Autosedačka na krátke trasy

arsy
18. jún 2017

Ahojte kocky,aku znacku autosedacky zvolit na kratke trasy???

tyelde
18. jún 2017

Takú istú ako na dlhé, is o bezpečnosť, nie o dĺžku trasy

hettinka
18. jún 2017

presne ... my sme prejazdili polku Európy, ale najvážnejšiu nehodu sme mali kilometer od domu, deti našťastie v kvalitných sedačkách a nič sa im nestalo.
Pri mladšom synovi sme mali Romer a potom Concord.

arsy
autor
19. jún 2017

a ked nemam financie na znacky ako Romer....?

tyelde
19. jún 2017

Tak kúp z druhej ruky alebo si vyber na čo máš ak musí byť nová a pozri na YouTube crash testy a kúp tú čo dopadla najlepšie

yanni
19. jún 2017

@arsy a kolko mozes investovat? Tiez akej skupiny (ake mas stare dieta)? Ono okram vajca su tie dalsie sedacky na rokyyyy. Cize kup o par "znackovych" triciek a gati menej a radsej tie usetrene prachy investuj do dobrej sedacky.
Chod poobzerat aj s dietatom po obchodoch, vyskusajte "sedenie" a ked vam bude nejaka pasovat,tak pokukak po nete a kupis taku istu online lacnejsie.

arsy
autor
19. jún 2017

@tyelde asi urobim ako ty pises

adriannasvk
19. jún 2017

My mame sedacky cybex pre obe deti,su od 9-36 kg takze sice vyssia investicia trosku ale mame na roky pokoj. Su kvalitne a bezpecne...ale najdes rozne kategorie,neviem aku konkretne hladas...skuk popozerat aj rozne akcie na nete...pripadne aj bazar nejaky,casto tam predavaju bud nove alebo takmer nevyuzivane veci za zlomok ceny ale urcite radim vidiet ak nebudes kupovat novu...ja som mala aj vajicko cybex ale kedze moc necestujeme ked som ho predavala,bolo ako nove vyuzite iba par krat.

zanazz
19. jún 2017

@arsy, možem poradit iba aby si na kvalitnej autosedačke nešetrila. nevadí, že bude z druhej ruky, vetšian poťahu sa dá vyprať. Keby si mala malé bábo to mu hlavičku možeš zafixovať pomocí takzv. sluních uší, velký výber majú na http://lalalukids.com/sk/original-baby-elephant...

hettinka
19. jún 2017

@arsy
"a ked nemam financie na znacky ako Romer....?" ... toto je taký argument, že až. Máš na auto? Máš na benzín? Tak musí byť aj na sedačku predsa ... Skús si položiť otázku, na koľko si ceníš život a zdravie svojho dieťaťa. Lebo ak sa dieťaťu niečo stane, potom sú rodičia ochotní zaplatiť aj tisíce za jeho zdravie, len už môže byť aj neskoro.

Ak chceš lacnejšiu, tak sa tu nepýtaj na značky, ale nabehni do obchodu a spýtaj sa, čo ti vedia ponúknuť v tvojich finančných možnostiach. Môže sa stať, že budú mať aj niečo značkové z minuloročnej kolekcie v akcii. My sme tak kupili Concord o 100€ lacnejšie len preto, že mal poťah zo staršej kolekcie, inak to bolo prakticky identické s novším modelom. Mne to bolo jedno, nie som zasa za investovanie do predražených imidžoviek. Kupovali sme vtedajšieho víťaza testu ADAC, ale je zo pár rokov dozadu, už sú určite novšie typy.
Ako píšu maminy, tie väčšie sedačky sú na dlhšie, aj niekolko rokov, kym z nej dieťa "vyrastie", my sme tú poslednú od 9 do 36kg používali od 3 rokov až kým sedaččku bolo treba. A potom som ju ešte aj predala za nejakú zostatkovú cenu. Romerku som predala po 2 deťoch, poťah už mala hrozný, ale šikovná mamina si na nu ušila nový a skelet bol ešte v pohode. Vajíčko som tiež predávala po 2 deťoch, lenže to sa nezničí, v pohode sa dá kúpiť používané.

