Nutrilon, spýtajte sa!

nutrilon_lucia
Moderátor
5. nov 2018

Hoci deti považujeme za krehké, v skutočnosti sú schopné úžasných vecí. Veríme, že každá skúsenosť v ich živote pomáha budovať odolnosť. Aby sme deťom dali silu objavovať svet prinášame na trh novú generáciu následných a batoľacích mliek Nutrilon. Prečítajte si viac o novej generácii mliek Nutrilon: www.nutriklub.sk/nova-generacia-mliek

Dojčenie je najprirodzenejší spôsob výživy dojčiat. Dojčenská výživa by mala byt používaná na odporúčanie lekára. Spôsob použitia a ďalšie informácie na obaloch a www.nutriklub.sk. Potravina na osobitné výživové účely.

evalin88
5. nov 2018

Dobry deň. Synčekovi (7 mesiacov) diagnostikovali atopicky ekzem. Mame skusenosť s nutrilonom HA aj s novým na imunitu. Oba znášal dobre. Trošku ešte kojím ale malinko. Snažim sa odsavať a odstriekavať. Otázka: je pre dieťa s atopickým ekzemom lepšie HA mlieko ??? Alebo klasické ?? Alergén zistený zatial nemáme. Ďakujem

kathy93
5. nov 2018

Zdravím. Moja dcérka je takmer od narodenia na Nutrilone. Prvý krát ho bol kúpiť môj muž doniesol Nutrilon 1 good sleep. Nevedeli sme vtedy ešte že to mliečko by malo byť v podstate na noc. Zistili sme to až neskôr ale malej sadol a nemá s ním problém doteraz. Používame ho stále keďže si na neho zvykla teraz už má 3 mesiace. Ibaže nedávno som zistila že má o niečo menej vitamínov ako obyčajný Nutrilon. Môžem ho dávať aj tak dcérke? Bojím sa aby jej potom nechýbali nejaké vitamíny alebo iné látky. Ale zároveň sa bojím zmeniť za iný keď tento jej problém nerobí alebo že by bola hladná keďže je ten nutrilon good sleep vraj hustejší. Ďakujem za odpoveď 😊

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@evalin88 Dobrý deň. Je to na rozhodnuti lekara, ale vzhladom na ekzem by som odporucala skor mlieko Nutrilon HA. Ma upravenu bielkovinu a je odporucany ako prevencia pred potencialnou alergiou a kym nemate urceny alergen, odporucam to ako lepsie riesenie.

babybazar1
5. nov 2018

Chcem sa opýtať mala ma 22 mesiacov a sama sa odstavili od nutričné mame však problém že nechce piť žiadne kravské mlieko ani bezlaktozove v podstate nezje nič mliečne co mam robiť som z tejto situácie veľmi nešťastná.

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@kathy93 Dobrý den. Ano, je pravda ze tento Nutrilon je urceny na nocne zasytenie, cize sa odporucaju 1-2 davky na noc a pocas dna klasicky Nutrilon. Preto je aj upravene mnozstvo nutrientov v mlieku Nutrilon good sleep. Je trochu hustejsie ako klasicky Nutrilon, ale nemyslim si ze ak by ste presli na podavanie klasickeho Nutrilon 1 pocas dna a na noc 1-2 davky ze by to dcerka spozorovala. Odporucam to skonzultovat s pani doktorkou, ci suhlasi s tym, ze by ste podavali kvoli nizsiemu obsahu nutrientov len Nutrilon good sleep. Pozrie zlozenie a uzna ci je to mozne .

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@babybazar1 Dobrý den. Vasa dcerka bola dojcena alebo mala od narodenia dojcenske mlieko a teraz zacala odmietat ?

mechurik
5. nov 2018

Dobry den je mozne ze Nutrilon AR brany v roku 2010 az 2012 mohol synovi sposobit uplnu intoleranciu laktozy?

babybazar1
5. nov 2018

@nutrilon_lucia dojčenia bola len 3 týždne keďže neprospieva la prešli sme na nutrilon

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@mechurik Dobrý den. Popravde o tom som este nepocula, ona diagnoza intolerancia laktozy je vrodena, ludia sa s nou rodia, je to vlasne chybajuci enzxym laktaza, ktora sa nam tvori v pankrease a ktora je dolezita aby nastiepila laktozu. V dojcenskom a batoliacom veku mozu mat deti problemy s travenim laktozy, ale zvycajne je to len zalzitost prechodna, suvisiaca s nezrelym travenim. Ak by malo dietatko intoleranciu laktozy, tak aj male mnozsvto mliek , ci mliecneho vyrobku mu robi vazne problemy. Ak na dietati pozorujete urcite priznaky neznasania mlieka alebo aj mlliecnych vyrobkov, tak odporucam konzultaciu s lekarom, je mozne urobit ci uz krvne testy, ktore vylucia alebo potvrdia alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, alebo je mozne urobit laktozo-tolerancny test.

