Vaše skúsenosti s koralky.sk

konik_testuje27.4.2020

Máme za sebou jedinečné, originálne a kreatívne testovanie! Mamičky z Modrého koníka vytvárali nádherné doplnky z materiálov z https://www.koralky.sk/, kde nájdete najrôznejšie korálky, komponentky a ďalšie drobnosti pre výrobu handmade.

V nasledujúcich recenziách si prečítate ich názory a skúsenosti z testovania a nechajte sa inšpirovať touto farebnou a krásnou galériou nápadov.

Od korálky po kryštálik

Ahojte, keďže ma stretlo šťastie a bola som vybraná na testovanie s koralky.sk, chcela by som sa podeliť v recenzii so svojimi skúsenosťami.


Stránku koralky.sk už dlhšie poznám, no i pre nováčikov určite nebude práca so stránkou problémová. Stránka je prehľadná, materiál je zoradený v prehľadných kategóriách. Pri objednávaní nebol žiaden problém, stránka má aj podkategórie, napr. pri objednávaní korálok z minerálnych kameňov sa dá zvoliť veľkosť korálky, akú hľadáte. Tiež je veľké plus, že pri každej korálke je uvedená šírka prieťahu, čo potom pomohlo pri objednávaní návlekového materiálu. Po dokončení objednávania a zadaní potrebných údajov prišiel e-mail o potvrdení objednávky. Mne prišiel ešte na druhý deň ďalší mail, keďže jeden náušnicový komponent nemali a mohla som si vybrať iný. Hoci som si vybrala o niečo drahší komponent, doplatiť ho nechceli vzhľadom na ich chybu.


Potom už nebol žiaden problém a kuriér mi o pár dní zásielku doručil. Všetko osobitne pobalené, so štítkom s názvom tovaru, zabalené v bublinkovej obálke. Objednala som si viacero vecí, s ktorými som predtým nemala skúsenosť. Na náramky ku korálkam z minerálnych kameňov som si vybrala TierraCast korálky, ktoré sú vyrobené zo zliatiny cínu, čo mne ako alergičke vyhovuje.


Tiež som prvýkrát vyskúšala beadalon elastomer. Doteraz som roky navliekala len na klasický rybársky vlasec s rôznymi koncovkami a mrzí ma, že som na túto skvelú vecičku neprišla skôr. Je v rôznych hrúbkach, je pevná a pružná.



Ako prvé som vyrábala už vyššie spomínané náramky. Jeden z ruženínu s TierraCast korálikom medvedíka, pridala som Swarovski korálik – štvorlístok. Tiež som pridala kapliky z ocele. Všetko len ľahko navlečené na beadalon elastomere. Bála som sa, ako bude držať uzlík, ale drží dokonale. Druhý náramok je z tyrkenitu a Swarovski korálkok, doplnený o TierraCast korálik s iniciálkou. Potom prišiel na rad náhrdelník, ktorý je taktiež s ruženínom a TierraCast korálikom korytnačky. Tu už som použila ketlovanie a doplnila o voskovanú šnúrku so šroubovacím uzáverom.



Ďalšiu, pre mňa novinku, Crystal clay hmotu som využila so šatónovými mixami Preciosa pri výrobe spony na vlasy a pri výrobe náušníc. Pôvodne som chcela nafotiť aj výrobu, no hoci som sa na túto novinku tešila, dosť som sa pri nej potrápila. Hmota pozostáva z dvoch častí, ktoré je potrebné zmiešať v pomere 1:1. Hmota A ale bola tvrdá ako betón. Ako písali na krabičke, ak je hmota tvrdá, treba ju dať v dvoch 5 sekundových intervaloch „zohriať“ v mikrovlnke. Hriala som, ale zmäkla len sčasti, preto som ju dala do mikrovlnky znova. Pri miešianí oboch častí sa hmota neskutočne lepila na rukavice (tie boli súčasťou balenia), premiešavala som ju veľmi dlho. Aj pri pracovaní a dávaní na základ spony sa veľmi lepila, rukavice som už nepoužívala. Chvíľu som počkala a potom som už len vtláčala kryštáliky Preciosa, prenášané pribalenou tyčinkou s voskovým koncom. Tak isto som spravila aj náušnice, jedny menšie, ktoré som po vytvrdnutí ešte premaľovala načerveno a jedny väčšie, kvietky.



Nakoľko mi potom veľa hmoty zostalo,  neskôr som ešte vytiahla krabicu s rôznymi, doposiaľ nevyužitými komponentami a vyhrabala z nej krásne, veľké lôžka, srdiečka. Nakoniec som ešte vyrobila medzikusy – kvietky, ktoré som z rozvaľkanej hmoty vykrajovala. Na stránke nájdete mnoho decoré lôžok, ja som plánovala vyrobiť len sponu a náušnice, tak som žiadne neobjednávala a zvyšok som vyrobila preto, že mi hmota zostala. Výsledok je pekný, ale s hmotou som sa naozaj dosť trápila.



Stránku každej tvorbychtivej mamine i nemamine odporúčam, hlavne, ale nielen korálkarkam. Testovanie som si užila a z výtvorov sa doteraz veľmi teším, niektoré už mali aj premiéru 🙂


#test_koralky

Ako to bolo s www.koralky.sk



... Korálky od Natálky... Alebo najlepšie od www.koralky.sk


Dobrý deň, 

mala som tú česť patriť medzi niekoľko vybraných žienok kreatívok, ktoré sme testovali stránku www.koralky.sk a všetky jej taje. Dostala som poukážku v hodnote 50 Eur na nákup komponentov a následne som z nich mala vytvoriť jeden pár naušníc, náhrdelník, sponu do vlasov a dva náramky. Ďakujem za možnosť. 


Stránka mi vôbec nie je neznáma, patrím aj do vernostného programu, ktorý ponúka zo zákazníckou kartou svojim zákazníkom, kde si môžem uplatniť rôzne východy a zľavy. Odporúčam.


V prvom kroku som si musela vymyslieť a premyslieť, čo budem vyrábať a skombinovať jednotlivé komponenty tak, aby som sa zmestila do limitu a že to bola úloha neľahká svedčí aj fakt, že mi to trvalo viac času ako som si predstavovala. 🙂 Spánok utrpel ujmu. 


Ak dostanete poukážku s kódom, je potrebné ho zadať na správne miesto, inak sa môže stať, že vám objednávku stornujú a budete ju musieť vytvoriť znovu - ako sa to stalo aj mne.

V druhom pokuse o objednávku som si dala na to pozor a zadala všetko na správne miesto a už len čakala na kuriéra. Avšak - ak im ešte objednávka neodišla a vy si vymyslíte nejaké zmeny v objednávke - doplnení tovaru, výmene, či odobratí - pokojne im zavolajte na "korálkovú pohotovosť" - na druhej strane sa ozve veľmi ochotný tím vám vo všetkom úplne vyhovieť a vyhovieť aj rozmarom nevyspatej a nerozhodnej mamy.

Ak už balík bol skompletizovaný - mohol cestovať a veľmi rýchlo dôjsť. Balík zo stránky koralky.sk je unikátny - každý jeden komponent je zvlášť a prehľadne pobalený a označený. Nemôže sa vám stať, že vám príde balík s mix komponentami v jednom sáčku a vy budete len šípiť čo to asi je.


