Zápcha u dvojročného synčeka. Čo mám robiť? Pomôžte

londyncanka
16. nov 2008

Prosim poradte co mam robit aby sa mi vykakal moj syncek,uz 3 dni nebol,place,vrieska ked sedi na nocniku.Posledny tyzden kazdy 2den kakal,a dnes uz je 4 den a neviem co urobit aby sa uz dnes vykakal.Vcera a predvcerom malo zjedol,odmieta cokolvek,sladke by chcel,ale jedlo ani za nic.Aj som skusala teplomer trosku ale zavyjal.pomozte.

mory
16. nov 2008

neviem co sa dava detom ale ja ked mam problemy tak vypijem lyzicu olivoveho oleja a pomaha to 😉
ale 2 rocne dieta asi nepresvedcis vypit olej 😝 drzim palce

yasmina
16. nov 2008

Daju sa u Vas kupit stavicky HIPP? kup mu slivkovu aj prikrm slivkovy...a ten teplomer davam mojim drobcom ak by vydrzal ze ho niekto zabavi urcute by ro pomohlo...

londyncanka
autor
16. nov 2008

Mame tu tiez slivkove stavicky i presnidavky,ale presnidavku zje len s piskotikmi,lebo su kyslaste,hlavne slivkove,ked bol mensi,tak nechcel to.ALE MUSIM VYSKUSAT,CHUDACIK.Rano a vecer pije kakao to mu zhorsuje,ale mlieko len tak nevypije.S tym olejom to by sa urcite povracal.Do jedenia sa tiez moc nehrnie.Doma mam saciky s vlakninou rozpustnou vo vode.mne to pomohlo ked som mala problemy,ale vcera to nechcel pit.

yasmina
16. nov 2008

pozri ip

spantex
16. nov 2008

Skús hrozno, a môžeš vyskúšať aj čapík do zadku, ale len polovičku alebo 1/3. A keď má ešte plienku, nedávaj ho na nočník ale nechaj nech sa vykaká do plienky.

londyncanka
autor
16. nov 2008

ZAJTRA SKOCIM DO LEKARNE.UVIDIME AKO DNES,VYPIL KAKAO RANO A 4 LYZICKY VYZIVY ZJEDOL.PLIENKY UZ MESIAC NENOSI,ANI V NOCI.BOL BY TO KROK NAZAD.SEDI DNES NA NOCNIKU,ALE LEN CIKA.SKUSIM MU DAT TEPLEJ PREVARENEJ VODY.DIKY ZA RADY.

lienka79
16. nov 2008

velmi dobre nasmu synovi zaberal odvar z ovsenych vlociek...1 cajova.lyz. zaliat 100 horucej vody,scedit a vyluh dat vypit.Ak by mal problem,daj mu to do caju,alebo s dzusom...fakt to super zabera a je to absolutne neskodne 😀
Ak mas doma slivkovy kompot..kludne mu daj...nemusia to byt Hippky....
A nech papa vela ovocia s vlakninou

anettad
16. nov 2008

londincanka, ja som pouzivala Laphynol sirup,alebo inak sa to vola laktuloza, je na zmakcenie stolice,a je na prirodnej baze, ten nam pekne zaberal, a robila som mu slabucke kakao, tiez maval zapchy ale stoho ze si odvykol od plienok a do nocnika ani na wc nechcel, potom neskor uz ani do plienky. Bol to zacarovany kruh stalo sa ze nekakal aj 6 dni a potom ho ritka bolela a zavijal. 😒 tak snad vam to pomoze.

junovka
16. nov 2008

u nas stale zaberal Harmancekovy cajik/samozrejme, ked nema alergiu/, najnovsie som vyskusala sedenie vo vani, v teplej vodicka aspon polhodiny, vela, vela tekutin a mali sme aj Duphalac, len neviem, ci to je, alebo nie na predpis. 😕 😉 A vyskusaj aj hruskovu stavicku od Hippu, nakolko moja znama dala Hruskovu a behom dna nastala pre zmenu hnacka u nich 😉

londyncanka
autor
16. nov 2008

KAKALI SME!2 NOCNIKY VYNESENE!Trochu olivoveho oleja vypil a dedko bol na navsteve a poradil trochu mydla do ritky.Do necelej hodiny sa vykakal.ALE VELA KRAT SI LEN SADOL A NIC.Budem mu kupovat hruskove a slivkove dzusiky.DIKY ZA TIPY.Aka ulava!

yasmina
16. nov 2008

londyncanka t mydielko som ti rano radila aj ja cez IP ze 😉 tak to je super...

wladka
16. nov 2008

my tiez mavame.. slivkove, hruskove nezaberaju 😒 , nic..ovsene vlocky tiez nie..