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@babybazar1 cize dcerka zacala odmietat teraz dojcenske mlieko a aj mliecne vyrobky ?

dellisa3
5. nov 2018

dobrý den prajem,prosim Vas pouzivaame Nutrilon Pronutra klasicke modre balenie a teraz neviem ci sa menilo balenie alebo co nikde neviem zohnat to povodne a nechem menit synovi ked my sme uz na 4... z hladiska zlozenia aby sme si nemusielina nove zvykat ...dakujem

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@dellisa3 Dobrý den. Mlieko Nutrilon pronutra v tmavomodrom baleni bude postupne nahradene novým mliekom, Nutrilon v svetlomodrom baleni. Zlozenie ako take sa nemenilo, zmenili sme len proces spracovania bielkoviny, ktora je v novom mleku spracovana procesom fermentacie. tento proces spracovania je pre detske travenie priaznivy. Inak energeticka hodnota, sytivost zostali rovnake.

dellisa3
5. nov 2018

@nutrilon_lucia mozete mi dat link konkretne na to mliecko ...nech nehladam ,takze pronutra uz nebude ... dakujem

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@dellisa3 A pre aky vek ?

dellisa3
5. nov 2018

@nutrilon_lucia momentalne Nutrilon Pronutra 4 800g

babybazar1
5. nov 2018

@nutrilon_lucia áno presnejsie po angína kde brala amoksiklav...

dellisa3
5. nov 2018

@nutrilon_lucia dakujem , snad vsetko bude ok

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@dellisa3 v tomto veku sa uz deti dobre prisposobuju .

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@babybazar1 tak to moze suvisiet s chorobou a moze to byt len docasne. Netreba dieta v tomto veku nutit. Vasa dcerka vam nespapa ziadne mliecne vyrobky ? Ako vyzera jej jedalnicek ?

nadazdi
5. nov 2018

@nutrilon_lucia chcela by som sa len opýtať, že kedy je najvhodnejšie prejsť z 2 na 3.. moja ma 9 mesiacov a mlieko pije už len na večeru..

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@nadazdi Dobrý den. Mlieko Nutrilon 3 je urceny svojim zlozenim od 12 mesiaca, takze odporucam do toho 1 roka vydrzat a prejst az potom, alebo podla odporucania lekara. Je pravda, ze individualne mozu odporucit prechod aj v inom veku ako je odporucane vyrobcami.

nadazdi
5. nov 2018

@nutrilon_lucia dakujem, ja len že či to nie je nejako viazane dávkami, keďže to mlieko ma už len na tu noc 1 dávku 🙂 pekný deň

babybazar1
5. nov 2018

@nutrilon_lucia raňajky pečivo len suché žiadne maslo syry nátierky nič čajík desiata jablko hruška hrozno... Alebo banán obed polievka zeleninová alebo vývar mäsový, hlavne jedlo ryba zemiaky inokedy napríklad palacinky každý deň striedam polievky aj hlavne jedla olovrant banán.... A večera pomúčenej zemiaky alebo cestoviny jedine mliečne co zje je kyslomliecny malíček a poslednú dobu veľmi málo papa je to tragédia žiadna krupica prívarok nezje

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@babybazar1 je mozne, ze je to len prechodna zalezitost, deti v tomto veku zvyknu menit svoje chute ale v zasade je ten jedalnicek dobry. Na obed mozete skusit aj strukoviny, obsahuju vela rastlinnych bielkovin a zeleza, kedze nepapa mlieko a mliecne vyrobky. Ale zase papa mäslko, cize zivocisne bielkoviny ma. Na tie ranajky mozete skusit natierky vajickovu, alebo rybaciu, alebo len maslo a nejaky med alebo dzem. Pisali ste ze ste bola chora a uzivala aj antibiotika, takze jej travenbie moze byt citlivejsie a moze nejake druhy potravin odmietat.

babybazar1
5. nov 2018

@nutrilon_lucia ďakujem veľmi pekne som trosku spokojnejší strukoviny tak z nich robím polievky používam prenos pohánka cícer a krúžky bielu fazuľu a celkovo fazuľu papať nechce. Ešte jedna otázka od blízkeho okolia počúvam ze by som malickej mala dávať sladkosti a výživy detské na rozdelenie aky je Vás názor?

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@babybazar1 sladkosti nemaju pre deti ziadny vyzivovy vyznam , ak by ste ich chceli dat, len vynimocne, ako odmenu alebo na Mikulasa, alebo nejaky ten kolacik sem tam. Co sa tyka detskych vyziv neviem ake myslite ? Ovocne alebo zeleninove prikrmy ? Ovocne prikrmy su celkom dobra alternativa ak nemate po ruke cerstve ovocie, alebo mna cesty ako take rychle obcerstvenie. Co sa tyka mäso-zeleninovych, tak v tomto veku vasej dcerky ich uz nezvyknu maminy pouzivat, ale na spestrenie jedalnicku mozete skusit, existuju napriklad aj od veku 1 roku s obsahom väcsich kuskov, ci uz rizoto, lebo nejake cestovinky.

babybazar1
5. nov 2018

@nutrilon_lucia ďakujem za odpoveď jedna sa o ovocné co si myslím že čerstvé ovocie je neporovnateľne lepšie a sladkosti na rozdelenie sa myslí... Nie ako odmena ale keď nechce jest napríklad obed ze mam dat co si myslím že nie je veľmi dobrá rada...

nutrilon_lucia
autorModerátor
5. nov 2018

@babybazar1 ano, cerstve ovocie je urcite najlepsie, hlavne ak uz dietatko vie pekne papat, tie prikmy su kasovite. Ale ako alternativa napriklad na cesty, alebo prechadzky su ovocne kapsicky dobre. Sladkosti ako take urcite neodporucam, ale mozete skusit napriklad sem tam urobit sladky obed, ako je zemlovka, ryzovy nakyp, nejake palacinky a podobne.

babybazar1
5. nov 2018

@nutrilon_lucia velmi pekbe dakujem za vsetky odpovede uz Len posledna otazka co hovorite na peritol dirup a jeho ucinky PRI nechutenstve