Lahodný čerešňový nákyp na švajčiarsky spôsob

leoni.d
19. apr 2008

Potrebujeme: Maslo na vytretie formy
2 dl mllieka
1dl sladkej smotany
250-300 g bieleho chlebu
5 lyzic cukru
1/2 vanilkovej tycinky (hmotu vyskriabat)
1/2 zitronu-postruhanej kory a stavy
5 zltkov
40 g rozpusteneho masla
5 vyslahanych bielkov
100 g lieskovych zomletych orechov
650 g odkostkovanych ceresni, najlepsie velkych ciernych(davam mrazene)

leoni.d
autor
19. apr 2008

Postup: Mlieko so smotanou dame do misky, pridame chlieb nakrajany na kocky, ktory nechame vymocit, pokial
nebude makky a vydlickou pomagame.
Cukor, vanilkovu hmotu s vanil. tycinky, citronovu koru a citronovu stavu a zltky vymiesame mixerom
na krem,
pridame rozpustene maslo a dalej mixujeme. Tento vyslahany krem pridame k namocenemu chlebu.
Dalej pridame vyslahane bielky, lieskove pomlete orechy a ceresne. Zlahka premiesame a dame do
do vymastenej formy. Piect na 200 st ca. 60 min. Po upeceni posypat praskovym cukrom
a podavame. Je naozaj fantasticky, oplati sa vyskusat.