Na stránke je všetko prehľadne uložené, rozdelené a veľmi dobre je riešený aj filter. Jednotlivé komponenty sú detailne popísané a odfotené. Môže sa vám však stať, že niektoré farby sú skreslené, pretože každý PC zobrazuje farby inak, ale sú to len nepatrné odchýlky v odtieni, aj to sa mi stalo len pri jednom druhu korálika. Ak sa vám však farba, či iný detail komponentu vôbec do kompozície nehodí - stránka ponúka aj ochotnú výmenu tovaru.

Ak na stránku zablúdi človek neznalý problematiky, k dispozícii sú mu úplne prehľadné návody a čo je úplny bonus, pod každým návodom sú hneď aj komponenty, ktoré sú potrebné k výrobe jednotlivého šperku aj v akom množstve🙂, že waw... Tak nech sa páči tvoriť.


Pri mojej tvorbe používam kvalitné japonské, francúzske, či iné zahraničné korálky, ktorých stránka ponúka veľké množstvo- dilemou potom bude, vybrať si požadovanú farbu, keď všetky sú krásne...

Pri testovaní som sa odvážila objednať si aj korálky, ktoré som sa predtým neodvážila objednávať a výsledok ma nadchol - skvelo sa s nimi pracuje, farby sú zodpovedajúce popisu a je ich mnoho - kto s nimi pracuje prvýkrát, môže sa inšpirovať návodmi, ktoré stránka ponúka. Pritom však, ak budete používať návody a náhodou si budete chcieť zmeniť a obejdnať inú farebnú kombináciu komponentov - je potrebné si presne pozrieť aj rozmery a popis tých, ktoré ste si zvolili. Aby sa vám nestalo niečo také ako mne. Chcela som si objednať inú farbu kryštálov do náramku, ale nepozorne som si pozerala rozmery a tak namiesto 14 mm, som si objednala velkosť 6 mm. 😞



Ak vám pod návodom ukazuje, že niektorý komponent nie je k dispozicií (tzv. Strážiť), čo je tiež veľmi pozorná vlastnosť stránky, odporúčam počkať si na jeho doskladnenie a nekupovať zbytočne komponent iný - nemusí pasovať a potom vám práca dopadne takto- neviete ju dokončiť, lebo vami zvolený diel nemusí sedieť. 


Náramok čakajúci na dokončenie:


Stránka ponúka naozaj veľmi bohatú škálu korálkov, komponentov, materiálov a pomôcok na tvorenie s korálkami, šujtášom, či iných pre šperky potrebným materiálom a potešením je aj sekcia FIMO, kde si prídu na svoje fimomilky. Mne osobne tam chýbaju len tri veci, ktoré pri svojej tvorbe potrebujem: bižutérne lôžka na SW Rivoli komponenty, ktoré môžem zašívať; štrasové retiazky- metráž; a stopky času, aby som vedela zastaviť čas, keď pracujem s korálkami. 


A tvorila som takto:

Prvými sú náušnice. Návod aj použité komponenty sú podrobne rozpísané v nasledujúcom linku:

https://www.modrykonik.sk/blog/malamargaretka/article/nausnice-z-matubo-miniduo-njdn6e/


Druhý výrobok bol náhrdelník, kde som si vyskúšala prácu s koženým remienkom. Príjemná práca. Postup aj komponenty zhliadnete tu:


https://www.modrykonik.sk/blog/malamargaretka/article/slnieckovy-nahrdelnik-dvo54f/

Ako tretí testovací výrobok som vyrábala sponu do vlasov, kde som použila Preciosa Candy korálku, s ktorou som doteraz nemala skúsenosť. 


https://www.modrykonik.sk/blog/malamargaretka/article/snehobiela-kvapka-do-vlasov-pcrz9v/


Čakala ma už len práca s korálkami pri výrobe 2 náramkov. Potrebovala som zakomponovať elastomer, Swarovski kryštáliky a korálky Tierra Cast a nechcela som to vyriešiť jednoduchým navliekaním, tak som ich spojila do šitého šperku, ktorý obsahuje bohatú nádielku korálikov, komponentov a materiálov, ktoré stranka ponúka.


Podrobný popis je k dispozícii: https://www.modrykonik.sk/blog/malamargaretka/article/jarna-luka-tmoez4/


Poslendým projektom na tvorenie bol náramok, v ktorom som si vyskúšala použiť tiež niektoré pre mňa nové korálky a taktiež vytvoriť si vlastný vzor.


Informácie o použitom materály môžete vidieť tu: https://www.modrykonik.sk/blog/malamargaretka/article/fialova-z6io00/


Stretnutia s korálkami boli veľmi príjemné. Ďakujem za túto možnosť Modrému koníku a človeku, ktorý túto výzvu vymyslel. Tím, ktorý stojí za stvorením celej stránky a aj ten, ktorý to všetko dáva do chodu a praxe - robí veľmi kvalitnú a dobrú prácu. 


Držím palce všetkým, ktorí stoja v pozadí tohto projektu a želám im veľa tvorivej nálady a spokojných zákazníkov pri svojej práci. A ja verím, že ich bude veľa, lebo ako bolo na jednej nálepke, ktorú som ako darček od nich raz dostala: "Korálkov nikdy nie je dosť".

Spokojná zákazníčka,

Katka


#test_koralky

KORÁLKY POD TATRAMI



    Nie je to až tak dávno čo moje oči uzreli perfektnú správu od adminov, že sa pod Tatrami spustí testovanie korálok zo stránky www.koralky.sk. Radosť z tejto správy bola natoľko veľká, že som pri vyberaní a premýšľaní o rôznych kreáciach či postupoch strávila celé hodiny. Prvý moment, keď som navštívila webovú stránku korálok bol prekvapivý a zároveň ma vyplašil. Mám skúsenosť s viacerými stránkami s kreatívnym materiálom, avšak ku koralky.sk som sa dostala prvykrát a veľmi ma zaskočilo koľko rozličných vecí ponúka. Mám dojem, že ma obliala priam horúčka, keď som si predstavila koľko kategórií a podkategórií musím preklikať, aby som si obzrela celú ponuku a mohla vybrať to najlepšie. Poviem Vám, úloha to bola náročná, no zároveň veľmi fajn. Keďže sa môj život aktuálne točí okolo posledného ročníka vysokej školy, skúšok, štátnic, diplomovky, veľmi som ocenila možnosť vrámci psychohygieny niečo tvoriť a zaviesť myseľ niekde úplne inde 🙂 

    Zadanie bolo jasné, vytvor:

  • 2 náramky,
  • 1 pár náušníc,
  • 1 sponu do vlasov,
  • 1 náhrdelník.

   

    Pričom bolo nutné použiť:

  1. minerálne kamene,
  2. TierraCast korálky,
  3. strieborné komponenty,
  4. Swarovski (prívesky, korálky, krištáľ...),
  5. beadalon elastomer.

    Keďže zadanie bolo celkom rozsiahle a rozpočet 50 eurový, nedokázala som ho neprešvihnúť a nedopriať si viac než mi bolo ponúknuté 😀. Asi ako každá žena, ktorá má rada všetko čo sa blyští som neodolala niektorým super trblietavým Swarovski kameňom a podobne, škoda však, že práve tie sa mi v konečnom dôsledku stali doslovným kameňom ... kameňom úrazu. 

