Ako riešite cestovanie s drobcom, keď je teplo?

00momo
10. máj 2022

Ahojte chcem sa spýtať ako riešite cestovanie s drobcom, keď je teplo. Maly sa neskutočne potí v sedačke. A klimu púšťať nechceme. Ďakujem za rady

diamond007
10. máj 2022

@00momo klimatizácia s mierou..jemne

melanta
10. máj 2022

Prečo nechcete púštať klímu? Veď ak je vonku 30 a nenanstavíte klímu na 15 a nefučí to rovno na malého, tak klíma je 100x lepšia ako byť v tom teple.

kleopatra114
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
10. máj 2022

Ja som davala aj plienku pod hlavku. A klima urcite. A vyzliekla co najviac. xD A zatienila. A ponukala vodu.

00momo
autor
10. máj 2022

Ako klme sa nebranime ale vieme že obaja po cestovani s klímou sme potom chorý skrabe nas v hrdle.

martina2001
10. máj 2022

@00momo nepustit fúkanie na seba, ale priestorové chladenie

zuzkaa1991
10. máj 2022

@00momo my klimu používame od mala od par mesiacov inac by som ja odpadla v aute urcite okna otvorene mate ze??🙈 neverím ze okna zatvorené vypnuta klima a idete na aute cez 30 stupnov vonku
Ako pisu vysse vzdy zapnuta klíma otocene fukare hore na strechu len aby chladilo auto

prasiatko30
10. máj 2022

Vzdy sme pustali klimu - neviem
Si predstavit cestovat v 40st horucavach bez klimy - kedy v aute
Je aj 60st v interiori

jana_eyre_2
10. máj 2022

Treba sa hlavne venovať aj prečisteniu klimatizácie, pretože chorí z nej ľudia nebývajú preto že ich ofukne, ale preto, že sa v nej držia vírusy a plesne keď sa necisti pravidelne..

Ja od malička normálne klímu púšťam aj pri deťoch, ale teda v miere, nie že na nich fúka ľadový vzduch.. príjemných 23-25 rozptylenych po aute je určite lepšie pre organizmus ako prehriatie z vysokej teploty.. ale mali sme aj podložky do sedaciek pod dieťa, aby sa nepotili pod chrbtom..

galganka
10. máj 2022

Klímu mávame pustenú. O 5 -6 stupňov menej, ako je vonku a nikdy z nej ani jedno dieta choré nebolo. V lete chodia povyzliekaní, okná zatiahnuté, majú pod sebou latkové plienky, keď sme mimo auta, zvyknem sedačky nimi prikryť a nosím nahradné tričká.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisaka
10. máj 2022

Normálne sme používali klímu, však tá ide v lete všade, vrátane nemocníc, obchodov, mnohí ľudia majú klímu doma, však by v teplých krajinách pomreli. Výhodou je, že v aute si to môžte regulovať, nastavte teplotu, aby ste nepomrzli, nefukajte si to rovno do tvare a budete Ok.

wade
10. máj 2022

ako pisala @jana_eyre_2 vyssie, hlavne je potrebne klimatizciu pravidelne (minimalne raz, idealne 2x rocne) dezinfikovat. Su na to specialne spreje (stoja max 15 eur) a da sa to normalne v domacich podmienkach. Ja zvyknem vymenit aj kabinovy filter.

basska_b
10. máj 2022

Treba klimu dobre nastavit. Vlastne ide len o fukanire vzduchu zvonka. Mne raz 4mesacna prechladla, ked fukalo priamo na nu, ale teraz to nastavime tak, ze len jemne a smeruje to do smerov, kde nik nesedi... Ak mate podozrenie, ze sa v klime rozmnozili bakterie, dajte ju vycistit.

blondiee83
10. máj 2022

Ako pisu vyssie - klima. Najjemnejsie fukanie, nerobit z auta chladnicku. Ale tak deti su zvyknute - kedze klimu mame pustenu aj v dome, aj v ich izbach, kedze mame spalne na poschodi, kde je aj 29stupnov.

