Ročné dieťa v noci nespí

10. jan 2025

Ahojte, maminy. Mám 14m syna, ktorý poslednú dobu v noci nespí. Cez deň má 1 spánok cez obed, ktorý trvá cca 1h (výnimočne 2 a niekedy zas len 30min). 2 spánky má len výnimočne, keď vstane okolo 6. Najčastejšie sa budí okolo 7.30, cez obed si pospí hodinku a večer okolo 20.h. zaspí. Teraz sa nám začal budiť okolo 2 a je hore do 4-5. Zobudí sa, dám mu UM, vypije a je ticho, no po 15min sa postaví a kričí, vyhadzuje cumlík. Vždy mu ho dám, uložím ho a ľahnem si. Takto sa to opakuje každých cca 15min, až kým po 2-3h nezaspí. Mlieko mu dám počas tej doby aj 3x, prebalím ho. Uvažujem, či to nebude hladom, je na UM 3 a to mlieko už asi nie je také, ako 2. Večer pred spaním tiež pije mlieko. No potom máme noci, kedy je denny režím rovnaký a noc prespí celú alebo sa zobudí okolo 5, vypije mlieko (menej ako keď je v noci hore) a spí ďalej. Čím to je? Dá sa s tým niečo robiť? Už premýšľam, či to nie je hladom, ale vždy je rovnako a predsa je tá noc iná, buď ju prespí celú alebo je 3h hore.

barka1
10. jan 2025

Nie, ak dieta normálne je cez den, tak hladne urcite nie je.
Včera som tu radila - vymen mlieko za vodu.

autor
10. jan 2025

@barka1 prečo za vodu? Ako to pomôže? Usudzujem, že je normálne. Mohol by aj viac, no on neobsedí, ale kedže zobká aj pomimo z nášho taniera, tak usudzujem, že má dosť.

zuzuliennka1
10. jan 2025

pomoze vydrzat. nie je to nic neobvykle, 14m dieta sa budi a aj sa bude. tiez sme mali obdobie, syn sa zobudil okolo 2:00, 3:00 a do rana hore. hladom to nebude

barka1
10. jan 2025

Že sa nebude budit zo zvyku a nebudeš mu zatazovat zaludok, trávenie a zuby mliekom.

andrea_82
10. jan 2025

Tu mad podobnu temu, aj ked je skor o dojceni:
https://www.modrykonik.sk/forum/detsky-spanok/som-zufala-zo-spanku-1-5-rocneho-dietata-2/#post-88635490
Hladny podla mna nie je. Trojka mlieko nie je o nic horsie ako dvojka, je presne prisposobene potrebam dietata. Nasi mali tiez trojku a tolko mlieka v noci v 14 mesiacoch v noci nevypili. Ked je hore, tak ho aj prebalujes? Odporuca sa komunikovat s dietatom co najmenej, najlepsie ani nesvietit, aby si ho nezobudila.
Je to ale bezny stav, deti sa budia, este chvilu potrva, kym bude spat bez prerusenia.

autor
10. jan 2025

@andrea_82 prebalujem. Svietim len mobilom, aj to nie pri nom priamo. On nam spal celu noc od 3 mesiacov do asi 10m. Potom sa budil na hlad, lebo vecer nechcel nic jest ani pit mlieko. Pil len v noci. A teraz zacal vecer pit mlieko a poslednu dobu takto ponocuje. On nie je velky papkac, cize mne nevadi, ze vypije tolko mlieka. Vypije ho na 3x.

autor
10. jan 2025

@zuzuliennka1 len ci toho spanku nema malo, ked spi 10-11h z 24h

zuzuliennka1
10. jan 2025

nema, to je taky mytus ze male deti musia v noci “vela
spat”, deti spia na etapy, par hodin v noci, potom to dobehne cz den. a 11h z 24 nie je malo

zuzuliennka1
10. jan 2025

a nebudi sa na hlad, budi sa, pretoze deti to takto maju, regres, spajanie cyklov spanku/bdenia. budi sa a este sa budit bude

lucia13022023
10. jan 2025

Regresia podľa mňa. Určite mu nedávaj mlieko keď ho nepýta, iba ho na to naučíš. Keď je v noci hore, tak sa s ním nebav, proste je noc. Žiadne svetlo, rozptylovanie. Možno aj to prebaľovanie ho rozrusi.

andrea_82
10. jan 2025

Tebe sice nevadi, ze v noci vypije vela mlieka, ale zavadzas mu nespravny zvyk. V noci sa ma spat, aj brusko si ma oddychnut.