Ahojte maminky, prosím vás poraďte mi. Či ste s tým prechádzali alebo nie. Som zúfalá. Moja 18 mesačná dcéra, ktorá si prešla regresiu už vyše mesiac veľmi zle spáva. Je kojená, no z kojenia si spravila každohodinovú rutinu kojenia sa. V noci si pýta každú hodinu prsník. A niekedy aj polhodinu. A keď jej nedám, tak je hore 2-3 hodiny. Niekedy aj viac 🤦🏻♀️ Denný spánok je taký, že musím byť pri nej, lebo sa po polhodinke zobudí a musím ju znovu uspávať. Keď ju dám so postieľky, aby sama spala, tak sa mi zobudí po polhodine a už sa mi ju nedá naspäť uspať. Ja si potrebujem písať diplomovku, do školy veci robiť a fakt nemám kedy. Svokra chodí k nám raz za týždeň, manžel chodí do práce. Moju maminu mám ďaleko, takže málokrát mi vie bohužiaľ pomôcť. Ja som z nej už vyčerpaná, unavená a fakt cítim, že ju strácam, lebo som na ňu zlá v noci, keď je stále hore. Chcem si ju získať naspäť a potrebujem sa normálne vyspať. Viem, že by som ju mala odstaviť, no neviem si predstaviť čo to bude za boj, keďže je závislá na prsníku 🤦🏻♀️
S jedlom nie je problém, pekne sa navečeria napr. kašu či chlebik s nátierkou nejakou a potom pred spaním ju aj tak nakojím z obidvoch pŕs. Takže hladná by nemala byť. A separačku nemá.
Poraďte mi prosím ktorá ste tým prechádzali, že čo najviac vám pomohlo a čo najrýchlejšie. Ďakujem pekne 🙏
Skusila by som cez vikend, ked muz nebude vstavat do roboty, ist spat do inej izby, nech nepyta prsnik. Ked zisti, ze nic nebude, mozno bude spat dlhsie.
Čo počúvam, toto robia prevažne necumlikove deti.
@carrot_apple 1,5 ročne už nespava 3x denne.
Autorka, vieš sama kde je problém - urobila si z teba cumel. Hlad to nie je, len zvyk. Treba zrušiť nočné kojenie, bude to boj, ale to je jediné riešenie.
@carrot_apple 3 spanky pri 1.5 rocnom dietati???
Zrušiť 3 denne spánky a nočné kojenie. Niektoré má možno zabijú, ja by ju už odstavila úplne, nakoľko je riadna závislačka na prsníku. A nie je to o hlade.
Kojis iba v noci? Odstavila by som ju už, má z teba dudel. Ak všetko pekne jedáva, tak môžeš ísť nato. Je to o troch nociach, ktoré musíš vydržať aj keby bol veľký plač. A potom máš po probléme.
Ženy ale ona nikde nepíše, že mala ma tri spánky. 2x som si to precitala, nikde nie je o troch spankoch ani reč... Jej problém je prso, nie tri spánky
@lucia13022023 autorka to nepise, ale v prvej odpovedi je ako rada vymenovane, ako ma dieta nechat spat.
@andrea_82 no áno ale úplne zbytočné, keďže autorka nedáva spať 3x denne dieťa. Lebo je zbytočné radiť režim na tri spánky keď ma diega jeden.
Sama vieš, čo musíš urobiť... Odstaviť, nič iné ti nepomôže. Takéto veľké dieťa nie je v noci hladné,iba si z teba urobilo cumel. Musíš sa odhodlať, vydržať par noci a určite to bude lepšie. Držím palce 😊
@lucia13022023 presne, zbytocna rada. A na to aj ostatne reagovali, ze napisala hlupost.
V tomto veku trapilo moje deti prerezavanie zubov, vacsinou stolicky a trojky a prejavovalo sa to zvysenou frekvenciou dojcenia v noci. Nechceli prsnik kvoli hladu ale bolesti a nepohodliu. V case, ked mi to uz zacalo vadit, tak som zrusila nocne kojenie. Ked sa dieta zobudilo, tak prve noci plakalo, hnevalo sa, ale potom si lahlo ku mne. Neuspavala som na rukach. Ak ti to uz vadi, treba sa nastavit ze par noci bude narocnych ale potom pride zlepsenie. Kedy chodi spat cez den? Je uz unavena?
@veronikaszabova veď som písala, že už neviem presne, ale dva určite, doobeda 15min a poobede 2hod - ten je nosný ostáva dieťatu ako jediný ...
