Ubytko pre babku v kúpeľoch v Piešťanoch

jankaraffa
21. máj 2013

Ahojte,

už tu asi taká téma bola, ale nepodarilo sa mi ju nájsť. Za iných okolností by som si ubytovanie vyhľadal na internete, teraz však potrebujem trochu poradiť, keďže hľadáme ubytovanie pre našu babku. Chceli by sme jej počas leta zaplatiť pobyt v kúpeľoch. Na bookingu atď je len klasické ubytovanie, relaxačné a liečebné pobyty sa asi skôr zvyknú rezervovať priamo cez stránky hotelov a tým pádom je hľadanie kvalitného hotela s poctivými procedúrami trochu ťažšie.

Vedeli by ste niečo konkrétne poradiť?

Ďakujem!

jankaja
21. máj 2013

@jankaraffa no poctivé procedúry v Piešťanoch, kde sa využíva termálna voda a piešťanské bahno, sa realizujú len na kúpeľnom ostrove, prípadne ešte vo Vojenskom kúpeľnom ústave v centre mesta. Všetko ostatné (neviem, čo si hľadal), je len určitá forma priživenia sa na dobrom mene kúpeľov.
Tak ak chcete pre babku poctivé procedúry, sú v zásade 2 možnosti - rezervovať ubytovanie aj s procedúrami na kúpeľnom ostrove (Hotely Balnea Grand, Balnea Palace, Balnea Splendid, Balnea Esplanade, Pro Patria, Thermia Palace), alebo rezervovať ubytovanie mimo kúpeľného ostrova s tým, že babka by si na kúpeľný ostrov na procedúry dochádzala. Táto alternatíva je finančne výhodnejšia, ale pre babku menej pohodlná.

jankaraffa
autor
21. máj 2013

@jankaja - ďakujem za komentár, pomohol 🙂 pozeral som hotely čo si spomínala, všetky sú zo siete Danubius Hotels Group a prišli mi popravde na prvý pohľad trochu nesympatické, pozriem to ešte raz

vidím že máš s miestnymi hotelmi skúsenosti, smiem sa spýtať čo hovoríš na Hotel Máj? http://piestanskehotely.sk/hotel-maj/

čítal som samé pozitívne hodnotenia a začal sa mi celkom pozdávať, akurát sa nenachádza na kúpeľnom ostrove, čo je trošku škoda

alenkalienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankaja
21. máj 2013

@jankaraffa no, boli postavené v "zlatej budovateľskej ére", ale čo sa týka služieb, podľa mňa sú to naj. V Piešťanoch sa v posledných rokoch vyvŕbilo veľa hotelíkov a penziónikov, ktoré spolu s izbami sprevádzkovali aj vlastné relaxačné centrá. To je podľa mňa fajn pre mladších ľudí ako oddych. Ale pre starších, ktorí už majú aj nejakú tú diagnózu (a tú vo vyššom veku má vzhľadom na indikáciu - pohybový aparát, snáď každý), je vhodnejší už liečebný dom. Samozrejme závisí aj od dĺžky pobytu, pri nejakom predĺženom víkende sa zlepšenie nedá dosiahnuť.
Je tam veľa faktorov - aký dlhý pobyt plánujete, či má babka nejaké problémy, koľko chcete investovať...
Hotel Máj poznám, podľa mňa fajn, ale zasa trochu ďalej od centra. A tie procedúry, čo sa realizujú v hoteli, sú asi také, ako hocikde inde. Teda myslím hocikde inde, okrem kúpeľného ostrova. Ak chcete poslať babku zrelaxovať, tak OK, ak chcete, aby jej to pomohlo aj zdravotne, tak by som sa držala tých kúpeľných domov.

lila69
21. máj 2013

@jankaraffa Ahoj ak by som mohla poradit - hotely osobne poznam, navstivila som vsetky, tak by som ti v pripade zaujmu o sklbenie liecby + relaxu doporucila hotel Balnea Palace. Mne osobne sa pacil (viem z vonku rekonstruovnay neni, ale vo vnutri ano). Vyhodou je aj to, ze vsetky sluzby mas priamo pod jednou strechou - ubytko, strava, procedury a babina by mala volny vstup aj do vodneho sveta = bazen vnutorny i vonkajsi.
Hotel Maj - celkom fajn wellness hotelik, ale nemaju termalnu vodu, takze toto by bolo skor len o relaxe ako liecbe.
Samozrejme treba zvazit ake ma babka zdrav. problemy, napr. ak ma problemy so srdieckom, termalna voda v PN pre nu velmi vhodna nebude, potom skor ten hotel Maj.
Ak by si mal otazky, kludne pis aj do IP.

jankaraffa
autor
21. máj 2013

Veľmi pekne ďakujem za odpovede, pomohli 🙂