Len pri kúpe z druhej ruky by som nekupovala niekde v bazári, ale od známeho, alebo na inzerát s osobným odberom,a by si si pozrela, či nie je "búraná", nemá niekde ani minimálne praskliny. A pozri si ju pod poťahom, to vnútro poriadne.
A najlepšie kupovať s dieťaťom a vyskúšať si ju.

arsy
autor
19. jún 2017

auto mam asi tak ze ked potrebujeme niekam ist tak volam brata a ten nema deti takze ani autosedacku.....takze nesud mila HETTINKA ked nevies.

hettinka
19. jún 2017

@arsy prosím ťa, nebud precitlivená, nikto ťa nesúdi ... práveže myslím, že je fajn, že na to myslíš a nechceš dieťa voziť len tak, aj ked len občas. Bez sedačky by som to neriskovala ani ja, a to nielen kvoli policajtom, ale hlavne kvoli bepečnosti. A nezávisle od dlžky trás, ktoré jazdíte, lebo nešťastie sa môže stať aj za rohom (osobná skúsenosť).
Však normálne napíš, o čo ide, aké velké máš dieťa, kolko môžeš do toho investovať a určite by ti maminy poradili cielenejšie ... radšej lacnejšia, ako žiadna. A možno radšej používaná kvalitná, ako nová neznačková.

janulik2008
19. jún 2017

my mame avionaut a sme spokojni

arsy
autor
19. jún 2017

@hettinka mam 9mesacne 9kg-ove dieta,mozem si dovolit do 70e

adriannasvk
19. jún 2017

Skus naozaj popozerat bazar tu na MK,napr mne padla tato do oka

https://www.modrykonik.sk/market/autosedacky/db...

Je pofotena aj bez potahu aby si videla,ze je v top stave,ale urcite najdes aj inu tato je trosku nad tvoj cenovy limit,neviem ake ma brat auto,ci mozes aj s isofixom co by bolo naj asi ale ak nie najdes urcite aj bez🙂a verim tomu,ze by sa dalo bud s mamickou dohodnut napr na dodatocnej zlave este alebo,ze ti ju podrzi a pod. Pripadne ked by ti chybalo par eur ako napr keby si si vybrala tuto co som ti ja poslala odkaz tak myslim si,ze by ti brat urcite trosku pomohol alebo aspon pozical,nakolko by si ju vyuzivala iba obcas,urcite by si ju aj predala este za nejaku rozumnu cenu 🙂

hettinka
19. jún 2017

@arsy v tom prípade môžeš vyberať zo sedačiek od 9-36kg, ktorá vydrží dieťaťu až do 150cm a/alebo 36 kg a dalšiu už potrebovať nebudeš. Problém je, že ak je dieťatko drobnejšie, môže mu byť "veľká", hoci výrobcovia deklarujú, že sú to sedačky 3v1.
Potom sú sedačky 9-18kg (do cca. 3-4 rokov, podla toho, či je dieťa drobnejšie, alebo väčšie), ktoré vyzerajú ako také väčšie vajíčko a sú zvyčajne aj polohovatelné, čo však na krátke trate ani nevyužiješ.
Tiež sa spýtaj brata, či má v aute ISOFIX, alebo nie ... sedačky bez ISOFIXu sú lacnejšie a pokial ju budete aj tak dávať a vyberať z auta (kedže píšeš, že brat ťa vozí len ak potrebuješ), tak si pozri aj ako sa sedačka do auta pripevnuje a aká je ťažká. Náš Concord bol teda riadne ťažký a neviem si predstaviť s nou manipulovať a dávať ju hore-dolu ...