    Vzhľadom na to, že som objednala kamene z externých skladov doručenie sa mi malo posunúť o 5-10 dní kvôli logistike a presunu tovaru zo skladu A do skladu B a následne ku mne. Čo však čert nechcel, ostatné testujúce mamičky už dávno končili s testovaním, začínali písať recenzie, kdežto ja som stále nemala svoju objednávku ani len doma. Tovar mi bol nakoniec dodaný síce s oneskorením, ale predsa. Čo ma však celkom zamrzelo bol fakt, že objednávku som urobila ešte 22.2. 2018, no vyrozumenie o tom čo sa stalo a prečo vlastne stále nemám objednané veci doma prišlo až 14.3.2018. Nakoniec sme sa však s koralkami dohodli, že mi pošlú neúplnú objednávku bez chýbajúcich Swarovski kameňov, aby som mohla začať tvoriť už aj ja 🙂 A asi po týždni testovania, ku mne dorazili aj posledné chýbajúce kamienky.

        Čo sa týka samotného dodania, veľmi sa mi páčilo, že bolo všetko prehľadne porozdeľované do jednotlivých balíčkov s popisom o aké korálky vlastne ide, takže pre prípadné doobjednávanie nebude zložité hľadať v dodacom liste, ktoré korálky to vlastne človek chce doobjednať 🙂. 

    Po rozsiahlom popise práce so stránkou, objednávkou a dodaním môžeme prejsť k samotnej tvorbe. Ak sa mám vyjadriť na tému práce s korálkami, tu sa nedá vytknúť asi nič, korálky boli prehľadne zabalené, pekne vyhotovené a dalo sa s nimi veľmi ľahko a kreatívne pracovať. Jediné čo môžem vytknúť sú šlupne na prívesky, na ktorých som mala už od dodania chybičky krásy v podobe priehlbiniek od zatláčania, no budem veriť, že šlo len o nejakú chybičku výroby 🙂 


    Anjelský náramok


 Môj prvý výtvor na seba nenechával dlho čakať, totižto, keď som sa vo februári prihlasovala do súťaže mala som v hlave, že sa nenávratne blíži sviatok všetkých nás, jednoducho skvelých žien. Pre každého z nás je výnimočná iná žena, avšak určite sa zhodneme, že pri sviatku žien si spomenieme predovšetkým na naše maminky, preto som už v tom čase vedela, že jedno moje dielo bude venované práve tomuto výnimočnému človeku  Vzhľadom na to, že tej mojej mamine už nemôžem podarovať pekné slova, kvety, dary či bozky, venovala som jej aspoň túto spomienku, aby ma sprevádzala každým krokom môjho života  

    Pri tomto náramku som splnila zadanie hneď v dvoch bodoch, využila som TierraCast korálky a beadalon elastomer. 

Potrebovala som:

  • elastomer,
  • stláčané korálky č. 126 (8 ks),
  • TierraCast korálik A č. 333 (2 ks),
  • TierraCast korálik M č. 345 (2 ks),
  • kovový medzidielik č. 1 (3 ks),
  • TOHO TRANGLE č. 354 (10 ks),
  • Anjelské krídla č. 27 (1 ks),
  • perličku a tŕň na hlavu a telo anjela z miestnej galantérie

    Prívesok anjel

    Keďže náramok sa mi nosil úžasne rozhodla som sa vytvoriť mu do sady aj kamaráta v podobe prívesku 🙂. 

Použila som: 

  • anjelské krídla č. 27 (1 ks),
  • sľupňu s očkom striebornú,
  • vlasec na korálky 0,2 mm/100 m,
  • Preciosa Candy 8 mm GOLD CAPRI č. 20,
  • perličky a tŕň z miestnej galantérie.

    Prívesok "STROM ŽIVOTA"


    Vždy sa mi páčili prívesky - stromy života, preto som sa rozhodla vyrobiť si svoj vlastný podľa jednoduchého návodu z Pinterestu 🙂 Drôtikovala som pri tom prvýkrát a bola to celkom fajn skúsenosť 🙂



Potrebovala som:

  • stláčaný korálik Terracota č.28,
  • medený drôtik (tenší aj hrubší)
  • nožnice
  • dávku trpezlivosti 🙂

    Šujtášová spona do vlasov

    Prostredníctvom tejto spony som sa snažila privolať k nám trošku tepla a myslím, že sa to pomaličky začína plniť (schválne píšem pomaličky pretože u nás pod Tatrami sa to rozbieha pomalšie) 🙂.


    Z web stránky koralky.sk potrebujeme:

  • sklenený kabošon iris 20 mm č. 41,
  • zmes krémovozelených voskových perál č.2,
  • TOHO Mix č. 492,
  • stláčané korálky č. 100,
  • silon 0,2 mm
  • základ vlasovej spony 8 cm

Z miestnej galantérie som použila šujtašky rôznych farieb cca po jednom metri.


    Shamballa z minerálov

    Pri tomto náramku som plnila ďalšiu podmienku, ktorou bolo využiť  pri tvorení minerály. Rozhodla som sa použiť krištáľ a korál a to preto, že 

korál je polodrahokam, ktorý je silným ochranným kameňom a bol považovaný za dar od bohov. Chráni nás pred prejavmi násilia, otravou či lupičmi. Pomáha udržať sústredenie a vyháňa nervozitu, strach a paniku. Vyvoláva pokojný spánok a zaháňa nočné mory. Dodáva rozum, odvahu a múdrosť. 

Krištáľ je univerzálny kryštál, ktorý energiu uvoľňuje, zosilňuje, reguluje a uvádza ju do absolútnej harmónie. Povzbudzuje psychiku a samostatnosť. Krištáľ nás ochraňuje pred všetkým zlým a negatívnym. Pomáha sebazdokonaleniu.







    Potrebujeme: 

  • 50 cm voskovaná šnúrka,
  • 90 cm voskovaná šnúrka (podľa potreby),
  • 2 ks krištáľ,
  • 2 ks korál,
  • 2 ks koraliky Black Diamond 20,
  • stužka, 
  • nilonový vlasec,
  • lepiaca páska,
  • nožnice.

    Postup:

  1. Najskôr si odstrihneme šnúrku o dĺžke cca 50cm, na ktorú navlečieme korálky a následne prilepíme na stôl z oboch strán, aby sa nám lepšie pracovalo.
  2.  Ďalej si odstrihneme šnúrku dlhú cca 90cm a začíname robiť uzly približne 15cm od začiatku šnúrky.
  3. Ľavú časť šnúrky prevlečieme ponad základnú šnúrku pravú časť šnúrky prevlečieme ponad ľavú časť šnúrky.
  4. Pravú časť šnúrky prevlečieme popod základnú a následne ponad ľavú časť šnúrky. Tak nám vznikne potrebný uzol, ktorý dobre zatiahneme.
    Tento uzol zopakujeme 6 krát, podľa potreby, ale vždy v obrátenom poradí. Ďalší uzol bude robený z prava do ľava.
  5. Pomedzi uzly ukladáme korálky.
  6. Po dokončení posledného uzlu prebytočné šnúrky odstrihneme a zalepíme lepidlom (prípadne necháme obhorieť zapaľovačom) aby sa nerozchádzali.
  7. Takto urobený náramok prišijeme na stužku alebo pokračujeme spojením oboch koncov uzlami podľa vyššie uvedeného postupu.

    

  Šujtášové náušnice

   Využitie Swarovski kameňov a strieborných komponentov som si nechala na záver môjho testovania a použila som ich v šujtášových náušniciach 🙂
Swarovski kameň sa mi nepodarilo odfotiť v jeho plnej paráde, ale v skutočnosti je nádherný . 