@carrot_apple nasa nemala ani rok a ma len jeden spanok. Detto dvaja synovia. Tiez po roku len jeden spanok. Zbytocne ukladat na 15min. Hlupost
Je to presne tak. Má jeden poobedný spánok a nie tri. Pred mesiacom prešla na jeden. Ale ten má tiež taký, že po 40-tich minútach ju musím opäť uspať. Už som sa rozhodla (i keď ťažko), že prestanem kojiť. Ďakujem baby za vaše názory a odpovede, ak by ste mi ešte vedeli poradiť, ktorá ste kojila, že ako odstaviť, aby som prsia nemala zapálené. Čo ste užívali. Vraj šalviovy čaj je dobrý na zníženie tvorby mlieka, ale neviem.
@veronikaszabova no prečítaj si ako to vplýva na vývoj mozgu dieťaťa, jedno ročné a jeden spánok je málo, NAP je podstatný ani si nevieš predstaviť ako
@carrot_apple a heď prvá veta je:
že už mesiac zle spáva, takže som brala, že dovtedy spávala ok aj s kojením, keď je dieťa dostatočne kojené počas dňa, alebo už je nahradené kojenie stravou, nemá čo večer sa budiť a pýtať prsník, znamená to, že nespala dobre cez deň (nemá dobre nastavené spánky) a preto sa v noci budí a preto pýta prsník.
@carrot_apple ona teraz po regresii by mohla cca prejsť na jeden spánok,2h, poobede
ak bol spánok skôr nastavený na 1, bude nevrlá a to je možno to, že ten prsník žiada a nedarí sa kojenie ukončiť, príliš skoro sa prestali dieťaťu dávať NAPíky(zdriemnutie si) , samozrejme je tam veľa iných faktorov, aké aktivity malo dieťa, či sa unavilo skôr ako bežne z hier, či bolo na návšteve,či sa cestovalo, či sa len sedelo doma...
@carrot_apple mám tri deti, a postupovali sme presne ako povedala spánková poradkyňa, keby mi niekto pri prvej dcére toto povedal=bozkávam mu nohy ruky
pri synovi som už vedela a nastavila všetko a sám pekne prešiel aj cez spánky aj sa odkojil sám v 10 mesiacoch, a tento tretí tak isto, žiadny problém
@carrot_apple hold, nie kazde dieta je rovnake a nepotrebuje 2 ci 3 spanky denne.
@carrot_apple v 1,5r by uz mohol jeden spanok stacit,kedze ma 18mes, to mie je rok,ale viac. To uz sa ta potreba a rozlozenie spanku meni a 1 spanok je ok.
Tu ide skor o zlozvyk zaspavania a dudlania prsa, to nie je o hlade a v kniha o spánku je to pekne vysvetlené že ak má dieťa vytvorený zlozvyk pri zaspávaní a úplne prirodzenie sa každej jedno dieťa počas noty zobudí Tak bohužiaľ toto dieťa chce ten zlozvyk zakaždým mať pretože je to pre neho spôsob akým zaspáva.
Dieťa ktoré zlozvyky nemá tak jednoducho sa preberie a opätovne samé zaspí po chvilke.
@carrot_apple ani jeden z mojich synov nemal ziadne 15-minutove zdriemnutia a nebol problem s budenim ani spankom. Dat ho spat na 15 minut mi pride ako uplna hlupost, nepoznam nikoho, kto by toto robil.
@mia661 ja som keď sa mi moc naplnili prsia si v sprche pod teplou vodou vymasirovala hrudky a čo išlo vystriekala... Samé sa to ustalilo, nič špeciálne som si nedávala... Záleží aj či kojis aj cez deň...možno začať tak že zrušiť denne kojenie a po čase nočné
@mia661 ja mám odkojene 3 deti (2r,2r,1,5r) mlieko sa samo prestane tvoriť keď nebude dopyt, nemyslím, že by sa ti ešte urobil zápal. Toto nočne cumlikovanie som ja vydržala mesiac pri poslednej a bolo koniec kojenia, za 3 noci pokoj a kľud, pri starších som ponúkla čistú vodu a chceli, táto najmladšia nie, odvtedy prespí celú noc.
@andrea_82 tak si naozaj nemala problém a ja poznám 10 žien
@mia661 podstata je:
doobeda spať tak 15-30 minút max a budiť,
poobede je spánok nosný, tam musí spať 2 hodiny a budiť
a podvečer možno iba 15 min, max. do 17:00, aby ti o 20:00 už spalo dieťa...
musela by som presne pozrieť ako mi syn spával,ale odvtedy som nemala žiadne problémy(ja som to nastavila už v 6stom mesiaci a potom si zvykol a už aj sám sa budil), samozrejme ja som kojila do 10 mesiacov, NO MORE,a tmu musí mať v izbe kde spí, TMU=vyplavuje sa hormón, kt. pomáha zaspať= vygoogli...