Je lepšie mať dieťa od narodenia v autosedačke, ktorá je od narodenia alebo vo vajíčku a až potom v autosedačke? Lebo aj tie autosedačky sa dajú nakloniť do polohy ako vajíčko
Urcite vajicko
@motogirl699 nie, sedacky sa nedaju naklonit ako vajicko, od narodenia je pre dietatko urcena len specialna autosedacka, ktora ma pomenovanie vajicko, a potom niektore autosedacky, ktore ale maju specialne babyshell vlozky, a tie sa pohybuju v cenach od 700,-€ vyssie
Som sa zamyslala nad tým, že prečo potom robia autosedacky od narodenia
Také tie na tých "nohách" čo sa dajú naklápať som myslela
Nejde o sklon ale o ulozenie dietata, aby malo chrbatik do C vo vacsich sedackach, skratka ten tvar a pod. nie je vhodny a dieta nesedi dobre a moze to sposobit poskodenie chrbtice.
Vyrabaju aj autosedacky od 0-36 kg, to uz aj ja obycajna zena musim vediet, ze to nie je v poriadku, to ako univerzalna velkost saty, no nevyzeraju dobre na XXS a XXL, hoc sa tak tvaria. Asi k tomu by som to prirovnala 🙂
@petamich jasné, to mi je jasné. Len aj teraz pre dcéru máme autosedacku 0-19 a súčasťou sú aj vložky, ktoré sme nikdy nevyužili, tak kvôli tomu. Kupovali sme až keď vedela sedieť, už mala vyše roka, len teda také zamyslenie
@motogirl699 to je presne ono, ako moze sediet sedacka novorodencovi a 4-rocnemu dietatu, akekolvek vlozky ma. Nevravim, ze vsetky sedacky, ktore maju velke vahove rozpatie su zle ale teda 90% aj ano a tie co su naozaj vhodne od narodenia boli mimo nas cenovy limit, to tu uz zaznelo 😅
Nic take ako autosedacka vhodna pre novorodenca neexistuje, nech uz je na nej napisane cokolvek.
@motogirl699 jedine vajíčko, autosedacka NIE JE od narodenia ,to ze je písané 0 mesiacov neznamená ze je od narodenia, píše to každá sedačka, AUTOSEDAČKA je od slova sedieť a dávať novorodenca do polohy sedenia nie je vôbec dobre, autosedacky nemajú výplne ktoré majú slúžiť 3,5kg dieťaťu nikdy nebudú mať sklon ako vajíčko nech ich napolohujete akokoľvek . Do autosedacky ma ísť dieťa keď ma.cca 9kg a vie sedieť aspoň 2 mesiace samé. Dovtedy jedine vajíčko a ešte aj dlhšie keďže vajíčka sú do 87cm a 13kg
Určite kvalitné vajíčko a potom až keď už stabilne dieťa sedí,tak autosedačka. Ja som dcéru dala do autosedačky ,keď mala vyše roka, bola maličká a dovtedy stále mala vajíčko, keďže hlava jej nepresiahla okraj. Syn bol "veľky chlap"ten dostal sedačku ako 10 mesačný, keďže už fakt trčal z vajíčka na všetky strany 😃
Najbežnejšie a najlepšie je poriadne kvalitné vajíčko a autosedacka až kým dieťa same sedí