Aký podsedák je vhodný pre 10-ročné dieťa?

21. apr 2025

Dobry den, prosim Vas, dcerka ma 10 rokov, ma vysku 143 cm, ale vazi uz 46 kg, podla vysky by este potrebovala sedacku do auta, ale uz ju tlaci po bokoch, ma nadvahu, viem, ale neviem s tym teraz daco spravit. Mohla by nejaky podsedak? Su vobec nejake sirsie? Lebo vahovo tiez odporucaju do 36 kg, ale podla mna je dolezitejsia ta vyska kvoli pasom. Dakujem.

nelca84
21. apr 2025

Moj mal od 6 rokov uz len podsedak a to ani nemal nadvahu.

patka06
21. apr 2025

Dôležité je, aby jej bezpečnostný pás išiel správne - teda cez hrudník, nie cez krk.
Podsedáky pre deti sú do 36 kg, ale existujú aj podsedáky pre dospelých, s výškou menšiu ako 150 cm, skús pohľadať na nete.
Ma tu ukameňujú. my sme mali podsedák od 3 rokov, v autosedačke nebolo možné dcéru prepraviť ani kilometer

nelca84
21. apr 2025

Naozaj si neviem predstavit tlacit takmer 50 kilove dieta do autosedacky, to by sa niektore utlejsie zeny museli vozit v autosedacke cely zivot...

dzina007
21. apr 2025
patka06
21. apr 2025

@dzina007 väčší je, ale tiež je len do 36 kg

kulumulu123
21. apr 2025

@patka06 to ako si zápas ala 3r dieťa do podsedku hlavne ako sáma píšeš je dôležité aby as išiel cez hrudník nie cez krk?? Moja dcéra má 140cm a pas jej len tak tak prestal rezať cez krk...

patka06
21. apr 2025

@kulumulu123 Podsedák mal výšku cca 20 cm. Pás nastavený do najnižšej polohy, jej išiel cez hrudník, bola pomerne vysoká 115 cm mala určite

autor
21. apr 2025

@patka06 no ja som aj hladala pre dospelych, ja mam sice cez 150, ale aj tak niekedy by mi bolo lepsie byt vyssie, lebo ma niekde pas skrti. Co je dost zle teda. No skusim pozriet.

autor
21. apr 2025

@nelca84 ale ide o vysku, aby ju neskrtil pas, ja som nizka a mam problem s tymto v niektorych autach aj tak.

nelca84
21. apr 2025

Vsak aj ten podsedak vysku dorovna, nielen sedacka.
Ja mam 160 cm a na pase mam taky makky chranic aby ma to nerezalo na klucnej kosti najma v lete, ked mam iba tielko...

kulumulu123
21. apr 2025

@patka06 115 v 3r?? Ved ôk nehadam sa môj syn má 5.3r meria 117cm a teda je skor vysoký ako nizky na svoj vek každý si myslí že už chodí do školy...

patka06
21. apr 2025

@kulumulu123 áno, 115 mala 3 roky a 2 mesiace - merali sa v škôlke

majulino
21. apr 2025

@evkao ti poradí skvelú sedačku, podsedak, ju bude tlaciť rovnako ako sedačka, ktorú máš teraz

zooeynka
21. apr 2025

Tak s takou vyskou jej uplne staci pas v aute,ja uz by som ju nervala na ziadny podsedak.

majulino
21. apr 2025

@zooeynka nestačí, moja má 155cm a pás jej ide cez krk a to nemá krátky trup ale taký klasický.

taktotedanie
21. apr 2025

Nehovoriac o tom, ze ziadny podsedak ( alebo sa mylim opravte ma) nie je bezpecny resp bezpecnejsi ako autosedacka

zooeynka
21. apr 2025

@majulino ake auto? Moja ma 135 cm a pas jej aj bez podsedaku ide spravne.

autor
21. apr 2025

@majulino no ja mam 152 cm, a v niektorych autach je to bieda, skrti ma pas.

autor
21. apr 2025

@taktotedanie no to vieme, ale 10 rocne takmer 50 kilove dieta je uz problem posadit do sedacky, aby sa mu cestovalo pohodlne.

kuggis
21. apr 2025

Ako veľmi si ma zaskočila teraz , pretože dcéra je tiež väčšia a podsedak mala hádam už od 5 rokov... Mali sme tento a prvé info v googli mi prezradili, že dieťa je zrelé na podsedak po 36 kg a 5 rokov ....tvoja dcéra už dávno môže byť na podsedáku

kuggis
21. apr 2025

@taktotedanie ale veď autosedačky sú do 36 kg...o rok môže dostať menštruáciu a bude ešte sa voziť v autosedačke..to je dosť komické

patka06
21. apr 2025

@kuggis Všetky detské podsedáky sú do 36 kg, vrátane toho čo si pridala na obrázku

taktotedanie
21. apr 2025

@kuggis tak podla toho co je komu komicke , tebe je komicka bezpecnost dietata? 🤷🏻‍♀️
Urcite tu poradia odbornici alebo na fb Deti v aute

milanemila
21. apr 2025

@kulumulu123 urcite nemalo 3r dieta 115cm to je uplny blud 🙈 ja mam cerstvo 5r kt ma nieco cez 120cm a je najvyssia z celej skolky…

kuggis
21. apr 2025

@patka06 ja viem ,tak teraz nech sa deti s nadváhou nevozia v aute?

kuggis
21. apr 2025

@taktotedanie ja si myslím,že ty trpíš nejakou paranojou , koľko piatačok si videla sa voziť v autosedačke? 🙈

patka06
21. apr 2025

@kuggis To nehovorím, hneď na začiatku som autorke doporučovala podsedák pre dospelých. ktorý rovnako môžu využiť aj deti s nadváhou

simca06022011
21. apr 2025

neries niektore auta, ries to v ktorom chodi dcera... ak mate pas vzadu uplne posunuty na najnizsiu vysku (nastavuje sa to) a ide jej spravne, iba sa jej posuva ku krku, existuju predsa take navleky na to, aby to nerezalo. Ak sa neda a cele jej to zle drzi, tak bud kreativna, normlane by som jej vyrobila ked tak z molitanu alebo niecoho vyvysenie celeho zadneho sedadla = podsedaky pre dospelych take su, ze proste cele to sedadlo vyvysia, vygoogli si, to nie je len taka tvarovana somarinka pod zadok, ale presne to sluzi na vyvysenie nizkej osoby.
10r dieta uz ziadny podsedak nepotrebuje z mojho pohladu, my ho nepoiuziovame hadam od druhej triedy. a kludne nech ma ukamenuju. Dcera uz je sice vyssia davno, ale ako 1-2 urcite 160cm nemala.

taktotedanie
21. apr 2025

@kuggis boze… moja debata tu skoncila
Pekny vecer

autor
21. apr 2025

@kuggis ja hladam taky, aby jej to nebolo uzke a pripadne to mozem napriklad pouzit aj ja. Lebo mame sedacku, ktorej sa da odpojit opierka a ostane len podsedak s isofixom, len ju to tlaci proste na zadku 🙃. A vlastne, tu moze u pouzivat ako celok mladsie dieta.
Ma teda 9,5 roka, je tretiecka, ale pisem uz radsej, ze ma 10, lebo ked pojdeme v lete na dlhsiu cestu, bude mat takmer 10.