Ahojte, maminy. Mám 14m syna, ktorý poslednú dobu v noci nespí. Cez deň má 1 spánok cez obed, ktorý trvá cca 1h (výnimočne 2 a niekedy zas len 30min). 2 spánky má len výnimočne, keď vstane okolo 6. Najčastejšie sa budí okolo 7.30, cez obed si pospí hodinku a večer okolo 20.h. zaspí. Teraz sa nám začal budiť okolo 2 a je hore do 4-5. Zobudí sa, dám mu UM, vypije a je ticho, no po 15min sa postaví a kričí, vyhadzuje cumlík. Vždy mu ho dám, uložím ho a ľahnem si. Takto sa to opakuje každých cca 15min, až kým po 2-3h nezaspí. Mlieko mu dám počas tej doby aj 3x, prebalím ho. Uvažujem, či to nebude hladom, je na UM 3 a to mlieko už asi nie je také, ako 2. Večer pred spaním tiež pije mlieko. No potom máme noci, kedy je denny režím rovnaký a noc prespí celú alebo sa zobudí okolo 5, vypije mlieko (menej ako keď je v noci hore) a spí ďalej. Čím to je? Dá sa s tým niečo robiť? Už premýšľam, či to nie je hladom, ale vždy je rovnako a predsa je tá noc iná, buď ju prespí celú alebo je 3h hore.
@barka1 prečo za vodu? Ako to pomôže? Usudzujem, že je normálne. Mohol by aj viac, no on neobsedí, ale kedže zobká aj pomimo z nášho taniera, tak usudzujem, že má dosť.
pomoze vydrzat. nie je to nic neobvykle, 14m dieta sa budi a aj sa bude. tiez sme mali obdobie, syn sa zobudil okolo 2:00, 3:00 a do rana hore. hladom to nebude
Že sa nebude budit zo zvyku a nebudeš mu zatazovat zaludok, trávenie a zuby mliekom.
Tu mad podobnu temu, aj ked je skor o dojceni:
https://www.modrykonik.sk/forum/detsky-spanok/som-zufala-zo-spanku-1-5-rocneho-dietata-2/#post-88635490
Hladny podla mna nie je. Trojka mlieko nie je o nic horsie ako dvojka, je presne prisposobene potrebam dietata. Nasi mali tiez trojku a tolko mlieka v noci v 14 mesiacoch v noci nevypili. Ked je hore, tak ho aj prebalujes? Odporuca sa komunikovat s dietatom co najmenej, najlepsie ani nesvietit, aby si ho nezobudila.
Je to ale bezny stav, deti sa budia, este chvilu potrva, kym bude spat bez prerusenia.
@andrea_82 prebalujem. Svietim len mobilom, aj to nie pri nom priamo. On nam spal celu noc od 3 mesiacov do asi 10m. Potom sa budil na hlad, lebo vecer nechcel nic jest ani pit mlieko. Pil len v noci. A teraz zacal vecer pit mlieko a poslednu dobu takto ponocuje. On nie je velky papkac, cize mne nevadi, ze vypije tolko mlieka. Vypije ho na 3x.
@zuzuliennka1 len ci toho spanku nema malo, ked spi 10-11h z 24h
nema, to je taky mytus ze male deti musia v noci “vela
spat”, deti spia na etapy, par hodin v noci, potom to dobehne cz den. a 11h z 24 nie je malo
a nebudi sa na hlad, budi sa, pretoze deti to takto maju, regres, spajanie cyklov spanku/bdenia. budi sa a este sa budit bude
Regresia podľa mňa. Určite mu nedávaj mlieko keď ho nepýta, iba ho na to naučíš. Keď je v noci hore, tak sa s ním nebav, proste je noc. Žiadne svetlo, rozptylovanie. Možno aj to prebaľovanie ho rozrusi.
Tebe sice nevadi, ze v noci vypije vela mlieka, ale zavadzas mu nespravny zvyk. V noci sa ma spat, aj brusko si ma oddychnut.
Nie, ak dieta normálne je cez den, tak hladne urcite nie je.
Včera som tu radila - vymen mlieko za vodu.