    Použila som:

  • strieborné náušnicové háčiky č. 26,
  • Swarovski č. 3912,
  • Preciosa Thorn č. 8,
  • Toho Triangle č. 354.

    Šujtášky som mala doma z miestnej galantérie.


Srdečne ďakujem www.modrykonik.sk a www.koralky.sk za možnosť spolupracovať a realizovať svoje nápady. Bolo mi cťou 🙂


#test_koralky

Kreatívna stránka www.koralky.sk a ja

Vrámci mojej výhry, ktorou bolo testovanie korálok z internetovej stránky http://www.koralky.sk, som získala nákup bižutérnych komponentov a korálok v hodnote 50 EUR. Mojou úlohou bolo vytvoriť dva náramky, náhrdelník, náušničky a sponu do vláskov.


Objednanie bolo jednoduché, keďže som presne vedela, čo hľadám a vďaka prehľadnému usporiadaniu a vyhľadávaniu som to rýchlo našla. Graficky atraktívna stránka má dobrý filter a vyhľadávač.


Stránka je rozdelená na sekciu E-shopu a Návodov.



E-shop je rozdelený do niekoľkých hlavných kategórií:

  1. Sklenené koráliky a elementy
  2. Koráliky a doplnky z ostatných materiálov
  3. Bižutérne komponenty
  4. Bižutérne navliekacie materiály
  5. Bižutérne potreby a literatúra
  6. Korálikové stavebnice a darčekové sety
  7. Polymérové hmoty a pomôcky


Každá z hlavných kategórií je rozčlenená do jednotlivých podkategórií. Stránka, graficky zaujímavá a prehľadná, ponúka bohatý sortiment korálok a komponentov na jednom mieste, po doručení boli všetky výrobky prehľadne označené. Zaujme a poteší aj zľava na prvý nákup, vernostný program a darček k nákupu.


Ak vás zaujímajú nové informácie o produktoch či akciách, môžete využiť aktiváciu korálikového spravodaja zadaním vašej e-mailovej adresy.


Atraktívnym oživením stránky je galéria, v ktorej je možné taktiež použiť filter a vyhľadávanie podľa typu šperku, techniky, materiálu, témy návodu, náročnosti či autora.


Na stránke taktiež nájdete odkaz na Facebook, Pinterest či Instagram. Taktiež funguje koráliková pohotovosť, telefónne číslo, na ktorom vám kedykoľvek v prípade potreby poradia.


Stránka garantuje, že nákup vždy doručia kompletný a všetko, čo ponúkajú, majú na sklade. Pozitívom sú aj výhodené balenia, ak potrebuje väčšie množstvá komponentov či korálok. Príjemnou službou je aj možnosť doobjednania, pokiaľ ešte balíček nebol odoslaný, či výmena alebo vrátenie nevyhovujúceho tovaru.



S objednanými bižutérnymi komponentami i korálkami som bola spokojná, a podľa zadania som rada vyrobila náušničky, náramky, sponu do vláskov i náhrdelník.


Bižutéria, ktorú som vyrobila, je kombináciou jednoduchého, ale elegantného štýlu. Mojím cieľom bolo osloviť aj tých, ktorí nemajú s hand-made bižutériou veľa skúseností a chceli by si vyrobiť vlastný set náušničiek, náramku a prívesku na krk, a ukázať, že je to zrealizovateľné pohodlným nákupom všetkých komponentov z jednej internetovej stránky.


Okrem korálok a zopár bižutérnych komponentov budete na prácu s drôtikom  potrebovať aj bižutérne ketlovacie kliešte štípacie a bižutérne ketlovacie kliešte kombinované, ktoré pod týmito názvami nájdete aj na stránke http://www.koralky.sk.


Výsledky môjho testovania, bližší popis mojich výtvorov či zoznam použitých materiálov nájdete na mojom blogu

https://www.modrykonik.sk/blog/myryjam/.


Vyrobila som pre vás:

  1. Srdiečkový setík (náušničky, spona do vláskov, prívesok na obruči alebo na retiazke).
  2. Slzičkový setík (náušničky a náramok)
  3. Swarovski perleťový setík (náušničky a prívesok na obruči)
  4. Swarovski srdiečkové náušničky
  5. Rokajlový farebný náramok

Rada pracujem s nerezovým drôtikom, keďže je nehrdzavejúci, krásne lesklý a má hypoalergénne vlastnosti, ktoré uprednostnia hlavne alergici, a preto som uprednostnila práve takýto drôt. Nehrdzavejúci drôt je mäkký, tvárny a vhodný na bižutérne, modelárske a drôtovacie techniky.


Z korálok som vyskúšala viacfarebý mix japonských sklenených rokajlových korálok Miyuki, ktoré sa považujú za jedny z najkvalitnejších korálok. Použila som bižutérne komponenty predovšetkým z chirurgickej ocele, keďže je veľmi obľúbená pre svoju stálofarebnosť, a predovšetkým pre svoje hypoalergénne vlastnosti. Okrem komponentov z chirurgickej ocele som použila aj kvalitné strieborné komponenty.


Z rokajlových korálok som vyrobila srdiečkový setík náušníc, prívesku na obruči či retiazke a spony do vláskov,



ako aj farebný náramok.



Slzičkový setík náušníc a náramku vznikol taktiež z japonských Miyuki farebných korálok v pastelových farbách.



Z nádherných Swarovski korálok som si na výrobu perleťového setu náušníc a prívesku na obruči vybrala korálky v broskyňovom farebnom odtieni, ktoré sú na povrchu krásne lesklé a hladké, a sú dokonalou imitáciou pravých perál.



Veľmi nežným dojmom na mňa zapôsobili aj brúsené Swarovski korálky v ružovom farebnom prevedení, z ktorých som vyrobila samostatné srdiečkové náušničky.


Ďakujem za možnosť testovania stránky http://www.koralky.sk a dúfam, že sa vás moja bižutéria oslovila. A ak sa odhodláte k výrobe vlastných náušničiek či náramku, moja radosť z úspešného testovania, bude úprimná a opodstatnená.


Prajem aj vám veľa kreatívnych nápadov, ktoré vás povedú k uskutočneniu vašich bižutérnych snov.


Samozrejme, v prípade otázok či pripomienok, mi môžete napísať.


Mirka


#test_koralky

Testovanie s www.koralky.sk

Začnem tým, že som vďačná za túto možnosť a skúsenosť so stránkou www.koralky.sk



V rámci tohto testovania som získala 50€ kupón na nákup materiálu pre určené výrobky. Mojou úlohou bolo vyrobiť sponu do vlasov, náušnice, dva náramky a náhrdelník.


Minimálne jeden výrobok mal obsahovať:

- minerálne kamene, vybrala som si ruženín 

- TierraCast korálky

- strieborné komponenty

- Swarovski korálky 

- Beadalon elastomer


 S rýchlosťou realizácie objednávky a s objednaným materiálom som bola spokojná.



Prvé, čo som vyrobila, bola spona do vlasov. Popis a zoznam použitého materiálu nájdete na uvedenom linku:


https://www.modrykonik.sk/blog/emda88/article/test-koralky-spona-do-vlasov-2kws5f



Druhé som vyrábala náušničky, ktoré sú zo srdiečka Swarovski a strieborného háčika. Popis a detailnejší zoznam použitého materiálu nájdete na uvedenom linku:


https://www.modrykonik.sk/blog/emda88/article/nausnicky-p1p0ar/



Ako ďaľšie výrobky boli náramky, jeden s TieraCast korálikmi a príveskom,

druhý s minerálnym kameňom.



