Aké sú vaše skúsenosti so 100% mandľovým maslom v receptoch?

Asi poznáte arašidové maslo. Je však dosť ťažké a často v ňom nájdeme aj palmový tuk, cukor, či emulzifikátory...
Ešte, že existuje mandľové a čisté...Ako by ste ho využili?
menoruze
27. jún 2016
hm, asi vsade, kde arasidove 😉 - na chlieb s medom, na palacinky, do kolacov, do raw guliek, do cake pops, do ranajkovej kase, muffinov...
menoruze
27. jún 2016
a mozno zmiesanim s medom by vzniklo nieco ako marcipan, to poliat temperovanou horkou cokoladou bez cukru,a zdravy marcipanovy kmen je na svete 😉
menoruze
27. jún 2016
alebo dochutene medom/trstinovym cukrom ako plnka do slivkovych {visnovych, jahodovych...} knedli
mamcadada
27. jún 2016
Ja by som to dala do kolaca.. 🙂
briketa
28. jún 2016
Madlove maslo je najlepsie s nakrajanym jablkom. Nic netreba donho zamiesavat
dusanplichtaautor
28. jún 2016
@menoruze presne tak ...My to uz mame vytestovane a s medom, alebo javorovym sirupom je to uplne pecka...dochucovat sa da este perfektne s kakaom, vanilkou, ci skoricou ...
Takto sa da spravit aj domaca nuttela,
https://powerlogy.com/recepty/domaca-nutella/
dusanplichtaautor
28. jún 2016
@briketa alebo s tvrdsim bananam, alebo aj s broskynami, ci marhulami 🙂 este snad posypat skoricou trosku 🙂
dusanplichtaautor
28. jún 2016
@menoruze fuuuha , tak toto je pre mna novinka, no az mi slina vybehla 🙂 So slivkovym lekvarom, visnovym, ci tybezlovy, to pojde ...
menoruze
28. jún 2016
nedavno som robila domace horalky , tak by sa dalo zmiesat s javor. sirupom al. brez. cukrom s troskou cerstvej vanilky a touto zmesou potriet tortovu oblatku, opat prilozit oblatku, potriet a tak niekolko vrstiev, potom nakrajat na horalkovy tvar a okraje oblatok namocit do coko
jaq
28. jún 2016
Ja arašidové používam skoro všade, takže všade by šlo aj mandľové. Muž ho miluje 🙂. Používam ho aj do domácej zmrzliny, smothie, koláčičky viď príloha (tie sú z arašidového), na piškoty, na domáci chlieb z vločiek a tvarohu a len tak lyžičkou (myslím,že takto chutí najlepšie). Do vločiek, lievancov, domácich raw tyčiniek, musli tyčiniek, .... ja totiž sladkosti pripravujem doma 😉. Na raw koláče je naozaj úplne ideálne. Alebo ak si varíte pohankovú (resp. inú) kašu a dáte lyžicu masla hneď má lahodnejšiu chuť, ešte trocha medovicového medu a blaženosťou sa olizujete. Do jogurtového smoothie, alebo jednoduchého tvarohového pohára (na spodok narežete ovocie, tvaroh (alebo ricottu) s maslom pomixujete s medom) a na posypať škoricou a hotovo. Och ja sa realizujem, pre mňa je to relax.
dusanplichtaautor
28. jún 2016
@menoruze fuuha tak toto je huste ....fakt ....este si predstavim taku kvalitnu horku coko jemne zmiesanu s kokos olejom a sme uplne niekde inde ako pri klasickych horalkach...
Fakt super napad... i ked ja take horalky nemusim, ale ak by som mal deti nejak odmenit, tak toto by mohla byt varianta...
Teraz by som to dal este zachladit do chladnicky a take chrumkave daval...
dusanplichtaautor
28. jún 2016
@jaq super pecka, len odporucam radsej ine orechy ako vela arasidov...Tam su tazsie tuky a aj preto sme sa my sustredili na lepsie a lahsie mandle.
Vyskusajte myslim ze vam sekne mandlove este viac.
danuska207
28. jún 2016
Domáca nutella je top
buckeye
28. jún 2016
