Bábätko sa budí po položení na chrbát

anjelik44
28. jan 2025

Ahojte maminky, poradte mi prosím mám druhú dcérku má 4 mesiace plne dojčená od narodenia, cez deň keď ju dám spať na chrbát hneď ako ju položím začne mávať rukami a zobudí sa je jedno či čakám 10 min. 20 furt sa zobudí, nevie spať ani v postielke cez deň tak ju dávam na brucho ale teraz sa začala už pretáčať a už by nemala byť na sedačke , vždy som s ňou v obývačke niekedy spí na mne vtedy spí aj hodinu , upraví sa to ? Napr večer som.ju nechala v postielke pekne ležala cumlík mala už skoro spala vyšlo jej kus mlieka a to ju už úplne zobudilo , neskôr vždy zaspí tvrdšie ale už na prsníku , uspávanie nie vždy pomáha 🫣😊

silvusias
28. jan 2025

Bože, to mi pripomenulo, že kamarátkina dcérka má 8 mesiacov a stále musí spať na nej cez deň. Mňa by asi šľak trafil. Ani sa nenaje, proste nič. Tak ale ako si spravíte, tak budete mať 🙏

anavixy
28. jan 2025

Ano, upravi. Sedacka sa neda roztiahnut? Nosic nepouzivas?

anjelik44
autor
28. jan 2025

@silvusias tak tento koment je zbytočný toto mi nepomôže , ja sa najem , upracem , postarám sa aj o väčšiu , aj navarím , máme nosič, šatku všade je jej dobre , chodíme na prechádzku s kočíkom , nech to neznie tak že len na mne spí celý deň 🫣😆 je to možno jeden polhodinový alebo tristvrt hodinkovy spanok kedy aj ja aspon oddychujem 😆

anjelik44
autor
28. jan 2025

@anavixy dá sa ale práveže už nechcem dlhšie ju nechať obývačke spať 🤔 používam aj nosič spinká aj tam pekne niekedy ju nechám a navarím alebo ju položím dole. Keď ju položìm na brucho lepšie sa jej spí ako na chrbte neviem či to je normalne 😆

anavixy
28. jan 2025

@anjelik44 je to normalne, len by tak v tomto veku mala spat len do dohladom z hladiska bezpecnosti spanku, ale inak je to veru bezne 🙂

hama_ba
28. jan 2025

@anjelik44 moja spi na bruchu od 3,5 mesiaca odkedy sa pretaca. Keď ju uspim na rukách, nepolozim ju na chrbát ale na bok alebo na brucho. Polož ju tak. Akurát z postieľky odstráň všetky plysaky, hniezda atď

pannama1
28. jan 2025

@silvusias za to podla mna rodic ani nemoze, kazde dieta je ine, je to uplne individualne. 😉 to nie je tak, ze si to sama sposobila, ze sa od nej mala nevie odlepit ani na minutu. ved je este mala, potrebuje citit mamu, byt pri nej.

janka_266
28. jan 2025

@anjelik44 môj tiež zbožňoval spávať na bruchu, a dtale len tak spi 😂 ja som ho davala na brucho najskôr cez denný spánok v postieľke, nech je pod dohľadom a postupne aj na nočný, keďže tiež len tak chcel spať 😀a tiež veľa spával cez deň na mne, za mna, ak nemáte 100hekzarov pôdy a farmu na obhospodarovanie, pripadne staršie dieťa, tak si to spanie na vás užívajte. Cez deň. Ani sa nenazdáte a už bude samostatne dieťa ❤️

silwii
28. jan 2025

Ja to stale hovorim, treba byt pri detoch co najdlhsie, proste pokial chcu a vyzaduju. 🙂 Ani sa nenazdas a vyrastu a potom ti bude aj luto, ze pri vas nechcu byt.

ina2405
28. jan 2025

@silvusias aká múdrosť🤦 zjavne si to nezažila a myslíš si, že vďaka tvojim super schopnostiam sa ti to nestalo. Už som tu raz v diskusii videla podobne múdru a potom stíchla, keď sa jej narodilo kontaktné uplakané dieťa.

lucia13022023
28. jan 2025

@silwii súhlasím. Ja si pamätám, že keď bol malinky ešte, asi mal mesiac, tak mi vraví svokra ze ale neber si ho na ruky, naučíš si ho 🤣 a moje dieťa neznášalo byt na rukách, take ze na mne spal sa stalo raz asi v živote, pekne potreboval svoj priestor. Čiže aj keď som si ho chcela "naučiť", nedalo sa, lebo proste je tske dieťa. Tak isto ako kontaktné dieťa nenaucis na kontakt, ono tske je.

anjelik44
autor
28. jan 2025

@janka_266 úplne súhlasím 😊 treba si to užívať pri prvom som chcela čím skôr nech vyrastie pri druhom užívam si každú chvílu aj keď je neporiadok to sa urobí potom 😆

anjelik44
autor
28. jan 2025

@ina2405 áno preto som rada keď píšu ženy / mamy ktoré to zažili , predsa každé dieťa je iné , prvá dcéra vôbec nebola kontaktná , nepotrebovala hodiny uspávania keď bola unavená zaspala aj na hracej deke 😆

anjelik44
autor
28. jan 2025

@lucia13022023 milujem rady od svokry no 😅😅😅

nelabe
29. jan 2025

@anjelik44
Áno je to normálne môj od narodenia spal iba na bruchu veľa ľudí mi vravelo že je to nebezpečné doktorka mi povedala že je to v poriadku spal iba na bruchu dnes má 10 rokov a spí v pohode už aj na chrbte. 😀