(https://www.modrykonik.sk/blog/emda88/article/naramok-s-tierracast-om0utj/ )

   


(https://www.modrykonik.sk/blog/emda88/article/naramok-2psw4c/ )


A posledný výrobok - náhrdelník bol pre mňa najzložitejší nakoľko som si vybrala štýl výroby, pre mňa doteraz nevyskúšaný.  Viac o náhrdelníku sa dočítate v uvedenom linku:


https://www.modrykonik.sk/blog/emda88/article/nahrdelnik-t7n3ec/



Keď toto testovanie zhrniem, tak mám z neho veľmi pozitívne pocity. Vďaka určenému materiálu som mala možnosť spoznať pre mňa nové komponenty na výrobu bižutérie. 

A na stránke som objavila veľa inšpiratívnych nápadov.


Ak sa odhodláte k výrobe bižutérie, hľadáte inšpiráciu a návody určite navštívte uvedenú stránku https://www.koralky.sk/navody




Želám veľa kreatívnych nápadov 🙂 


#test_koralky

Moja korálkománia a testovanie...

V prvom rade sa chcem poďakovať zato, že ste ma vybrali na testovanie so stránkou https://www.koralky.sk.



Dostala som správu presne na moje narodeniny ako darček. 🙂


Získala som kupón v hodnote 50 eur na nákup materiálu, z ktorého som mala vyrobiť náušnice, náhrdelník, dva náramky a sponu do vlasov.


Kedže sa výrobe šperkov venujem už dlhší čas, najmä šujtášu, chcela som teraz spraviť niečo iné.


Na stránke www.koralky.sk som už nakupovala, takže som vedela rýchlo vyhľadať materiál, ktorý som potrebovala. Objednanie bolo jednoduché, stránka má prehľadné usporiadanie a dobrý filter na vyhľadávanie. Je to stránka so širokým výberom materiálu, čo iné stránky nemajú. 


Nájdete na nej aj krásne návody na výrobu šperkov, tiež som podľa jedného robila náramok. Ako bonus som získala zľavu na ďalší nákup v hodnote 2 eura, ktorý som samozrejme už využila.


Ako prvé som robila francúzsku sponu zo swarovski korálikmi.




Materiál som použila: 

  1. čierne voskové perly 6 mm- 25 ks
  2. spona 7 cm
  3. beadalon lanko 0,38mm 
  4. matubo roud 8/0 - 18 ks
  5. toho round 11/0 - 8ks
  6. swarovski brúsené korálky 4 mm - 24ks
  7. zatláčaciu koncovku  

Návod - video


https://www.youtube.com/watch?v=bGooNZ0o5PU



Druhý výrobok bol náramok z korálikov superduo. 



Materiál

  1. koráliky superduo olivové a čierne
  2. Miyuki korálky 8/0 bronz
  3. Miyuki korálky 11/0
  4. niť nymo olivová 0,3 mm
  5. dve korálikové ihly
  6. magnetické zapínanie  

Návod- video


https://www.youtube.com/watch?v=pf9vC7g1gcI



Tretí som robila náramok s prírodných polodrahokamov.



Materiál: 

  1. amazonit 8 mm - 20 kusov
  2. beadalon elastomer 0,5 mm - 1 m
  3.  ovová korálka3 mm - 3ks
  4. korálka 5 mm - 3ks
  5. prívesok a korálka vážka od firmy TierraCast, vyrobené z cínu, majú bezniklovú a bezolovnatú povrchovú úpravu

Návod je z tejto stránky, len si nezabudnite objednať korálku 5mm- 3ks,  je to tam zle napísané. https://www.koralky.sk/navody/naramek-z-malachitu-a-avanturinu


Štvrtý a piaty výrobok je sada náušnice a náhrdelník.



Materiál:

  1. 3ks swarovski kamienky 14 mm,
  2. 3 swarovski kvapky
  3. naušnicové zapínanie striebro 925
  4. nymo niť biela
  5.  ihla na koraliky
  6. koráliky miyuki strieborné 11/0
  7. miyuki biele 15/0
  8. brúsené zelené koráliky 3 mm 59 kusov
  9. šlupňa striebro 925
  10. retiazka 50 cm striebro 925

Návod- video


https://www.youtube.com/watch?v=m7oqEBAxhEI


Dúfam, že tento článok osloví nejednu žienku, mamičku, aby si vyskúšala vyrobiť svoj vlastný šperk.


Prajem veľa úspechov v tvorení.


Fany

#test_koralky


Relax menom Korálky

    Nikdy som nemala to šťastie byť vybratá do testovania nejakého produktu a následného napísania recenzie. Preto, keď mi prišila správa, že som bola vybratá na testovanie materiálov zo stránky www.koralky.sk, som sa veľmi potešila. Túto stránku dôverne poznám lebo už nejaký čas objednávam materiál pre moje "relaxovanie" z tejto stránky. V správe som mala inštrukcie, čo je potrebné otestovať. Po prečítaní správy som začala uvažovať nad tým, čo vlastne vyrobím a aký materiál mám objednať. Stále sa snažím mať doma zásoby materiálu na našu tvorbu pretože netvorím len ja, ale aj moja 12 ročná dcéra Leah. Ako každá matka na materskej dovolenke sa snaží uchmatnúť a využiť nejaký voľný čas pre seba, aj ja mám svoj "relax". Mňa baví kreatívne tvorenie.

Bol večer v deň príchodu radostnej správy. Moja povinnosť - urobiť objednávku za 50€. Hmm.... "čo objednám?" Pýtam sa sama seba, lebo ako naschvál moja tvorivosť vo mne po náročnom dni asi spí. Nemám ani len malú predstavu, čo budem vyrábať a nie to ešte objednávať. No nič...veď musím niečím začať. Otvorila som si stránku a ako vždy v mobilnej verzii.

    Stránka je veľmi prehľadná a pamätá si najčastejšie prezerane veci. Je to super vec, lebo ak chcem na rýchlo niečo konkrétne, iba pár klikov a mám to v košíku. Mobilná verzia perfektne spolupracuje a je vždy bezchybná, kde u niektorých stránok je problém s rozhodením a neprehľadnosťou. Výborne funguje aj vyhľadávač, ktorý krásne nájde čokoľvek, ak si neviete poradiť cez bežné vyhľadávanie.

    Aby som to mala ľahšie, vyberala som si materiál podľa zadania zo správy a potom to, čo som si myslela, že sa mi pri tvorení hodí. Prvé som si hodila do košíka strieborné komponenty z pravého striebra. Musím spomenúť, že už nejaký čas vyrábam šperky iba z tohto materiálu, lebo viem, že je to 100% striebro a nie nejaká postriebrená bižutéria. Viem, že náušnice vyrobené zo strieborných komponentov z tejto stránky budú pre mňa a moje okolie zdravotne nezávadné.

