Autosedačka alebo vajíčko pre novorodenca

motogirl699
6. apr 2025

Je lepšie mať dieťa od narodenia v autosedačke, ktorá je od narodenia alebo vo vajíčku a až potom v autosedačke? Lebo aj tie autosedačky sa dajú nakloniť do polohy ako vajíčko

13uzivatelka11
6. apr 2025

Najbežnejšie a najlepšie je poriadne kvalitné vajíčko a autosedacka až kým dieťa same sedí

petamich
6. apr 2025

Urcite vajicko

evkao
6. apr 2025

@motogirl699 nie, sedacky sa nedaju naklonit ako vajicko, od narodenia je pre dietatko urcena len specialna autosedacka, ktora ma pomenovanie vajicko, a potom niektore autosedacky, ktore ale maju specialne babyshell vlozky, a tie sa pohybuju v cenach od 700,-€ vyssie

motogirl699
autor
6. apr 2025

Som sa zamyslala nad tým, že prečo potom robia autosedacky od narodenia

motogirl699
autor
6. apr 2025

Také tie na tých "nohách" čo sa dajú naklápať som myslela

petamich
6. apr 2025

Nejde o sklon ale o ulozenie dietata, aby malo chrbatik do C vo vacsich sedackach, skratka ten tvar a pod. nie je vhodny a dieta nesedi dobre a moze to sposobit poskodenie chrbtice.

Vyrabaju aj autosedacky od 0-36 kg, to uz aj ja obycajna zena musim vediet, ze to nie je v poriadku, to ako univerzalna velkost saty, no nevyzeraju dobre na XXS a XXL, hoc sa tak tvaria. Asi k tomu by som to prirovnala 🙂

motogirl699
autor
6. apr 2025

@petamich jasné, to mi je jasné. Len aj teraz pre dcéru máme autosedacku 0-19 a súčasťou sú aj vložky, ktoré sme nikdy nevyužili, tak kvôli tomu. Kupovali sme až keď vedela sedieť, už mala vyše roka, len teda také zamyslenie

petamich
6. apr 2025

@motogirl699 to je presne ono, ako moze sediet sedacka novorodencovi a 4-rocnemu dietatu, akekolvek vlozky ma. Nevravim, ze vsetky sedacky, ktore maju velke vahove rozpatie su zle ale teda 90% aj ano a tie co su naozaj vhodne od narodenia boli mimo nas cenovy limit, to tu uz zaznelo 😅

anavixy
6. apr 2025

Nic take ako autosedacka vhodna pre novorodenca neexistuje, nech uz je na nej napisane cokolvek.

natali_hamzova
6. apr 2025

@motogirl699 jedine vajíčko, autosedacka NIE JE od narodenia ,to ze je písané 0 mesiacov neznamená ze je od narodenia, píše to každá sedačka, AUTOSEDAČKA je od slova sedieť a dávať novorodenca do polohy sedenia nie je vôbec dobre, autosedacky nemajú výplne ktoré majú slúžiť 3,5kg dieťaťu nikdy nebudú mať sklon ako vajíčko nech ich napolohujete akokoľvek . Do autosedacky ma ísť dieťa keď ma.cca 9kg a vie sedieť aspoň 2 mesiace samé. Dovtedy jedine vajíčko a ešte aj dlhšie keďže vajíčka sú do 87cm a 13kg

jaskolka
7. apr 2025

Určite kvalitné vajíčko a potom až keď už stabilne dieťa sedí,tak autosedačka. Ja som dcéru dala do autosedačky ,keď mala vyše roka, bola maličká a dovtedy stále mala vajíčko, keďže hlava jej nepresiahla okraj. Syn bol "veľky chlap"ten dostal sedačku ako 10 mesačný, keďže už fakt trčal z vajíčka na všetky strany 😃