Do roznych sladkosti, kolacov, vdade tam kam davam mandle, orechy, robievam domace keksiky bud s kakaom(tmave) alebo bez(svetle) a a na Vianoce robim, zlepovanu verziu (krem je maslo, orechy(pripadne rovno arasidove maslo ale nesolene), rum, vanilka a trstinovy cukor(praskovy), zlepene dve a vrch obliaty horkou coko(rozpustena a namiesana s kokosovym tukom sa kraasne leskne)
jaq
29. jún 2016
@dusanplichta Ďakujem, ja hlavne mužovi (ale v medziach normy s orechami, majú veľkú energetickú hodnotu) a používam aj kešu, pínové, a iné oriešky, celkovo orechy používam pre zdravé tuky. A arašidové po cvičení 🙂, ale to mandlové ma láka už dlho po ňom pokukujem, že by sa mu hodilo o niečo viac a práve si čítam článok (Váš) rozdiel medzi arašidovým a mandľovým maslom a je rozhodnuté, ktoré najbližšie urobím (resp. v bio kvaplite kúpim). Ďakujem za radu!
menoruze
30. jún 2016
este ma napada 1. urobit plnky z a) m.masla, struh. jablk a medu, alebo b) mm+med+skorica alebo c) m.maslo+vanilka+trstinovy alebo brez.cukor a naplnit nimi strudlu alebo zavin :-p
2. do m. masla pridat amaretto a med alebo cukor ako napln do domacich cokopraliniek
pallacinka
30. jún 2016
Ja mandlove maslo pouzivam hlavne do varenia namiesto smotany- napriklad ked robim "zoodles", omacky na cestoviny, kremove polievky, plnku do baklazana, atd. Nasladko ho pridavam len do rannej ovsennej kase 🙂
majjka4
30. jún 2016
my ho papame zmiesane s medom a so stipkou himalajskej soli a len tak si ho vychutnavame... 🙂
dusanplichtaautor
1. júl 2016
@jaq ano je to o nieco vacsia investicia ale mandlove a lieskovoorieskove je ovela lepsie ako arasidove. Na zdravie potom nam napiste ako vam chutilo...lebo som presvedceny ze vam sadne...je to jedna z potravin ktoru si vychutnam asi kazdy den a nikdy sa mi nepreje...ako aj kava 🙂))
dusanplichtaautor
1. júl 2016
@menoruze pralinky nechajme tak, ale ta prva varianta pre domace pecenie, to znie skvelo...
Skusali ste uz niekedy mandlove maslo? Alebo ste ani nevedeli, ze take je ?
dusanplichtaautor
1. júl 2016
@pallacinka waaw toto je pokrocile pouzitie 🙂 Super ..
Poznate blog Silvie Horeckej, myslim, ze nieco pre vas pokrocileho kuchara 🙂
http://horecka.sk/ ?
majloo
1. júl 2016
Mandlove maslo milujem, odkedy som musela prejst na bezplepkovu stravu a nejem sladkosti bezne z obchodov. Ked ma honi mlsna, dam si trocha mandloveho masla a som vybavena. Ono sice nie je sladke, ale ja to mam ako nahradu, staci troska. Inak si ho pridavam aj do kase, ked si robim rano s ovocim, alebo do smoothie. Ja ho mam najradsej hole. 🙂 Mam dom aj lieskovoorieskove maslo, kedze lieskovce milujem, ale mandlove je chutnejsie, este chcem skusit kesu maslo.
dusanplichtaautor
1. júl 2016
@majjka4 ano tak je fajne, ale vyskusajte aj javorovy sirup a stipku skorice 🙂
lucypaba
1. júl 2016
Uz dlho som almond butter nekupila ale za davnejsich cias ked som bola slobodna, bezdetna solventnejsia a raw🙂 tak som ho mala ada v salatovych dresingoch.
pallacinka
1. júl 2016
@dusanplichta Tak pokrocile ako pokrocile, vsetko su to maximalne jednoduche a rychle recepty 🙂 Ja varim rada podla Attilu Hildmanna, milujem jeho knihy, a on casto pouziva mandlove maslo v jedlach. Ale dakujem za tip aj na tuto stranku, nepoznam a rada spoznam 🙂
dusanplichtaautor
1. júl 2016
@pallacinka Ja tiez dakujem za tip , toho tipka tiez nepoznam 🙂
menoruze
2. júl 2016
@dusanplichta neskusala, len som sa zamyslala , kde by sa dalo pouzit, a s akou chutou by sa dalo kombinovat - rada takto vymyslam a rada aj citam aj ostatne inspiro prispevky 😉

Začni písať odpoveď...

Odošli