    V košíku už mám náušnicové háčiky a spojovacie krúžky. Idem na ďalšiu položku, ktorou je elastomer beadalon. Vložila som ho do košíka. A takto som pokračovala kým som nemala všetko, čo bolo potrebné otestovať. Stále som ani len netušila, čo budem vyrábať. Tak som hádzala a mazala z košíka veci, čo som si myslela, že hádam z toho niečo vyčarujem. Limit v košíku prešvihnutý a ja spokojná, že tam niečo je. Objednávku som dokončila a odoslala. Pozdvihujem vernostný program obchodu. Za každý nákup sa Vám pripisujú vernostné body, za ktoré neskôr dostanete koráliky. Ďalšou výhodou obchodu je, že po prihlásení sa môžete mať v košíku čokoľvek vložené do vtedy, kým to neobjednáte. Nestane sa tak, že prídete o čas strávený vkladaním do košíka. Nie vždy máme toľko času, aby sme mohli pomaly a rozvážne vyberať a aj objednať tovar. Na druhý deň mi prišla správa, že moja objednávka je na ceste ku mne. "To je rýchlosť." Ďalší deň čakám na kuriéra, aby mi doručil "zázračný balíček". Kuriér dorazil, mladšie dieťa spalo a ja s úsmevom na tvári, že si môžem v kľude popozerať, čo som si vlastne objednala. Prvé, čo ma úžasne prekvapilo a mala som to prvý krát boli sklenené kabošony. Boli tak prekrásne a v top kvalite, že už som mala v hlave nápad, čo s nimi. Swarovského prívesky, koráliky z minerálov, TierraCast koráliky ... a všetko, čo prišlo, bolo krásne uložené extra v sáčkoch s označením, čo to je a aj počtom kusov. Nestane sa, že máte vec a netušíte, čo to je. Všetko som si pekne poukladala na dcérin stôl. Chúďa, nemala si kde zložiť veci, keď prišla zo školy. Malé dieťa stále spí a ja musím vyskúšať aspoň niečo. Rozhodla som sa vyrobiť náramok z minerálov. Použila som elastomer beadalon, zlatý živec, koráliky Toho round vo viacerých farbách a TierraCast koráliky. Stihla som navliecť iba pár korálok a už bol krpec hore. "Nevadí...veď dokončím neskôr." V duchu si hovorím. Koniec relaxu a nastupuje realita. Dieťa dnes somnou nespolupracuje a ja tak veľmi chcem tvoriť. Náramok som dokončila až večer. O chvíľu k nemu pribudol ďalší s použitím korálikov z opalitu.

    Použitý materiál hodnotím veľmi kladne. Koráliky vysokej kvality. Čo ma prekvapilo bol elastomer beadalon. Mala som veľa druhov elastomerov a stále sa mi uzlíky povolili a náramok sa rozpadol. Pri tomto elastomere som, tak silno zatiahla uzol, že sa už nepovoľuje a krásne drží bez rizika. Je veľmi pružný a pevný. Nájdete ho v rôznych hrúbkach podľa potreby.

    Ďalší deň sa mi nepodarilo nič konkrétne urobiť. Zvládla som, ale vymyslieť ďalší šperk. Bol to náhrdelník s veľkým príveskom s prekrásnymi kabošonmi. Už dávnejšie som chcela vyskúšať lepený šperk na nekovovom podklade. Zvolila som si semiš v bielej farbe. Dominantou boli kabošony volcano v dvoch veľkostiach. Jeden veľký v strede a pod ním tri menšie. Všetko som si poukladala na semiš. Vzala som si dvojzložkové lepidlo pattex repair a pomaly som lepila kamienok po kamienku. Chcem pozdvihnúť toto lepidlo, lebo lepidlo je pri lepení akrylových a sklenených šperkov s povrchovou úpravou veľmi dôležité. Nesmie zmatniť korálik a ani mu naleptať farebnú úpravu, prípadne vytvoriť koženkový efekt, ktorý pri práci s klasickým sekundovým lepidlom vznikne takmer vždy. Trvalo mi dlho nájsť to správne lepidlo. Dá sa s ním lepiť akýkoľvek materiál na akýkoľvek podklad, bez poškodenia vzhľadu alebo vytvorenia škaredého filmu na výrobku. Pri výrobe tohto šperku mi chýbali v obchode farebné nalepovacie kamienky daného tvaru a farby ako aj štrasová retiazka. Obchod však ponúka veľké množstvo iného materiálu, ktorý sa dá použiť miesto chýbajúceho. Napreduje veľmi rýchlo, preto si myslím, že o pár týždňov bude ponúkať aj tento chýbajúci sortiment. Po nalepení a vysušení šperku som ho celý obstrihala do požadovaného tvaru. Semiš sa dal krásne ostrihať nožnicami. Navliekla som ho na náhrdelníkovú obruč. Prívesok je s použitím semišu hladký, príjemný na dotyk a pre alergikov na kov aj nedráždivý.

    Na rad prišiel ďalší výrobok. Sponka do vlasov. Tá bola pre mňa asi najväčšia výzva. Už pár krát som skúšala vyrobiť šitý šperk, ale vždy to skončilo nedokončené. Tento krát som, ale musela svoje mini šité dielko dokončiť. Zo stránky www.koralky.sk som testovala základ na sponu, semiš biely, červené koráliky siam ruby ab, amos par puca opaque white a nechýbalo ani dvojzložkové lepidlo a vlasec na navliekanie korálok. Vyrobenie sponky mi trvalo tri dni. Vôbec to nešlo podľa mojich predstáv. Koráliky mi vypadávali a nedalo sa mi to dobre obšiť. Na druhý pokus som si zvolila jednoduchý vzor a konečne sponku dokončila. Základ na sponu je veľmi kvalitný a pevný. Použité koráliky sa dajú naaranžovať akokoľvek. Poučenie pre mňa...na šité korálkové šperky to chce viac času a pevné nervy, čo ja momentálne nemám. Ak nebudete mať inšpiráciu na výrobu šitých šperkov, stránka obchodu poskytuje množstvo postupov pre výrobu nádherných šperkov.

    Posledné z testovania boli náušnice. Nechcela som vyrobiť moje klasické lepené kamienkové náušnice. Chcela som niečo iné. Mala som kúsok zvyšného semišu a ešte nezakomponované Swarovského prívesky. Ako som sa hrala so semišom, prišiel nápad. Použila som semiš, strieborné spájacie krúžky, strieborné filigránové koráliky, okrasné náušnicové háčiky, pár nalepovacích kamienkov a samozrejme aj Swarovského prívesky. Najprv som si vystrihla semišové štvorce. Potom som ich rovnomerne nariasila. Prešila som nariasenie vlascom a na konce som navliekla strieborné filigránové koráliky. Odstrihla som zvyšok semišu a nalepila maličké kamienky. Pootvorila som väčší strieborný krúžok a prevliekla cez stredné nariasenie semišu v mieste, kde je prevlečený vlasec. Na veľký krúžok som navliekla tri menšie krúžky s nasadeným príveskom. Na koniec som navliekla strieborný okrasný náušnicový háčik a náušnice sú hotové.

    Toto testovacie obdobie mi dalo prehľad ohľadne používania nových materiálov. Nepoznala som čaro už môjho obľúbeného semišu, netušila som, že existuje elastomer, ktorý drží uzol a nepoznala som ani krásne sklenené kabošony.


