Ako dlho môže byť dieťa vo vajíčku?

nathuska
13. aug 2013

Ahojte, prosim vas onedlho sa mi narodi maly a neviem ako dlho ho mozem mat vo vajicku a ci ho tam davat len nevyhnutne ako cesta z potodnice a potom radsej pockat mesiac ,dva kvoli chrbtici,alebo ako to je.?mozem ho tam davat od.narodenia.tak na hodinku?dakujem za odpovede 🙂

lutia
13. aug 2013

@nathuska tak inu moznost nemas ak si teda nekupis vanicku kt sa da pripasat do auta, ja som ho tam davala od narodenia ci uz odchod do nemocnice (ked ta zastavia policajti tak ich isto nebude zaujimat, ze ty nechces) vajicko som naklanala aby bol viac v polohe na lezato

nathuska
autor
13. aug 2013

@lutia z porodnice urcite vo vajicku to je cca 20minut ,ale potom ci s nim mozem cestovat v aute alebo aspon mesiac pockat.

tinki
13. aug 2013

@nathuska máš pravdu, vajíčko nie je vhodné na dobrý vývin. Možno je tu niekoľko mamičiek, ktoré dávali detičky do vajíčka aj doma, nielen v aute a povedia ti, že ich deti sú v poriadku....Ale sú rôzne dôvody...Uvidíš sama, snaž sa minimalizovať čas strávený vo vajíčku..Ak nemusíš, tak s cestovaním na dlhšie vzdialenosti radšej počkaj.. 🙂

hradnapani
13. aug 2013

@nathuska vajicko nie je ziadny strasiak, pokial si ho nezamenis s koliskou (na uspavanie dietata v domacnosti). Normalne ho pouzivaj na cestovanie, na nevyhnutnu dobu. Dietatu sa urcite nic nestane. Dbaj aby bolo priestranne, aby sa v nom dieta netlacilo, nebolo prilis pokrcene, aby malo novorodenencku vlozku: takze skor overene znacky (romer, maxi cosi, cybex atd), ako tie, ktore sa predavaju v kombinacii s kocikmi (niekedy su neznackove, uzke, nepohodlne... alebo take, co dostat niekde v Tescu - minule som tak skusila rukou povrch jedneho vajicka a hrozne to musi to dieta tlacit.) Takze ak mas pohodlne a kvalitne vajicko, nemas vobec ziadny dovod na obavy.

ervenka
13. aug 2013

@nathuska vo vajicku na cestovanie- doba nevyhnutna. nezebudni dat vajicko NIE v smere cesty, ale aby bolo ditko chrbtom. Neodporucala by som ti navicku, v ktorej lezi babo v 90 uhle voci smeru jazdy. Videla som crash testy, nebol to pekny pohlad, a ked si predstavim skutocne babo brrr... 😒

salome_82
14. aug 2013

@nathuska Odporúča sa max 10% bdelého času dieťatka za deň.

grundia
14. aug 2013

@nathuska Od narodenia tak na hodinku?ak je to spojene s cestovanim,tak sa da ale ak ho tak chces mavat doma tak urcite nie.
My sme s malou keď bola novorodenec cestovali minimalne.Keď som videla ako je tam skrcena,aj cez tu novorodenecku vlozku..ved tak musi ten chrbatik trpiet..
A tiez urcite odporucam nejaku lepšiu autosedačku ako uz bolo vyssie spomenute.

lujza123
14. aug 2013

Kým sa nevyliahne

charles91
22. jún 2020

S novorodencom to máme z nemocnice domov 2 hodiny cesty.
Všade na internete som sa docítal, že vo vajícku ma byť dieta max pol hodiny.

Chcem sa spýtať, ako absolvovať s pár dnovým bábätkom takú cestu ?
Je potrebné zakúpiť specialnu vložku do vajíčka pre novorodenca ?

nanulka25
15. sep 2020

@charles91 mam presne rovnaky problem. Chcela by som ist do porodnice, ktora je od nas dve hodiny cesty, jedine co som nasla ako ptoblem je cesta vo vajicku... Je to jednorazovo naozaj taky problem?

charles91
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
charles91
15. sep 2020

@nanulka25 kúpil som speciálnu vložku do vajíčka. Cestu sme presli viac menej v pohode. Deti sa asi rady vozia. Po príchode sme nechali babätko sa ponatahovať na posteli.

nanulka25
15. sep 2020

@charles91 dakujem za radu. Je to novorodenecka vlozka? Skusim sa informovat

charles91
16. sep 2020

@nanulka25 vola sa to univerzálna vložka. My máme "Univerzálna vložka 3v1 B-Snooze Taupe"