duphalac mame aj my, moc jej ho nechcem davat, aby si nenavykla na to, cipky su vraj navykove.. a nutrolin B - otvorim tobolku, a vysypem prasok do mliecka..ale to ked uz 3 den nekaka.. 😖 som z toho zufala, neviem ako jej pomoct.. a ked kaka, tak su to bobky - doslova.. 😝 ..

kakao, banan a take podobne vobec nedavam, alebo tesne po kakani.. viem, ze ju zapeka..

olivovy olej som neskusala, ale skusim..

londyncanka
autor
16. nov 2008

Yasmina ja som nepochopila co je to ip nakolko len kratko som clenom MODREHO KONIKA.Inak uz zjedol trochu zemiakov s kuratom a cerv.repou a 2 jogurty a mesiacik mandarinky.JE VESELY,a ja stastna ze uz je po tom.DVOJICKY mi jedia vela,kakaju 2x denne a makko.MYSLIM ze 2-rocne deti su dost vyberave,treba skusat im davat jest casto a rozne jedla a vacsinou ked chvalim dvojky ako pekne papaju tak pride sam.DUFAM,ZE UZ ZIADNA ZAPCHA.DIKY BABENKY.

yasmina
16. nov 2008

londyncanka mala si napisat ze nevies co je IP a by som ti to napisala tu nemuseli ste sa trapit...este ze dedko pozna tie iste metody 😉

yasmina
16. nov 2008

wladka este ma napadlo ze nam dost zapchy upravilo pouzivanie probiotik...

wladka
17. nov 2008

yamina, akych?..

yasmina
17. nov 2008

Infant Dophilus je to prasok a davala som kazdy den do mliecka...

londyncanka
autor
17. nov 2008

Inak ma napadlo, ked boli moje deti mensie tak som im zmenila 3x mlieko , lebo po niektorom mali zapchu,to co som pouzivala bolo vlastne s probiotikami ako spomina yasmina, a to mi niekedy az zariedko kakali.Mlieko ktore som pouzivala nebolo vzdy dostat , len v Tescu a este jednom obchode ( ale bolo to daleko od nas) tak som kupila ine mlieko a uz mali zapchu....takze najlepsie mlieko je s tymi probiotikami, deti co su krmene flasou vacsinou maju problem s kakanim ale vdaka tomu mliecku sme nemali taky problem....
Neviem ci taky druh sa vyraba na slovensku.V Anglicku ma nazov Cow and Gate (with prebiotic care)...
Tak skuste sa v lekarni opytat....

zuzanka07
17. nov 2008

Nam su problemy so zapchou tiez doverne zname. Maly sa nemohol vykakat aj niekolko dni, pripadne kakal aj niekolkokrat denne, ale len take bobky, skusali sme slivky, ovsene vlocky, lanove semienka...
Pred pol rokom ochorel, spomenula som tieto problemy doktorke, ta mu urobila krvne testy a zistilo sa, ze ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka ☹ . Zostali sme len pri kyslomliecnych vyrobkoch a stolica sa upravila. Zacali sme davat aj Duphalac na zmaknutie stolice. Aj s tym sa to upravilo. Niekedy kaka denne, inokedy je taky tyzden, ze kazdy druhy, treti den. Doktorka tvrdi, ze je to v poriadku, nemusi mat stolicu denne, niektori ludia chodia na velku potrebu raz za dva, tri dni.

iva30061981
1. nov 2012

nieco o zapche od doktorky vicianovej, dufa, ze pomoze

iva30061981
1. nov 2012

a este nieco o vyzive

longi4
9. apr 2013

ja sem napisem co mojej 18 mesacnej dcerke pomaha ked ma zapchu a nevie sa vykakat, hadam to niekomu pomoze, ked bude aktualne riesit tento problem...ked sa stane, ze uz par dni nekaka a vidim na nej, ze chce, len to nejde a boli ju to, tak si pekne aj s nocnikom sadne do vane, vysypem jej hracky a sprchujem jej chrbatik a brusko..nocnik je uz plny vody, ona sa veselo hra, tepla voda pomoze na rozhybanie criev a ani nevie ako a je vykakana, bez placu, bez bolesti..zatial nam to vzdy pomohlo..nuz a potom uz sa len snazit upravit stravu, aby sa nieco podobne neopakovalo.

duda2
10. apr 2013

Nas maly (2r.) ma problemy s kakamim od narodenia, hoci bol do 6 mesiacov plne kojeny a celkovo do 1,5 roka. Skusali sme vsetko, co spominate vyssie, pitny rezim vynikajuci, probiotika, strava, masirovali brusko aj konecnik, cvicili, nosili pod kolienkami (neskusili sme snad iba lieky, to som zaradila az na posledne miesto).......boli sme zufali......mala som pocit, ze jeho strava sa uz sklada zo samich prirodnych laxativ a moja kuchyna sa zmenila na domace laboratorium, kde som mu miesala, mixovala vsetko mozne, len aby sa uz vykakal.
Pred 5 dnami, som zase v zufalstve hladala na nete cosi nove, ine, co by mohlo pomoct a co by sme este vyskusali. Jedna pani radila mineralnu vodu Magneziu. Tak som ju vyskusala a verte ci nie, moj maly uz 4 dni kaka!!! 😵 Ziadne "bobky", ziadne hrubanske hovienka....normalne, tenke, ani makke, ani tvrde......a sam sa pyta 😲 Trosku mam obavy, ci mozu taketo male deticky mineralne vody, preto to este skonzultujem s jeho pediatrickou, ale snad uz to tak ostane.
Uz neviem, kde som to citala, ale posielam velke DAKUJEM tejto pani......