    Takže, ak ste aspoň trošku kreatívne alebo chcete vyskúšať niečo vytvoriť, tak obchodík www.korálky.sk je pre Vás ten naj. Ďakujem za možnosť testovania a relaxovania pri tak úžasnom materiáli. Môj košík už zasa obsahuje nové vecičky z obchodíku, ktoré chcem otestovať. Prajem krásne relaxovanie. Liv  

#test_koralky


Náramok z minerálov




Ahojte, dnes vám napíšem návod na výrobu náramku z minerálov. Výroba je veľmi jednoduchá. Všetok materiál je nakúpený z e-shopu www.koralky.sk


Použila som:


  • Na navliekanie - Beadalon elastomer 0,8mm
  • Korálky z minerálov a polodrahokamov - modrý čipkový achát 8mm (2ks),láva 8mm (16ks),strieborný hematit 4 mm(2ks)
  • Ozdoba - starostrieborná TierraCast korálka (ako veľmi silná alergička na nikel oceňujem že korálky aj prívesky od TierraCasst sú vyrobené z cínu a neobsahuje nikel, olovo ani kadmium)
  • Nožnice



Počet korálok určujete podľa obvodu zápästia. Na výrobu môžete použiť aj iné veľkosti korálok, ale potom si treba prerátať dĺžku náramku.


Postup:

Na elastomer som navliekla korálky. 


Na konci som urobila 2x uzlík na ktorý som dala malú kvapku sekundového lepidla aby sa náramok nerozpadol. (Namiesto lepidla sa dá použiť aj priesvitný lak na nechty.)

Po zaschnutí lepidla zvyšok elastomeru pri uzlíku odstrihneme.


A takto vyzerá hotový náramok. Naozaj krásny a hotový za pár minút.


#test_koralky

Keď koráliky (o)vládnu...

Myslím, že každá žena má na niečo “úchylku”... Či už ide o pekné šaty, kabelky alebo topánky 🙂. A aj keď som aj ja zaťažená na pekné veci, ak by som si mala vybrať, kde minúť našetrené peniaze, bol by to s najväčšou pravdepodobnosťou kreatívny materiál.


Nuž darmo, sme trošku straky, pútajú nás trblietavé, lesklé a farebné vecičky 😉.  Pri mojich potulkách kreatívnymi činnosťami som poprezerala a vygooglila už množstvo eshopov... Na celej čiare u mňa vyhráva eshop www.koralky.sk. 




Najväčším plusom je ozaj ozaj ozaj (fakt naozaj) veľké množstvo materiálu na výber (na jednom mieste nakúpite všetko, čo k tvoreniu s korálikmi potrebujete). Niekedy si len tak blúdim a prezerám, čo nové pribudlo 🙂. Tie farby, tvary, druhy... Áno, dokážem tam stráviť hodiny len prezeraním tovaru (teraz na materskej je to pre mňa skôr luxus 😀..). Pokiaľ ale hľadáte niečo konkrétne, tak využite lupu a prepracovaný filter.



Okamžite nájdete čo treba. Po poctivom nakupovaní (najlepšie viackrát) sa vám minuté eurá vrátia a to v podobe vernostných bodov, ktoré je možné využiť pri ďalšom nákupe.

 


Aby nebolo všetko také ružové, môže sa stať, že nejaký korálik, kabošon... čokoľvek nespĺňa všetky kvalitatívne kritéria. V tom prípade neváhajte, určite upovedomte eshop www.koralky.sk a dohodnite sa na náprave 🙂. Pracovníci sú veľmi ochotní, milí a vždy k dispozícii.


Ak ste nerozhodné, možno poteší malý bonus pre prvých zákazníkov ❤️


Za spomenutie tiež stojí, že na e-shope nájdete aj sekciu “Návody” a keď ju zbadáte... Budete si chcieť zhotoviť všetko!!! 😀



Čo sa zadania pre mňa ako testerky týkalo, mala som zhotoviť dva náramky, náušnice, náhrdelník a sponu. V prvom momente panika stres, čo vytvorím, čo objednať, bude mi to stačiť? 🙂 No v druhom momente veľká radosť, že trochu naruším môj domáci stereotyp.


Tak som sa do toho pustila.



Išla som na to zľahka. Prvý náramok bol navliekaný. 


Použila som:

- Beadalon Elastomer

- koráliky PUCA

- 3 mm brúsené koráliky 

- ozdobné koráliky Tierra Cast (zajko a srdiečka)


Druhý náramok mal obsahovať drahé kamene 🙂 Tak som si vybrala a vzniklo toto.


Tentoraz som zapojila aj šujtašky, moje obľúbené 🙂. A krásny farebný Karneol, ktorý by mal dodávať energiu a bojovať proti depresii.


Použila som nasledovné:

- Karneol

- TOHO round 11/0

- strieborné americké zapínanie

- strieborné spojovacie krúžky

- niť NYMO 0,05 biela


Tretí a štvrtý výrobok som robila akosi súčasne 😀 nedarilo sa mi podľa predstáv, no ale po poriadku 🙂. Chcela som vyrobiť mentolovo-sivý náhrdelník eghm...


... a je z neho náhrdelník iba sivý, a ešte aj tmavý 😀, ale páči sa mi aj takto 😉. Hematitový kabošon je sklenený s priemerom 2 cm, odráža váš odraz ako zrkadlo. Základ okolo krku tvorí obruč, ktorú som obtočila šujtaškou. Konce sú zaistené lepidlom.


Použila som nasledovné koráliky:

- sklenený kabošon Hematit 2cm

- brúsené koráliky 6mm a 3mm

- TOHO Exclusive 12/0


Štvtý zverejnený výrobok ma potrápil 🙂. Chcela som skúsiť techniku vyšívania korálikmi... No haha! Je to ozaj ťažké... Ani výsledok ma extra nepotešil, ale snaha bola! A to niekoľkodňová...



Použila som:

- filc na vyšívanie čierny

- TOHO Round 11/0

- TOHO Exclusive 11/0

- flitre

- niť NYMO 0,05 čiernu

- ihly na korálkovanie

Postup je jednoduchý. Všetko, čo si zmyslíte, všívate do základu a snažíte sa, aby to nejak vyzeralo 😀.


Posledná vytvorená vecička, náušnice. Opäť niečo môjmu srdcu blízke. V hlavnej úlohe Swarovski Elements.


- Swarovski Square 12mm Crystal Paradise Shine

- Swarovski prívesok 13x6,5mm Crystal Paradise Shine

- brúsené koráliky 6mm a 3mm

- TOHO Exclusive 11/0

- strieborný náušnicový háčik 


Hádam týmto článkom nakopnem a inšpirujem aspoň jednu jedinú mamičku k tomu, aby trebárs aj takto využila svoj voľný čas a potešila výrobkami seba alebo ženy svojmu srdcu blízke. 


Neviem ako vy, ale ja si už chystám ďalšiu objednávku. 😉


#test_koralky

Kreatívne testovanie

  


Začiatkom tohto mesiaca, spolu s niekoľkými mamičkami som dostala možnosť aj ja zapojiť sa do testovania stránky www.koralky.sk. Toto testovanie bolo trochu iné ako ostatné testovania na MK – nešlo len o vyskúšanie produktov v rámci každodenného života, ale o aktívnu a kreatívnu prácu mamičiek, čo pre mnohých z nás znamenalo menej spánku/prebdelé noci a niekedy aj menej času pre našu rodinu a pre seba. Ale podľa mňa stálo to za to. Počas dvoch týždňov testovania som skoro každý deň mala možnosť stretnúť sa s krásnymi výtvormi šikovných mamičiek, ktoré okrem toho, že sú hotovou pastvou pre oči, určite ma budú inšpirovať vyskúšať si nové techniky a materiály v blízkej budúcnosti.

