Autosedačka Britax Römer a padajúca hlavička

radussika
7. sep 2020

Ahojte, prosím Vás o radu. Dcérke (5,5 mesiaca) sme kúpili autosedačku Britax Römer Dualfix M i-size. Malej sa v nej páči, ale keď zaspí padá jej hlavička. :-/ Viac do lahu sa už sedačka posunúť nedá.
Pozerala som, že sa do nej dá dokúpiť vložka. Rozmýšľam, či by to nemohlo pomôcť. Predsa bude mať to malé telíčko trošku inak uložené.
Máte niekto podobnú skúsenosť? Alebo mi viete poradiť niečo iné čo by mohlo pomôcť? Ďakujem 🙂

andreatytler
7. sep 2020

Nevidim na tm obrazku...
Ak je to oficialne Britax vlozka robena vyslovene na tu autosedacku tak kludne kup. Ale ak nie, tak je to riskantne lebo moze oslabit funkciu autosedacky.
My sme kupili autosedacku ktora uz mala novorodenecku vlozku, ktoru sme dali prec ked mal maly asi 2-3 mesiace.

bublinka333
14. sep 2020

@radussika ahoj , záleží aké máte aj sedadla v aute či sú rovné alebo skosené . Aké máte auto ? Do škodovky nie je vhodná dualfix.

jolana2804
18. sep 2020

Záleží na autě. Jestli máte zkosený sedadla, tak je tahle sedačka nevhodná. Stejně tak do ní nepatří nesedící dítě

lucilaines
18. sep 2020

My mame tuto istu sedacku a zacali sme ju pouzivat led mal syn cca 8 mesiacov. Stale mu padala hlava ked zaspal az kym z toho nevyrastol, asi 2-3 mesiace. Ona je ta sedacka sice pisana od narodenia, ale pre take male babo je este proste velka. Od tych asi 11 mesiacov uz zrazu nie je problem a pekne sedi a aj ked zaspi, hlava nepada. Takze za mna vratit do vajicka a tuto si odlozit na neskor.

pondelok01
23. jún 2021

@jolana2804 v navode od predajcu ale napriklad nase auto je uvedene ako vhodne, a mame skosene sedacky, hlava samozrejme pada, teraz ked uz je vacsia. Sedacka za 500€ a naprd.

jolana2804
23. jún 2021

@pondelok01 Vhodný je protože má isofix. Výrobce už se nezajímá o sklon sedadel

lussyfuck
9. sep 2022

My mame ten istý problem. Kúpili sme najnovší model za 500€ a totálne mu tam padala hlavička, keď zaspal a to už ma rok aj dva mesiace. Vyriešila som to čiastočne vložkou z vajíčka, dala som ju pod zadok a tu posuvnú hlavovu opierku som úplne vysunula dohora, pokiaľ to len šlo. Teraz mu už nepadá, aj keď ta poloha nie je na spanie úplne ideálna. Pospi v nej tak polhodinku a dosť, predtým pospal aj hodinu a pol. Môj názor je, že ta vložka by mala byt automaticky pribalená k autosedačke, keď tvrdia, že je vhodná pre deti od 8 mesiacov do 4 rokov.