Ahojte malý má rok a pol, od narodenia spáva sám v postieľke vo svojej izbe .
Nikdy nebol žiadny problém so spánkom so zaspavanim ( aj keď nikdy ešte neprepsal celú noc )
Ale vždy sa mu dal čajík alebo ani to nie len pohladkalo sa a spal ďalej.
No a posledný mesiac mi začal robiť to, že ide spinkať pekne sám zaspí ako vždy a o pár hodín sa zobudí s tým že reve, reve do vtedy kým si ho nezoberiem ku sebe až vtedy zaspí a spí somňou do rána. Myslíte že to prejde ?
Ja už neviem čo mám robiť ! 😭
Po prvé sa nevyspim lebo nie som zvyknutá že malý somnou spáva budím sa atď.
A po druhé potrebujem aby sám spával tak ako pred tým lebo za chvíľu bude mať súrodenca a takto si to neviem ďalej predstaviť že by to malo fungovať . :(
Dik za prečítanie.
Ked ti vadi jedno dieta a tvoja priorita je vyspat sa, naco si si robila druhe?
Môj syn síce spával s nami v spálni, ale v postieľke a potom sme dostali všetci Covid a zobrala som ho ku nám do postele a odvtedy je to 2 roky, čo si našu posteľ pomýlil s postieľkou 😂... V tej prespí ozaj iba ak je fakt, že k.o ... Skúšali sme všetko možné, ale on ma nejaký senzor, ako náhle zistí, že je v postieľke zobudí sa 🙈 Jednoducho je to stále malé dieťa a potrebuje cítiť asi bezpečie počas spánku...
Aj dieťa má potreby, a momentálne si jeho potrebou ty. Ci sa ti to páči alebo nie.
Nemôže s nim v izbe spať otec dieťaťa? To by bol taky kompromis, aby sa nebal, necitil odstrcrny..lebo asi nebude moc chapat, ze to nove male babo moze byt s tebou, ale on nie .. ono, stale bude nejake obdobie, bude ziarlit, onedlho sa mozno bude bat tienov, moze mat nocny des, je toho vela... Je malicky este, potrebuje citit sa bezpečne
A aj pri chorobe sa vam zide, ze nebude sam, respektive, ze bude dohlad nad nim
tak nezabudaj, zez dieta prechadza cez rozne obdobia. Cim je starsie tym viac veci vnima a uvedomuje si. Cize sa v noci zobudi a uvedomuje si, ze je sam. Nevie co sa deje a mozno citi strach alebo mu proste chyba mama. Potrebuje citit bezpecie a teda v jeho veku keby som sa sama v tme zobudila a nikde nikoho, tiez by som sa necitila prijemne.... Ano prejde to ale nevies kedy. Moze to trvat par dni, mesiacov, kludne mozno aj dlhsie (ked na dlhsie odides do porodnice a zrazu ta nebude dlhsie vidiet tak to nemusi znasat dobre a bude pocitovat stres). Co takto ho pomaly pripravovat na to, ze okrem mamy je tu aj tato a prehodit do jeho izbicky postel pre tatina. Ten moze s nim byt, kym ty budes pri novorodeniatku, ktore sa moze v noci budit castejsie (aby starsieho nebudilo). Na druhej strane ty spavas s manzelom. Ak by manzel spaval vedla a ty sama bolo by ti to prijemne ? Mozno ano a mozno nie. A ak nie, tak pochopis, preco sa moze neprijemne v noci samo citit tak male dieta. Mnohe deti napr. nevedia same v izbe spat do 5 rokov a az neskor chcu samostatnu izbicku. Cize naspat k odpovedi - ano moze sa castejsie budit lebo viac vnima a nevies ako ktore situacie pocas dna preziva a s tym suvisia aj sny (aj tie zle).
@emein nepaci sa mi ako sa tu za toto do teba niektore prispievatelky pustaju... Ved je normalne, ze babo spi vo svojej postielke aj od narodenia. Na to vymysleli predsa postielky. U nas je to tak isto, babo spi od narodenia vo svojej postielke. Za to, ze ine matky maju potrebu mat dieta pri sebe, pricom babo to vobec nevyzaduje, prave naopak same si ho naucia na to od kedy sa narodi, potom sa cuduju, ze s nimi treba spat spolocne do 3 rokov. A k problemu, nemoze byt hladne/zubky/choroba? Ak nie tak skus si ho uspat pri sebe a po zaspati ho prelozit do postielky. Ak place aj potom, mozno ta teraz potrebuje mat pri sebe.
@emein moze to byt obdobie alebo aj citi ze pride zmena v podobe surodenca...zvykaj si nevyspis sa dlhu dobu este...ja uz viac ako rok mam maleho pri sebe...dolamana som ale proste ked ma potrebuje citit a lepsie tak spinka tak je priorita on a nie ja a moje pohodlie...vela sil prajem
@olivia_c ja sa smejem na tomto čo si napísala.. väčšina maminiek nemá vyslovene úmysel učiť svojho novorodenca spať s nimi často je to jednoducho tým, že dieťa inak poriadne nespí a rozhodnutie spať spolu prichádza v čase keď je mama jednoducho už tak vyčerpaná a vidí, že to nikam nevedie že sa rozhodne aj pre toto riešenie
@emein holt je to tak, je normálne, že dieťa potrebuje cítiť blízkosť rodiča. Tebe sa dobre spí samotnej? Myslím tým aj bez partnera, že by si v spálni bola úplne sama? Isto aj takí ľudia sú, ale väčšina ti povie, že sa im spí lepšie keď majú pri sebe blízku osobu. Dieťa tú potrebu cíti ešte silnejšie. Kým som nemala dieťa, tvrdila som, že má spávať v svojej izbe. Časom som pochopila, že nie že dieťa môže byť s rodičmi v posteli, ale dokonca že dieťa PATRÍ k rodičom do postele. U nás to bol paradoxne manžel, ktorý to pochopil ako prvý
Hej, tak ty potrebujes?...on ma ine potreby...nemala si ho od malicka od seba odhanat, bolo by to teraz o inom