    

        ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞     


Testovanie spočívalo v tom, že každý z nás mal vytvoriť dva náramky, jeden náhrdelník, jednu sponu do vlasov a jeden pár náušníc z materiálov,  ktoré sme si zaobstarali prostredníctvom stránky www.koralky.sk, použitím kupónu na nákup v hodnote 50€. Na samotné tvorenie sme dostali dva týždne a mali sme použiť aj vopred dané materiály: minimálne jeden náš výrobok mal obsahovať minerálne kamene, TierraCast korálky, strieborné komponenty, Swarovski komponenty a elastomer Beadalon.


        ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    


Výrobe špekov sa venujem od detstva, vyskúšala som už viac techník – napr. drôtikovanie, cínovanie, háčkovanie – ale posledné tri roky vyrábam šperky výlučne so sutaškovou techniou. Prvou otázkou pri plánovaní nákupu a následného tvorenia bolo, či mám teraz vyskúšať nové techniky a takto otestovať možno širšiu škálu výrobkov, alebo vytvoriť len sutaškové šperky. Táto druhá variácia vyhrala z dôvodu, že takto som mohla testovať naozaj to, o čom by som mohla v súčasnosti alebo v blízkej budúcnosti mať záujem a testovanie bolo takto naozaj osobné a relevantné.



            ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞     


Musím sa priznať, že o stránke www.koralky.sk som počula poprvýkrát keď som zbadala výzvu na testovanie. A síce vtedy som sa ešte nerozhodla zapojiť sa do „súťaže“, stránku som hneď navštívila. Bola som naozaj zvedavá čo mi táto stránka môže ponúknuť. Kreatívne potreby som doteraz objednávala zo zahraničia alebo som ich kupovala v galantérii a v kreatínvych obchodoch v našom meste. Táto stránka ma milo prekvapila už na prvý pohľad svojim dizajnom, jednoduchým ovládaním a po niekoľkých minútach už aj s množstvom a variáciou materiálov. Najväčšiu radosť som mala, keď som v ponuke zbadala aj sutašky vo všetkých farbách dúhy (a ešte viac). A síce odvtedy mám už dva objednávky za sebou, stále objavím nové a nové materiály, z ktorých čerpám inšpiráciu do ďalšej tvorby.


Na jednej strane teda bohatý výber, na druhej aj niekoľko nedostatkov čo sa týka mojich potrieb pri tvorení sutaškových šperkov. Chýbajú mi napríklad minerálne kabošony, filcové/plstené podklady na šitý šperk alebo monofilová niť. Neznamená to však,  že by to bol na úkor môjho testovania, lebo stránka poskytne kopu alternatív a takto som bola nútená použiť aj niečo nové a mohla som experimentovať s komponentmi, ktoré by som sama od seba možno nikdy nekúpila a nevyskúšala.



            ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞     


Jendotlivé moje výtvory, ich podrobnejšie fotky a postupy/návody nájdete v mojom blogu, aj pod hashtagom #test_koralky, teraz by som pridala už len recenziu použitých komponentov.

    

            ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    


Začala by som so sutaškou, základným materiálom mojej tvorby. Zo sutašiek som mala doma už viac typov – širšie a užšie, matné a lesklé, pevné aj mäkšie. Mne sa najlepšie pracuje s pevnejšou, matnou variantou a trochu som sa bála pri objednaní, lebo sutašky na tejto stránke sa mi zadli byť lesklé. Kvôli tomu som ani neobjednala obrovské množstvo, ani veľa farieb, čo sa mi vypomstilo hneď pri šití prvého šperku. So sutaškou sa pracovalo perfektne, len som prišla na to, že tie 5 metre bledomodrej sutašky mi nebudú stačiť na náhrdelník. To ma viedlo k druhej objednávke (už na vlasnté náklady), čo potom zmenilo aj niekoľko z mojich pôvodných plánov...


            ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞       


Kým som čakala na druhú várku materiálov, pustila som sa do šitia náušníc. Z povinných komponentov pri tomto zadaní som sa rozhodla použiť Swarovski perly a kryštály. So Swarovskim som pracovala po prvýkrát a hneď ma očarila farba a priesvitnosť kryštálov, čo som chcela za každú cenu zachovať – aj kvôli tomu som sa rozhodla ich použiť na prípravu náušníc a vymyslela som aj (aspoň pre mňa) novú fintu na vsadenie kryštálu do sutašky bez toho, aby som ho mala nalepiť na kus filcu.


        ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞        



Medzitým dorazil aj druhý balíček materiálov – konečne som mohla dokončiť aj náhrdelník. K výrobe náhrdelníka som vybrala možno trochu nezvyčajnú kombináciu farieb – krvavo červené koraly som kombinovala so sutašku vo farbe aqua (čo bohužiaľ v skutočnosti mal trochu inú farbu ako na obrázku, ale to je už riziko online nakupovania.) Objednala som k nim aj štvormilimetrové drevené korálky a ešte menšie korálky Preciosa, napokon som použila len tie posledné popri 8 milimetrových koralov. (Na tento náhrdelník som pôvodne chcela použiť len minerály, bohužiaľ koral som nenašla ani v štvormilimetrovom ani v menšom prevedení, a iným typom minerálu som to nechcela kombinovať.)


        ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞     


Prvé dve zadania boli za mnou a použila som už tri z povinných komponentov (Swarovski, minerály a striebro), keďže pri výrobe náušníc som použila aj strieborné háčiky a spájacie krúžky – na výzor kvalitné, ozajstnú kvalitu ukáže len čas a nosenie...


        ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞        



Ostali mi dva povinné materiály – elastomer a TierraCast korálky -, ktoré som sa rozhodla použiť pri výrobe náramkov. S elastomerom som doteraz nepracovala, tak som ho objednala viac-menej naslepo a rozhodla som sa vyskúšať ho s hrúbkou 0,8 mm. Keď som ho už držala v ruke zdalo sa mi byť príliš hrubou, tak v druhej objednávke ku mňa putoval aj elastomer s hrúbkou 0,5 mm čo som už vedela pužiť na navliekanie jednotlivých častí prvého náramku. Stredobodom každej časti sú výrazne žlté stláčané korálky a mala som tu možnosť vyskúšať aj MATUBO a TOHO korálky.

    

        ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞       


   

Do druhého náramku som zakomponovala TierraCast korálky, strieborný hematit a aj TierraCast gombík s motívom stromu života - bola to láska na prvý pohľad a keďže v skutočnosti je ešte krajší ako na obrázku, aj druhá moja objednávka ho musela obsahovať 🙂


        ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞        



Pred šitím posledného šperku som už mala všetky povinné komponenty aspoň raz použité, takže toto zadanie – spona do vlasov -, bolo už len čerešničkou na torte. Použila som môj obľúbený TierraCast gombík a PUCA korálky, ktoré som objednala kvôľi ich tvaru – už dlho som hladala korálky v tvare kvapky, ktorých by som mohla použiť na imitáciu listov a teraz som ich našla. Najväčšou výhodou týchto korálikov je, že majú dva diery na navliekanie, ktorých môžem použiť aj pri šití a takto sa pevne držia medzi prámikmy, netreba ich následne lepiť aby ostali na mieste.


        ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞    ∞     


Dokončením spony do vlasov sa moje testovanie skončilo, ostala mi už len úloha napísať tento článok o mojich skúsenostiach. Dúfam, že aspoň niekto to prečíta a dostane chuť na tvorenie – a keď už tak, stránku www.koralky.sk môžem len odporúčať každej kreatívnej mamičke 🙂