslabený ci stuhnutý svalový tonus?

a nie vsetky deti su pohybovo zdatne, moj syn je velky sportovec, ale nevie nic zaspievat, ani zarecitovat, o tanci ci kresleni ani nebudem hovorit 🙂 🙂 🙂

janickacrazy
20. apr 2018

@slniecko87 No skákať ešte nemusí vedieť, moj prostredný syn sa naučil skákať až ako 4ročný, najmladší má 2,5roka a tiež ešte nevie skákať, ale behať vie už dávno. Skúsila by som inú neurologičku alebo fyzioterapeutku, aby ti povedali svoj názor. Moj 2,5ročný tiež ešte nerozpráva, len mama, baba a deje? , už sme objednaní na logopediu, aj ked mnohí tvrdia, že do 3 rokov má čas, ale som zvedavá na odborný názor.

zuzanapjat
20. apr 2018

@slniecko87 ak sa ti nezdá jeho chôdza, mal by ho vidieť ortopéd, či nemá ploché nohy napr., alebo nejakú inú vývinovú vadu na chrbtici, ktorá by mohla spôsobovať ten stav (nemyslím skákanie, ale pobehnúť by mal vedieť)

hors
20. apr 2018

@slniecko87 Ahoj ja mam 3 deti a kazde ine .Moj syn ako tvoj a dodnes je taky (lenivy) a to ma 15r neskoro zacal chodiť ,skákať dodnes nechce ani behať a dcerka ma 5r ta bola šikovná velmi skákať, behať ,liezt ako 10 mes.sama chodila .Rozprávanie sme mali neskor az ked do škôlky isla .Najmensia budem mat o mesiac 2r je ukecana skáče, vylieza , behá jednoducho živel .Kazde dieta je ine ,kazde ma rado nieco ine mozno tvoj zasa moze vyniká kreslenie alebo nieco ine.Hlavne nestresuj 😊

shee11
20. apr 2018

Môžte skúsiť zájsť za fyzioterapeutkou aby pozrela jeho chôdzu a odporučila nejaké cviky na posilnenie.

susul
21. apr 2018

Skusit ineho neurologa, fyzioterapeuta. Pokial ide o rec, ako komunikuje vas syn? Ukazuje, znakuje, pouziva zvuky? Rozumie? Nie len naucene frazy, ale i hlbsie porozumenie. Odporucam tieto knizky kviz pre najmensich, tam sa da pekne zistit ako na tom dieta je s porozumenim reci je.

bibistec
21. apr 2018

Urcite na logopediu necakaj kym z toho bude ozaj vazny problem. Tie recu ze ma cas nepocuvaj. Aj mne hovorili ze dieta sa rozrozprav a stastie ze sme zacalu riesit od 3 rokov. Ma dysfaziu. Takze toto u logo a tu chodzu a pod urcite u fyzioterapeuta alebo tak. Drzim palce. Predsalen sice sa vravi neporovnavat ale uz ked ti nieco nesedi tak asi to tak bude

mamazlesa
24. apr 2018

@slniecko87
Skús pozrieť stránku www.nasedeti.sk. Je celá o výchove detí v tomto veku. Sú tam aj odborné články o tom, čo by malo dieťa zhruba zvládnuť na svoj vek a ako ho k tomu motivovať. Plus rôzne nápady na hry, pracovné listy na trénovanie zručností a pod.
https://www.nasedeti.sk/rozvoj-zrucnosti/clanok...
https://www.nasedeti.sk/rozvoj-zrucnosti/clanok...
https://www.nasedeti.sk/rozvoj-zrucnosti/edukac...