mariana82
18. apr 2013

aj my sme mali problemy s kakanim od narodenia. smolka malej odisla az na treti den pomocou rektalnej rurky a potom problemy pokracovali az ...
boli sme kvoli tomu aj hospitalizovani, mali podozrenie na deformity konecnika, hirschprungovu chorobu a neviem co este. Tak ako pisete, aj my sme cely den jedli vlakninu, probiotika, acidko, probio jogutry, vela ovocia a zeleniny ..., pila vela vody, ani masaze, cvicenia nepomahali..., uz ani neviem co este vsetko sme vyskusali. Vysadili sme vsetko co zapeka, ale nezlepsilo sa to. Raz som skoro volala zachranku, co bola mala bordova od placu, hovienko mala zaseknute v ritke a musela som jej ho vytlacat von. myslala som, ze ju to roztrhne.
Mala mala casom strasny strach z kakania, a ked pocula ideme skusit kakat, pytala sa radsej spinkat. Kakala po 4 dnoch, po podani cipku, inak to neslo. Nakakala plny serblik. Lekari nam davali prehanadla a vraveli, ze z toho vyrastie. Nikto nam ani nespomenul inu moznost ako lieky, ktore su navykove a sposobujem, ze crevo nie je nutene pracovat a zlenivie.
Ale uz je to nastasie minulost. Kamaratka mi poradila, ze mam vyskusat TEKVICOVY OLEJ. davam ho malej nalacno 15min. pred ranajkami a od kedy ho papame, kakame kazdy den 1 az 2krat denne. Mala sadne, ani netlaci a uz je vykakana 🙂)))))
Davam ho aj synovi na imunitu, kedze on ma problemy s imunitnym systemom.

miska22200
19. máj 2013

@mariana82 dobry den,my sme na tom podobne,mala už asi tak necele 3 mesiace ma velke problemy ☹ čo sa tyka stravy skušame všetko čo sa tu piše a nezabera ☹ zaberie len glycerin v striekačke čo davam nerada už ked to fakt inak nejde ☹ zaujimalo by ma či vam ten tekvicovy olej pomohol nadalej a kde ho dostat kupit ....
@duda2 čo vam poradila pediatrička,može to pit?
mam doma aj probiotyka Infants Dophilus -myslte že to môže zabrat? a môžem to miešat do flašky,ktoru pije večer pred spanim?

janinah
19. máj 2013

v 1 litri vody variť 10-15 sušených sliviek,variť aspoň 45 min. a pridať aj cukor, túto vodu potom dávať deťom piť ....držať ju v chladničke

mariana82
22. máj 2013

@miska22200 dobry den, odvtedy nemame problemy, sadne a uz je to vonku, aj 2x denne. moze to pit, precitajte si o nom aj na nete. mal by byt v dennom jedalnicku kazdeho cloveka, davame ho uz aj do salatov, ma vybornu chut. u nas probiotika nezaberali. vlastne nic. kupujeme ho v rakusku je tam kvalitny, uz zasobujeme celu rodinu a vsetkych kamaratov. kazdemu pomaha 🙂 ale dostat ho aj na slovensku, ale je ovela-ovela drahsi. verim, ze pomoze aj vam, drzim palce a potom dajte vediet

miska22200
23. máj 2013

@mariana82 a ako sa povie po nemecky???? v akom obchode ho dostat kupit?? žijem v Taliansku ale pri rakuskych hraniciach

gabikkas
23. máj 2013

ahoj @londyncanka,
nasa dcera mala problem od roka...jedine co pomohlo boli lanove semiacka prevarene vo vode aspon 5 minut, po vychladeni zostal z toho taky sliz, scedila som semiacka (moze sa to aj s nimi zjest, ale ona ich nechcela) a to spapala a pomahalo...jej to velmi chutilo aj same, ale moze sa to dat do jogurtu, polievky, kamkolvek...boli sme aj na gastro, u nas bol jednoznacne problem, ze nechcela pit tekutiny, len materske mlieko a ostatne odmietala...

mariana82
24. máj 2013

@miska22200 kupujeme ho v spar alebo hofer, Je tam napisane Echtes Kurbis Kernol, ale je tam aj obrazok tekvic, tak budete vediet, stoji okolo 6-7€ 500ml. urcite ho kupite aj v taliansku