Bábätko večer nechce spať

2. feb 2025

Ahojte maminky som zúfalá a darujem vam aj oblicku aj cely svoj majetok ak mi pomôžete 🙏🏻😂😂
Mám 3 mesačné dievcatko ktoré nechce spinkať , sme hore do pol noci alebo do jednej minule dokonca do druhej😫 no najčastejšie asi okolo tej pol noci chodí spinkať , napíšem vam čo ako robíme a poviete mi čo robím zle alebo čo mám inak robiť.
Tým že chodí spat tak neskoro tým pádom ráno dlho spíme, ja s ňou keďže som unavená , vstavame okolo 9 ráno.
Okolo 10:30 si už začína žmoliť oči a je unavená , schrupne si na 20 minút max pol hodinku , potom má jeden dlhý spánok v kočíku chodíme von okolo 12-13 ako kedy podľa toho ako aj papá mliecko.
Z kočíka vždy spinka aj 2 - 2,5 hod.
Potom zase zaspí na krátko na par minút okolo 17-18.
No a večer keď zaspí či už o 20-21 alebo 22 tak stále sa zobudí o pol hodinku a je hore vyspatá , a chce byt hore proste neni unavená môžme robiť čokoľvek , nechápem prečo sa zobudí keď už raz zaspí o 21 alebo 22 tak prečo nespi do rana prečo sa zobudí o 30-40 minút ? Toto je každý večer už sme s manželom zúfalí nevieme čo mame robiť, kamoska má takého istého syna 3 mesačného a ten jej zaspí o 20:30 a spí do rana vstane len na jedno papanie.
Prečo si večer len schrupne a nevie to potiahnuť do rana ? Ona oči ako sova a vysmiata plna energie sa zobudí o 22:30 a chce byt hore a potom len bojujeme a uspavame do jednej … prosím pomôžte mi čo a ako by sme mali skusit

autor
2. feb 2025

My sa ani netešíme keď zaspí či už o 20 alebo 21 či 22 (vždy je to ináč) lebo vieme že to nebude spánok do rana ale len na par minút a zase budeme hore dlho , nechápem tomu naozaj prečo jedno napapané ,okupane bábätko sa zobudí a chce byt hore

autor
2. feb 2025

Ďakujem vam vopred za rady možno aj my robíme niekde chybu nechám si poradiť 🍀

zuzkaa1991
2. feb 2025

A co ste robili ked sa to stalo prvýkrát?v tme.jej dat mlieko a ignorovať (myslim tak.ze žiadne hlasne zvuky rozpravanie slabucke svetlo uplne aby vedela.ze je tma noc)aby sa nastavila je to male.babatko teraz sa uci rezimu moj nazor my sme mali kolíky. Takze my sme ten cas do polnoci bojovali s placom😇si pamätám do 3m
Ale.potom.ked sme boli bez kolikov tak fakt pri tme slabucke svetlo a tak.som.prebalila dala.mlieko a nechala ju lezat ;) s jednym okom som sledovala co robi

anketkarka
2. feb 2025

A ten spánok o 17-18 musí mať? Mala dosť podnetov cez deň? Pasiete koníky, ,,čítate knižky", .... Doplň si tam akékoľvek rozvojové aktivity primerané veku.
@zuzkaa1991 presne toto som robila vždy aj ja. V šere jedným okom som kukučkovala čo robí a učila, že ja akože spím tiež, tak je čas keď je tma spať.
Ak to naučíš tak malé bábo, tak mu je to prirodzené a nie ho uspávať, a potom čakať, že v nejakom veku pochopí, že rodičia si rozmysleli, že je čas zaspať samostatne bez uspávania. A ten čas príde, lebo nikoho neuspávajú donekonečna.

michaelam2
2. feb 2025

Za mna vstava prilis neskoro rano. Skusila by som ten rezim posunut. Mate vecerny ritual ? Kazdy den taky isty? Co robite ked sa zobudi? Tak ako sa pise vyssie, musi pochopit ze je noc a spi sa. Cize ziadne rozpravanie, ziadne svetlo. Drzim palce, je to boj s tym spankom babatiek 😀

miskamisiq
2. feb 2025

Podľa mňa má tiež neskory budíček. Ja by som jej to pomaly začala posúvať aby vstavala skôr. V 3 mesiacoch mal malý ešte 4 spánky a vždy som ho ukladala v rovnaký čas. Aj keď prechádzal na 3, potom na 2 a nakoniec 1 spánok. Dodržiavala som časy a nikdy sme nemali problém so spánkom (našťastie 🙂). Malý vždy vstaval o 06.00 až 6.30 keď išiel manžel do prace. Večer vždy rituál s kúpaním, s hraním, nasledovalo papanie a uloženie na nočný spánok. Keď sa budil na mlieko, pustila som si len lampu ma mobile aby bola tma. Najedol sa, grgol a naspäť spat.

autor
2. feb 2025

@miskamisiq a ako to mám začať robiť , mám ju napríklad zajtra normálne surovo zobudiť aj keď dnes pôjde zase spat neskoro zobudím ju ráno o 6-7 ? A takto každý deň budiť aby si zvykla ? A potom by mal byt kedy další spánok ak by vstávala o 6 ráno tak predpokladám bude unavená už o 8

miskamisiq
2. feb 2025

To si netrufnem povedať ci surovo od zajtra začať, ale viem, že niektoré maminky išli na to postupne. Ze spánok skracovali napríklad po 30 minútach každé 3 dni, až sa dostali na čas, ktorý chceli. Keď mal malý 3 mesiace, tak ma nočný spánok išiel medzi 18.00 až 18.30. On odmalička vstáva o cca 06.00, nemusela som ani budiť. Teraz ma už 2 roky, vstáva sám o 06.00 a do 20.00 musí ležať. Večerný rituál mame stále zaužívaný 🙂

qi
2. feb 2025

ona spinka 4 denne spanky, bohuzial kedze vstava neskoro tak posledny spanok je stale kratky/denny, nemam skusenost ale vyskusala by som budit, netreba to hrotit uz o siestej, nas vstava cca 7:30. Drzim paste, coskoro vas aj tak caka regresia, bude horsie a bude novy navyk, mozno aj prejde na 3 spanky. Dolezite u nas je aj vecerny ritual, kupanie (v rozmedzi od 18:00-19:30), tlmene svetlo po kupani, aj ked je napr. este s nami v obyvacke (ziadna blikajuca telka), napapa sa a ide spinkat nocny.

samik88
2. feb 2025

Ale ak ona spí od pol noci do deviatej ,tak spí 9 hodín. Stačí jej to len postupne posunúť o tie dve hodinky. Keď budete vstávať o 7:00 tak o 22:00 by už mala spinkať bez toho aby sa ešte zobudila. Aj my to tak máme ,niekedy ide spať o deviatej a vstáva o šiestej,niekedy potiahne aj 10 hodín. Možno ti bude dlhšie spinkať keď nebude mať ten obedný spánok taký dlhý ,neviem. A kúpanie nie pozde aby ju to neprebralo. A dávaj ju často na bruško aby mala aktivitu,to ju unaví. Držím palce.