Pozerala som aktuálne testy ADAC a všetky tam uvedené ako plusové sedačky sú nad tvoj cenový strop. Ono všetky sedačky predávané v obchodoch sú certifikované a splnaju isté európske normy, takže svoj účel splnia. Rozdiel je v komforte, drahšie majú kvalitnejšie poťahy, sú polohovatelné a asi aj stabilnejšie. V tvojej cene to vidím tak na značku NANIA https://www.mall.sk/autosedacky-9-36kg?o=_price

alebo potom pogoogli na bazarikoch, prípadne je možnosť drahšie veci kúpiť aj na splátky, takú okolo 150 eur to máš 10 splátok po 15-20 eur...

yanni
19. jún 2017

Pozor na 9-36 kg. Pre take male dieta uplne ale uplne nevhodne, aj ked vyrobca tvrdi, ze od 9 kg. A je jedno, ci to dieta je dlhe a 9 kilove, alebo maly "kratky" macko 9 kg.
Chudi 9 kg dlhan ti v tom bude lietat, a maly 9 kg macko bude na dlzku maly. Niektore maju este "zmensovadla" ale to nikdy nie je tak sicher, ako ked tam sedi aj po stranach pevne.
My me viezli 20 mesacnu 10 kg dlhanu v takej sedacke v taxiku a bola to hroza. Aj so zmensovadlo jej bola siroka.
Lepsie je kupit 9-18 kg, tie su koncipvane lepsie. Su do ca. 4 rokov zalezi na proporciach dietata.

janulik2008
19. jún 2017

@adriannasvk my mame avionaut sice nie taku ale tu do 36 kil a je super 🙂 dnes bol potah v pracke a pohoda 🙂 a dokomca daju sa kupit aj ine farby potahov

adriannasvk
20. jún 2017

@yanni ja mam autosedacku 9-36 kg od cybex,a nemozem suhlasit s tebou uplne,ze je to to najhorsie....zalezi hlavne od znacky aku si kupis,tie drahsie su kvalitne spracovane,konkretne moja ma bezpecnostny pultik,takze deti v nej urcite nelietali atd .....ale zase nedala som ich tam hned ako vazili 9 kg ...vo vajicku boli naozaj az kym im male nebolo a v prvom rade do autosedacky 9-36 treba dat dietatko,ktore vie uz samo sediet....kazdu autosedacku treba naozaj vidiet a odskusat...

adriannasvk
20. jún 2017

@yanni a este som zabudla🙂 najnovsie autosedacky uz nerobia podla kg ale podla vysky co bude asi lepsie,nakolko sedacka od 9-18 napr pri mojich detoch by urcite nebola do 4 rokov.....pretoze syn ma 2,5 r a vazi skoro 17 kg....takze je to velmi individualne,kazde dietatko je ine....najlepsie je naozaj asi odskusat a vidiet.....

kpvisage
22. jún 2017

Ahojte, zahliadla som odkaz na lalalukids a slonie uši do autosedačky a musím povedať, že sú pre najmenších úplně super,za mňa majú jedničku

zanazz
23. jún 2017

Ahojte baby! páčí sa mi "kpvisage", a slounie usi možem iba odporúčať, hlavně keď máte mále bábo, krásně zafixuje hlavičku v autosedačke

meluela
23. jún 2017

@yanni pultikove cybexy su v kategorii 9-36 takmer rovnake ako 9-18
ja tam vsak asi tiez nakoniec neposadim 1.5 rocne dieta 10kg, pojdeme asi do protismernej zatial

yanni
24. jún 2017

@adriannasvk
@meluela píšte autorke. Mne nemusíte. Ja to vsetko viem. Vozim 4 deti, najmladšia nema ani dvaroky. Pultové su napr. Pre nás horor. Po prvé ten pult je hrozné neprispôsobivé hebedo, po druhé ani 11 kg a takmer 90 cm dieta mi v tomnesedi dobre a pevne ako ked je pripnuté 5 bodovym pasom. A áno, mame ju vyskúšanu, cybex a kiddy, cez dva mesiace denno denne a revy ako tur. Ta voľnosť "pohybu" jednoducho chyba. A nie, nezvykla si.
Ono je najlepšie vyskúšať. Len v obchode super a potom nervy. Poznám nejedno dieta, pri ktorom museli pultovú meniť.
Ja somvdacna za reboarderi.

Inak vela záleží na mierach. Naša najmladšia bola vzdy dlha a chudá. Ajvajco mala dlho len preto, ze sme mali po dĺžke jedno z najväčších.
Terazdva rôzne reboarderi v dvoch autách a nedám na tento systém dopustiť. A tiez možnosť otocitdo smeru jazdy, ak uz dieta "nespolupracuje".

ebabysvet
Odpoveď bola odstránená
Zobraz