anjelicek26
10. máj 2022

Klimu treba samozrejme zapnut, nie plne fukanie a nie priamo na dieta, ale snad nenechas lebo "vas skriabe hrdlo" dieta sa potit a revat v sedacke... my pouzivame klimu v aute celorocne, samozrejme, ze ju treba raz rocne dat vycistit.

sense
10. máj 2022

Pustím klímu ale nie aby fucalo na mňa a nie silno a takisto ak je vonku 30st naatavim max 5 stupňov menej

ichbinich
10. máj 2022

Okrem spomenutej klimy este:
tienidlo na okno a taku speci podlozku do sedacky. Sice sa potili tiez, ale menej.
A clovek by neveril, kolko pomoze pri zaparkovanom aute ta 3-eurova "alobalova" prikryvka, ked sa da na palubovu dosku 😉

ibajaanikiny
10. máj 2022

@00momo kupila som tie “chladiace podlozky” aeromoov do vajicka aj autosedacky,klimu zapiname mierne a tak,aby nefukala priamo na dieta a obliekam dobre a vzdusne oblecenie…

00momo
autor
10. máj 2022

Ďakujem za rady ešte sme v horúčavách necestovali dlhsiu trasu.
To su aké špeciálne chladiace podložky.
Tak snad nam maly neprechladne ak pustime klimu o par stupňov menej.

ichbinich
11. máj 2022

@00momo
Klima sa ma aj tak pustat iba o 5°C nizsie, ako je vonkajsia teplota 😉

Podlozku som ja myslela proti poteniu, napr. znacka AeroMoov. Ta pomaha proti nadmenremu poteniu, da sa prat.
Ale videla som, ze existuju vyslovene chladiace podlozky, s gelom, napr. znacka BebeFolie. Goolge ti hned vyhodi par obchodov, kde ich maju. S touto nemam skusnosti.

prasiatko30
11. máj 2022

@00momo problem mozes mat aj ked klimu nepustis a mozno este vacsi - dieta moze mat prehriatie organizmu a tiez mu moze zblbnut termoregulator v tele a mat horucku aj niekolko dni z toho tepla co prezilo v aute - v jednom z lepsich pripadov, moze sa ti zdehydratovat a to nie je ziadny spas. Vsetkeho z mierou.

jana_eyre_2
11. máj 2022

https://www.mall.sk/autosedacky-prislusenstvo/z...

Toto je tá podložka.. prehriatie organizmu je vážnejšie ako prechladnutie a v aute sa môže stať bábätku veľmi ľahko.. takže normálne klímu púšti a reguluj..

anna_2
11. máj 2022

Teplota v aute max o 5° nizsia ako vonku? To dokedy budu ludia tento nezmysel opakovat? Aj ked je vonku -10, kurite na -5? Ak je vonku 42 (dovolenka pri mori), chladite na 37? Normalne nastav na 23 klimu nastalo a neries kolko je stupnov vonku. Fulanie na celne sklo, alebo mimo povrch tela posadky. Slabsie ventilator. 3-5 minut pred koncom jazdy klimu vypni, teplota sa pomaly dorovna k exterieru a vysusis aj vyparnik klimatizacie, nebudú sa tam mnozit bakterie.

evaachesa
11. máj 2022

Klímu s mierou ako píšu baby a dať ju prečistiť. Mali sme vo vajíčku aeromoov podložku, no syn sa aj tak potil, no možno o trošku menej. Teraz má termoregulačnu podložku od vlnienky a tá je super na zimu aj na leto. Minulé leto som mu na dlhšiu cestu dávala Little angel outlast oblečenie (kraťasy a tričko) tiež termoregulačné. Autosedačku treba zakryť celtou aby nebola rozpálená a na predné sklo tiež...dosť to pomôže.

00momo
autor
11. máj 2022

Ďakujem za rady uz som objednala tu podložku.

svetlana16
Autor odpoveď zmazal
Zobraz